Κολλημένος με την ισοπαλία… Αστέρας Τρ. – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

on .

pas

Την πέμπτη συνεχόμενη ισοπαλία και συνολικά τη δέκατη της φετινής σεζόν πήρε το βράδυ του Σαββάτου ο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Γιαννιώτες αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 με τον Αστέρα στο γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» της Τρίπολης για την 23η αγωνιστική της Super League. Οι Αρκάδες αιφνιδίασαν με το γρήγορο γκολ-φάουλ του Ριέρα (2’), ωστόσο η ομάδα της Ηπείρου αντέδρασε σωστά, πήρε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και έφτασε στην ισοφάριση με το πέναλτι του Εραμούσπε (37’) που έφτασε τα 8 γκολ. Θλάση στον δικέφαλο ο Παντελάκης, θα κάνει σήμερα μαγνητική. Με μαύρα περιβραχιόνια ο ΠΑΣ λόγω του θανάτου του Δημάρχου Ιωαννιτών, Μωϋσή Ελισάφ.

Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 96ο δευτερόλεπτο του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης από το γκολ-φάουλ του Ριέρα, ωστόσο ο ψυχωμένος ΠΑΣ Γιάννινα έβγαλε αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο, πίεσε και έφτασε στην ισοφάριση με το γκολ-πέναλτι του Εραμούσπε (37’), ενώ στο φινάλε του αγώνα ο Τσιντώτας κράτησε τον βαθμό της ισοπαλίας σε τετ α τετ με τον Ζουγλή. Θλάση στον δικέφαλο ο άτυχος Παντελάκης που θα κάνει σήμερα μαγνητική. Παρουσία 70 φιλάθλων του ΠΑΣ ο αγώνας στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» το βράδυ του Σαββάτου.  

Πώς έπαιξαν

Δυο επιστροφές στη βασική ενδεκάδα μέτρησε στο παιχνίδι με τον Αστέρα στη Τρίπολη ο προπονητής Θανάσης Στάικος. Ο λόγος για τους Παναγιώτη Τσιντώτα και Νώντα Παντελάκη οι οποίοι δεν είχαν αγωνιστεί στο παιχνίδι με τον Ιωνικό μιας και ο Τσιντώτας είχε ενοχλήσεις στη μέση ενώ ο Παντελάκης ήταν τιμωρημένος αφού είχε αποβληθεί στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Το κενό που δημιουργήθηκε με τον τραυματισμό του Παμλίδη στο ματς με τον Ιωνικό καλύφθηκε από τον Παναγιώτη Τζίμα που ξεκίνησε βασικός.

Ο Πελοποννήσιος τεχνικός παρέταξε τον ΠΑΣ με τη προσφιλή του διάταξη 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τσιντώτας, δεξί μπακ ο Σόρια, αριστερό ο Πήλιος και στόπερ οι Παντελάκης και Εραμούσπε. Αμυντικό χαφ αγωνίστηκε ο Καραχάλιος έχοντας ως εσωτερικούς μέσους τους Ριένστρα και Τζίνο. Δεξιά στην επίθεση αγωνίστηκε ο Τζίμας, αριστερά ο Μορέιρα και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπάλαν.

O προπονητής του Αστέρα Άκης Μάντζιος παρέταξε τον Αστέρα με διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Παπαδόπουλος, δεξί μπακ ο Καρμόνα, αριστερό ο Τασουλής και στόπερ οι Ατιένθα και Καστάνιο. Στα αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Ιγκλέσιας και Σανταφέ. Δεξιά στην επίθεση έπαιξε ο Ρεγκίς, αριστερά ο Σίτο και ο Ριένστρα έπαιξε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Μπαράλες που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Με μαύρα περιβραχιόνια

Παρά το γεγονός ότι η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα δεν ζήτησε και δεν παρέλαβε εισιτήρια για το ματς στη Τρίπολη, ο Αστέρας κατόπιν συνεννόησης με τους ίδιους τους φιλάθλους άνοιξε θύρα των φιλοξενούμενων όπου βρέθηκαν περίπου 70-80 φίλοι του ΠΑΣ Γιάννινα. Κάποιοι ταξίδεψαν από τα Γιάννενα και κάποιοι από κοντινές στην Τρίπολη περιοχές και την Αθήνα. Πριν το ματς τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των φονικών σεισμών σε Τουρκία και Συρία. Οι παίκτες του ΠΑΣ αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια σε ένδειξη πένθους για τον θάνατο του Δημάρχου Ιωαννιτών Μωυσή Ελισάφ που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή και κηδεύτηκε χτες. 

Γκολ από τα αποδυτήρια για τους Αρκάδες

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τον ΠΑΣ που δέχτηκε γκολ από τον Αστέρα μόλις στα 96 δευτερόλεπτα. O διαιτητής Τσιμεντερίδης καταλόγισε αυστηρό φάουλ στον Σόρια για μαρκάρισμα πάνω στον Σίτο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ριέρα ο οποίος με αριστεροτεχνικό τρόπο έστειλε τη μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» της εστίας του Τσιντώτα, ο οποίος δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το γκολ παρά την εκτίναξη του. Αυτό ήταν το πρώτο  φετινό γκολ του Ισπανού Ριέρα και το πιο γρήγορο γκολ που δέχεται φέτος ο ΠΑΣ. Το γκολ αυτό προκάλεσε «παγωμάρα» στις τάξεις των Γιαννιωτών που βρέθηκαν από νωρίς να κυνηγούν το σκορ. 

Σταδιακά ο ΠΑΣ προσπάθησε να αλλάξει κάποιες πάσες στην επίθεση και να αντιδράσει στο γρήγορο γκολ του Αστέρα. Στην πρώτη επίσκεψη του ΠΑΣ στα αντίπαλα καρέ, στο 12’ ο Σόρια πάτησε περιοχή και έκανε τη σέντρα, αλλά δεν κατάφερε να βρει συμπαίκτη και η μπάλα πέρασε παράλληλα. Σε εκτέλεση φάουλ του Σόρια στο 16’, ο Μορέιρα πήρε την κεφαλιά πάσα προς τον Μπάλαν, ο οποίος συγκρούστηκε με τους Μπαράλες και Παπαδόπουλο αλλά ο διαιτητής Τσιμεντερίδης δεν έδωσε τίποτα.

 Τραυματισμός Παντελάκη - πήρε τα ηνία ο ΠΑΣ 

Η κακοδαιμονία που ταλανίζει τον ΠΑΣ φέτος με τους τραυματισμούς, κυρίως μυϊκούς, τον χτύπησε και στην Τρίπολη. Στο 17’ ο αρχηγός Νώντας Παντελάκης τραυματίστηκε, όταν μετά το κόρνερ που εκτελέστηκε για τον ΠΑΣ πήγε να γυρίσει προς τα πίσω και έπιασε αμέσως τον δικέφαλο και έπεσε κάτω, μη μπορώντας να κουνήσει ούτε το πόδι. Τη θέση του πήρε στο παιχνίδι και στο κέντρο της άμυνας ο Μπακαδήμας στο 20’. Η αρχική διάγνωση για τον αρχηγό του ΠΑΣ είναι θλάση στον δικέφαλο και μάλιστα σοβαρή. Η σοβαρότητα του τραυματισμού θα φανεί σήμερα καθώς ο Παντελάκης θα κάνει μαγνητική εξέταση για να φανεί ο βαθμός της θλάσης που υπέστη. 

Οι Γιαννιώτες που έπαιρναν παλμό από την κερκίδα που ήταν οι φίλαθλοι του ΠΑΣ Γιάννινα που κέρδισαν κατά κράτος τη μάχη της κερκίδας και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για το γκολ της ισοφάρισης. Στο 21’ σε συρτό σουτ του Μπάλαν η μπάλα έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Παπαδόπουλου, σε μία καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους. Ήταν ηλίου φαεινότερων στο παιχνίδι ότι ο ΠΑΣ μετά το γρήγορο γκολ που δέχτηκε από τους Αρκάδες, πήρε τα ηνία του αγώνα και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να φανεί ιδιαίτερα απειλητικός για την αντίπαλη εστία. 

 Ισοφάριση με πέναλτι Εραμούσπε

Οι Ηπειρώτες που έψαχναν το γκολ της ισοφάρισης, κέρδισαν πέναλτι στο 35’ σε ανατροπή του Τζίμα από τον Καρμόνα. Ήταν μία καθαρή παράβαση και με το σώμα και στα πόδια από τον αμυντικό του Αστέρα Τρίπολης που έδωσε ο διαιτητής Τσιμεντερίδης και επαλήθευσε και ο VAR Παπαδόπουλος.

Ο σπεσιαλίστας των πέναλτι Αργεντινός Εραμούσπε ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου για το 1-1 παρότι ο πορτιέρο του Αστέρα έπεσε στη σωστή γωνία. Το χτύπημα ήταν αρκετά γωνιακό και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Το όγδοο φετινό γκολ του πρώτου σκόρερ του ΠΑΣ Εραμούσπε πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα και από τους φιλάθλους στην κερκίδα. 

Πίεση του Αστέρα, ανταποκρίθηκε ο ΠΑΣ

Για αρκετά λεπτά στην επανάληψη δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη στιγμή μπροστά από τις δυο εστίες, ωστόσο ο ΠΑΣ ήταν η ομάδα που είχε την κατοχή της μπάλας, χωρίς να γίνει απειλητικός. Μάλιστα είχε μία επιθετική ενέργεια με τον Μορέιρα στο 53’ χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στο 65΄ο Νίνης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Ριένστρα με τον Θανάση Στάικο να αλλάζει πρόσωπο αλλά όχι κάτι στη διάταξη της ομάδας του. Ο Νίνης με την πρώτη του επαφή με τη μπάλα, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Ο Αστέρας που δεν είχε κάνει αισθητή την παρουσία του στα καρέ του Τσιντώτα στην επανάληψη, έχασε πολύ καλή στιγμή να ξαναπάρει κεφάλι στο σκορ στο 69’. Έπειτα από ψηλοκρεμαστή πάσα του Ρεγκίς, ο Ριέρα προσπάθησε να κρεμάσει τον Τσιντώτα, ο οποίος αντέδρασε ψύχραιμα και μπλόκαρε την μπάλα.

Οι Αρκάδες συνέχισαν να πιέζουν και στο 70’ σε καλό σουτ του Ρεγκίς, η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Τσιντώτα. Στο 77’ μετά από πάσα του Καρμόνα, ο Ρεγκίς έκανε το σουτ από πλάγια αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Τσιντώτα που είχε κλείσει σωστά τη γωνία.

Σπουδαίες ευκαιρίες με Σίτο - Ζουγλή

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου για τον Αστέρα χάθηκε στο 81'. Σε φάση διαρκείας στα καρέ του ΠΑΣ και πάσα στον Σίτο που βρέθηκε με φάτσα προς την εστία και πλάσαρε, η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τσιντώτα.

Στο 85’ ο Ζουγλής που έκανε ντεμπούτο με την ανδρική ομάδα του Αστέρα, λίγο έλειψε να γίνει ο ήρωας των Αρκάδων στο παιχνίδι. 

Σε αντεπίθεση στο 90' για τον Αστέρα, ο Τιλίκα άνοιξε αριστερά προς τον Ζουγλή που βγήκε τετ α τετ με τον Τσιντώτα, έκανε το πλασέ όμως ο πορτιέρο του ΠΑΣ έσωσε τον ΠΑΣ από το δεύτερο γκολ διώχνοντας με τα πόδια. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Τσιμεντερίδη βρήκε τον ΠΑΣ να φτάνει στην πέμπτη του σερί ισοπαλία στο φετινό πρωτάθλημα. Οι Γιαννιώτες ανέβηκαν στους 22 βαθμούς με τη συνολικά 10η φετινή ισοπαλία τους και το ερχόμενο Σάββατο (25/02) θα υποδεχτούν τον ΠΑΟΚ στο «Ζωσιμάδες». 

Διαιτησία: Τσιμεντερίδης (Σαμοΐλης - Νιδριώτης)

Αστέρας Τρίπολης (Άκης Μάντζιος): Παπαδόπουλος, Ατιένθα, Καστάνιο, Καρμόνα, Τασουλής, Ιγκλέσιας (46’Μουνάφο), Σανταφέ (46’ Αλάγκμπε), Ριέρα (70’ Τιλίκα), Σίτο (85’ Ζουγλής), Ρεγκίς, Μπαράλες (70’ Κωστέας).

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης (20’ λ.τρ  Μπακαδήμας), Εραμούσπε, Καραχάλιος, Μορέιρα (89’ Φοφανά), Τζίμας, Ριένστρα (65’ Νίνης), Τζίνο, Μπάλαν.