Ρεπορτάζ από τους αγώνες της Α' Ερασιτεχνικής

on .

KATSIKA

Θύελλα…Μουχάνη με χατ τρικ, Ελεούσα - Χουλιαράδες 4-1

 • Την καλύτερη φετινή της εμφάνιση πραγματοποίησε χτες η Θύελλα Ελεούσας και με μπροστάρη τον Βαγγέλη Μουχάνη που πέτυχε χατ τρικ επικράτησε με το ευρύ 4-1 των Χουλιαράδων στο γήπεδο «Θεόδωρος Λώλης», μετατρέποντας σε περίπατο το ντέρμπι της πρεμιέρας του δευτέρου γύρου.

Με περίσσιο πάθος και αγωνιστικότητα οι παίκτες του Μανώλη Σκούφαλη πήραν ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου με 3-1.Ο αγώνας είχε πάθος, ένταση και μαχητικότητα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα. Η Ελεούσα μπήκε καλύτερα στον αγώνα και μόλις στο 6’ μετά από φάουλ του Τσάνη, ο Νάσιος πήρε τη γυριστή κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η απάντηση των Χουλιαράδων ήρθε δευτερόλεπτα αργότερα. Στο 7’ ο Δημάκος με απευθείας εκτέλεση κόρνερ έστειλε τη μπάλα δίπλα από τη συμβολή των δοκαριών του Αρχοντάκη. Στο 9’ ο Μουχάνης απείλησε με συρτό σουτ, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Η επιθετικότητα της Ελεούσας συνεχίστηκε και στο 13’ ο Μουχάνης από αριστερά έκανε τη σέντρα και ο Βελτσίτας πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Η υπεροχή της Θύελλας καρποφόρησε τελικά στο 14’. Ο Μαλλάτος πάσαρε στον Μουχάνη, αυτός έκανε διαδοχικές ντρίπλες από αριστερά και με έξυπνο πλασέ στην απέναντι γωνία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πρινέα για το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Στο 18’ ο Βελτσίστας με τρομερό γυριστό σουτ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, η μπάλα πήρε ύψος και στην επαναφορά ο Μουχάνης με κεφαλιά πρόλαβε τον Πρινέα και έκανε το 2-0.

Από το εικοσάλεπτο και μετά οι Χουλιαράδες ισορρόπησαν και απείλησαν στο 33’ με διαγώνιο σουτ του Πύρτσιου που δεν βρήκε στόχο. Η μεγαλύτερη ευκαιρία της ομάδας του Αντώνη Δημητρίου να μειώσει το σκορ χάθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους όταν ο Δημάκος εκτέλεσε απευθείας φάουλ, ο Αρχοντάκης βρήκε την μπάλα με τα ακροδάχτυλα και αυτή τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. 

Χάρη στις αλλαγές που έκανε ο Αντ. Δημητρίου κατάφερε η ομάδα του να κρατήσει περισσότερη ώρα την μπάλα, όμως η Ελεούσα χτύπησε έξυπνα στην κόντρα και «καθάρισε» την αναμέτρηση στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης.

Στο 53’ μετά από γρήγορη αντεπίθεση ο Τσάνης πάσαρε στον Βελτσίστα και ο «Βέλιτς» με φοβερό σουτ από τον άξονα με το δεξί έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Πρινέα και στα δίχτυα για το 3-0. Στο 60’ ο Τσάνης άνοιξε έξυπνα αριστερά στον Μουχάνη και αυτός απέναντι στον Πρινέα πλάσαρε εύστοχα για το 4-0 πετυχαίνοντας χατ τρικ. 

Στο 67’ η Ελεούσα έμεινε με 10 παίκτες όταν ο Μαρμούτας αντίκρισε σωστά τη δεύτερη κίτρινη του διαιτητή Κατσικογιάννη για μαρκάρισμα πάνω στον Γιωτάκη. Από το σημείο εκείνο και μετά οι Χουλιαράδες πήραν τον έλεγχο του αγώνα. Στο 77’ μείωσαν το σκορ όταν ο Αρχοντάκης απέκρουσε αρχικό σουτ του Δημάκου και στην επαναφορά ο Τσόδουλος με κεφαλιά σε κενή εστία μείωσε σε 4-1.

Ο πορτιέρο της Θύελλας Αρχοντάκης είχε αρκετή δουλειά στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα και παρότι είχε έναν μικροτραυματισμό στη μέση έκανε 3 σωτήριες επεμβάσεις. Αρχικά στο 83’ σε σουτ του Πύρτσιου, στο 86’ σε κεφαλιά του Τζουρμανά και τέλος στο 88’ σε σουτ και πάλι του Πύρτσιου ο Αρχοντάκης είπε «όχι» και κράτησε το σκορ στα επίπεδα του 4-1.

Διαιτησία: Κατσικογιάννης (Τασούλας – Λιόντος).

Θύελλα Ελεούσας (Μανώλης Σκούφαλης): Αρχοντάκης, Μαρμούτας, Καράσας, Μαλλάτος, Νάσιος, Τσουμάνης, Ρίζος, Τσάνης (65’ Οικονόμου), Βελτσίστας (82’ Ριστάνης), Νούγιας (69’ Κερασιώτης), Μουχάνης.

Χουλιαράδες (Αντώνης Δημητρίου): Πρινέας, Συμεωνίδης (46’ Χήτας), Δοβανάς (76’ Τσαφώνης), Καλογερόπουλος, Τζουρμανάς, Κιτσάκης, Τσιγαράς (46’ Θαυμαστός), Πανούσης (46’ Τσόδουλος), Πύρτσιος, Ζιώγας (65’ Γιωτάκης), Δημάκος. 

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ 

Μέτσοβο- Αγία Μαρίνα 2-0 

• Στις νίκες επέστρεψε το Μέτσοβο απέναντι στη δυνατή ομάδα της Αγίας Μαρίνας την οποία και νίκησε 2-0 αυξάνοντας παράλληλα και την απόσταση από την ζώνη του υποβιβασμού σε αντίθεση με την Αγία Μαρίνα που είναι μόλις δύο βαθμούς πάνω από αυτή.

Το Μέτσοβο στην πρώτη του οργανωμένη προσπάθεια στην επίθεση άνοιξε το σκορ στο 9’ όταν ο Τσουλιάης Θ. βρήκε τον Νάκο και αυτός με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κοζάκου.

Η επόμενη καλή στιγμή στον αγώνα ήρθε στο 27΄με τον Μούστο να κάνει το σουτ και τον Κοζάκο να αποκρούει τη μπάλα, στη συνέχεια πετάχτηκε στην πορεία της ο Νάκος αλλά δεν μπόρεσε να τη στείλει στα δίχτυα.

Στο 35΄ο Παλαιοπάνος με βαθιά μπαλιά προσπάθησε να βρει τον Νάκο αυτός προ του Κοζάκου δεν έκανε καλό κοντρόλ με αποτέλεσμα να χάσει την ευκαιρία για το 2-0.

Σουτ του Τσουλιάη Θ. στο 43΄έξω από τη μεγάλη περιοχή μπλόκαρε τη μπάλα ο Κοζάκος.

Το 2-0 για το Μέτσοβο ήρθε στο 45΄ και ήταν καρμπόν  η φάση όπως στο 1-0, μόνο που αυτή τη φορά άλλαξε ο παίκτης που έκανε την μπαλιά στον Νάκο που ήταν ο Παλαιοπάνος.

Στο δεύτερο ημίχρονο στο 57΄ένα σουτ του Τσίκα Θ. μπλόκαρε τη μπάλα ο Κάτσενος.

Στο 68’ ο Παλαιοπάνος «πάτησε» τη μπάλα στον Νάκο αυτός έκανε το σουτ με τον Κοζάκο να αποκρούει τη μπάλα.

Στο 78΄ σε σέντρα του Τσίκα Χ. κεφαλιά του Τσίκα Θ. Μπλόκαρε τη μπάλα ο Κάτσενος.

Διαιτησία: Μπόσιας (Διαμάντης-Σιόντης).

Μέτσοβο: Κάτσενος, Τσακμάκης (81΄Γεωργίου), Τσιόστας Χ., Τσουλιάης Κ., Ζιάβρος, Τσιόστας Κ., Μούστο (66΄Σιούτας), Χούσο, Παλαιοπάνος (85΄Κασίμης), Νάκος, Τσουλιάης Θ.

Αγία Μαρίνα: Κοζάκος, Μήλος, Ρίσβας, Παππάς, Τσιάβος, Κωστούλας, Κωφός (23΄λ.τρ. Ιωαννίδης), Θεοχαρίδης (55΄λ.τρ. Κουτσογούλας), Βαλανάς, Τσίκας Θ., Τσίκας Χ.

 Νεοχωρόπουλο- Αμφιθέα 8-0

• Σε παράσταση για έναν ρόλο εξελίχθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα στο Νεοχωρόπουλο και την Αμφιθέα με την ομάδα του Κώστα Ναθαναήλ να επικρατεί άνετα με 8-0, παίρνοντας την πιο εύκολη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι κρίθηκε πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο αφού οι γηπεδούχοι μέχρι το 8΄είχαν κάνει ήδη το 3-0. Μόλις στο 30’’ ο Μπουκουβάλας εκμεταλλεύτηκε τραγικό λάθος του Γκουγιάννου και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0. Το 2-0 ήρθε στο 2΄ με πλασέ του Γιαννέτα. Στο 8’ μετά από μπαλιά του Νάτσια στον Ναθαναήλ αυτός βρέθηκε απέναντι από τον Γκουγιάννο και δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 3-0. Σουτ του Βλαχόπουλου στο 21΄απέκρουσε ο Καρατζένης.

Στο 23΄ο Τσουμάγκας εκτέλεσε κόρνερ, ο Λάππας την κεφαλιά η μπάλα άουτ. Στο 27’ εκτέλεση κόρνερ του Μπουκουβάλα, ο Ναθαναήλ έκανε την κεφαλιά όμως απέκρουσε τη μπάλα ο Γκουγιάννος.

Στη συνέχεια στο 35’ και στο 37΄οι Μπουκουβάλας και Πεπόνης ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 5-0. Σε σουτ του Μπουκουβάλα στο 39’ απέκρουσε ο Γκουγιάννος. Στο 54΄δοκάρι για το Νεοχωρόπουλο με τον Οικονόμου Κ.

Το 6-0 έκανε με σουτ στο 55΄ο Σκαργιώτης. Ο Νάτσιας στο 67΄με σουτ κάνει το 7-0, ενώ το τελικό 8-0 διαμόρφωσε στο 74΄ο Καρτάλης.

Διαιτησία: Μπούμπας (Σίνδρος-Πάνος).

Νεοχωρόπουλο: Καρατζένης, Χάιδας, Μαραγκός (46΄ Οικονόμου Κ.), Λαλάι, Φώτος, Μάτσιας, Νάτσιας, Πεπόνης (60΄ Γεωργούλας), Ναθαναήλ (71΄ Τσάνε), Μπουκουβάλας (56΄ Καρτάλης), Γιαννέτας (46΄ Σκαργιώτης).

Αμφιθέα: Γκουγιάννος, Καραγιάννης, Παπάζης (18΄ λ. τρ. Σδούκος), Πιλιαφάς, Φάης, Τσουμάνης, Παππάς, Κίτος, Βλαχόπουλος, Κολόκας (64΄ Στεφανίδης), Ανδρέου.

Δροσοχώρι- Κουτσελιό 2-1

• Σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει να παραμείνει στην κατηγορία πήρε ο Παντελεήμων Δροσοχωρίου που επικράτησε με σκορ 2-1 του ΠΑΟ Κουτσελιού για την 18η και πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου της Α’ Ερασιτεχνικής.

Με τη νίκη αυτή το Δροσοχώρι ξέφυγε έξι βαθμούς από την Κοσμηρά που βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού. Το Δροσοχώρι μπήκε δυνατά στο ματς και στο 3’ με διαγώνιο σουτ ο Μελιγγιώτης έστειλε τη μπάλα άουτ. Μόλις στο 6’ με ωραίο σουτ ο Μανιώτης έστειλε τη μπάλα στο γάμα της εστίας του Στεργίου και έκανε το 1-0.Στο 10’ ο Παπανικολάου αστόχησε με σουτ και στο 16΄από εκτέλεση κόρνερ του Γιωτίτσα, ο Κουτσογιάννης με κεφαλιά αστόχησε. Σε νέα καλη στιγμή για τους γηπεδούχους, ο Μελιγγιώτης πάσαρε στον Μανιώτη που σούταρε άουτ και στο 30’ ο Μελιγγιώτης Θ πλάσαρε αλλά έδιωξε ο Στεργίου. Το 2-0 ήρθε στο 33’ όταν σε κλέψιμο της μπάλας ο Κοκκιάδης πλάσαρε για το 2-0. Στο 40’ ο Στεργίου είπε όχι σε σουτ του Μανιώτη. Στο δεύτερο ημίχρονο, το Κουτσελιό είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο μέρος,έκανε ευκαιρίες αλλά δεν κατάφερε κάτι παραπάνω από τη μείωση του σκορ. Τα σουτ των Μελιγγιώτη και Μπακαγιάννη δεν είχαν αποτέλεσμα. Το Κουτσελιό κατάφερε να μειώσει στο σκορ στο 62’ όταν σε εκτέλεση φάουλ του Ναυρόζογλου, ο Κουτσογιάννης με προβολή έκανε το 2-1. Στο 73’ ο νεαρός Κοσμάς πλάσαρε με αντίπαλο αμυντικό να διώχνει τη μπάλα. Το Κουτσελιό είχε κάποιες καλές στιγμές με τους Ανανιάδη στο 80’  και Κουτσογιάννη στο 89’ χωρίς αποτέλεσμα, ενώ το Δροσοχώρι νωρίτερα με τον Μπέλλο. Το Δροσοχώρι ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινη του Άμρο.

Διαιτησία: Μπούμπας (Γεωργίου - Τσάντας).

Δροσοχώρι: Νικολάου, Γιώτης, Θεοχάρης, Καλτσάς, Χαλιάσος, Κάγια, Μανιώτης, Παπανικολάου (58’ Άμρο), Μελιγγιώτης Θ, Κοκκιάδης (90’Μελιγγιώτης Π), Μπέλλος Χ (87’ Δημόπουλος).

Κουτσελιό: Στεργίου, Τασιούλας, Γιωτίτσας, Ναυρόζογλου (65’ Τσακανίκας), Ανανιάδης, Γκούμας (60’ Τίνας), Μπακαγιάννης (82’ Μπλέτσας), Κακαράντζας, Κουτσογιάννης, Δάσκαλος (46’ Κοσμάς), Κούτλας.

 Κατσικά- Νησί 2-0

• Ο αγώνας ανάμεσα στην Κατσικά και το Νησί τα είχε όλα. Γκολ, ένταση, διακοπές, δοκάρια, αποβολή, ένα διαιτητικό λάθος και γενικά ένα γεμάτο παιχνίδι με πολύ πάθος από την πλευρά του Αετού Νήσου. 

Στο παιχνίδι η Κατσικά ήταν αυτή που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, τις ευκαιρίες, τρία δοκάρια, αλλά χρειάστηκε μια λάθος διαιτητική απόφαση για να ανοίξει το σκορ. Από την ώρα που άνοιξε η Κατσικά το σκορ σημειώθηκαν αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα των φιλοξενούμενων με αποτέλεσμα μια κόκκινη κάρτα στον Κοτσίνα. Στο 7΄σε σουτ του Σκανδάλη η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Βαλάρης στο 14΄έκανε το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά απέκρουσε τη μπάλα ο Διαμάντης. Στο σε 15΄πάσα του Σκανδάλη στον Κολιούση σουτ του τελευταίου απέκρουσε ο Τασιούλας.

Στο 16΄ο Κατσίφας εκτέλεσε φάουλ ο Ψαρράς έκανε την κεφαλιά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.Δεύτερο δοκάρι για την Κατσικά στο 29΄. Ο Κατσίφας είδε εκτός θέσεως τον Τασιούλα έκανε το πλασέ ο Τασιούλα βρήκε τη μπάλα και αυτή χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 36΄σε σέντρα του Ψαρρά, ο Κατσίφας αστόχησε με προβολή, όπως άστοχο ήταν και το σουτ του Σκανδάλη στο 38’. Στο 49' ο Θανάσης ανατράπηκε από τον Κολόση με τον  διαιτητή να δίνει πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Κατσίφας που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα προς τον διαιτητή ότι ο Κατσίφας έκανε διπλό χτύπημα στη μπάλα την ώρα που χτυπούσε τη πέναλτι με αποτέλεσμα το παιχνίδι να διακοπεί για πέντε λεπτά αφού είχαμε ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, παραγόντων που εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο μόλις τελείωσε όλο το σκηνικό το γκολ λανθασμένα μέτρησε και έτσι η Κατσικά έκανε το 1-0.

Στο 60’ ο Κοτσίνας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα σε αντίπαλο και στη συνέχεια διαμαρτυρήθηκε έντονα προς τον διαιτητή Βλάχο με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση των ψυχραιμότερων για να απομακρυνθεί από τον αγωνιστικό χώρο. Στο 76΄η Κατσικά «κλείδωσε» τη νίκη. Ο Πετρίδης έκανε τη σέντρα ο Θανάσης την κεφαλιά η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι στην επιστροφή της νέα κεφαλιά από τον Τσουμάνη με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.

Το παιχνίδι στιγματίστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Καζαντσίδη στο γόνατο με τον ποδοσφαιριστή της Κατσικάς να σφαδάζει στο έδαφος από τους πόνους και να μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Διαιτησία: Βλάχος (Θανασιάς-Σιόντης). Η φάση του πέναλτι είναι όλο το παιχνίδι. Λάθος του διαιτητή και του βοηθού που δεν είδαν το διπλό χτύπημα του Κατσίφα και είχε ως αποτέλεσμα να μετρήσει ένα αντικανονικό γκολ.

Θύελλα Κατσικάς: Διαμάντης, Πετρίδης, Μελιγγιώτης (83΄Πάνος), Νικολάου, Μπίζιος, Ψαρράς (46’ Τσουμάνης), Σκανδάλης (67΄Καζαντσίδης), Πολυχρόνης, Κωσταμένας (46΄ Θανάσης), Κατσίφας, Κολιούσης (46΄ Γούλας).

Νησί: Τασιούλας, Κολόσης, Οικονόμου, Κοτσίνας, Αθανασίου (67΄Τζημόπουλος), Γεράσης, Στεργίου (66΄Γερούκαλης), Πρέμος, Πρέντζας (79’ Πασχάλης), Καλέμι, Βαλάρης (66΄Λιπιώτης).

Λογγάδες - Ανατολή 1-2

Καστρίτσα - Κοσμηρά 5-1

Πίνδος Κόνιτσας - Σταυράκι 4-1

Κεφαλόβρυσο - Ηλιόκαλη 1-0

Νεοχωρόπουλο - Αμφιθέα 8-0

Μέτσοβο - Αγία Μαρίνα 2-0

Κατσικά - Νησί 2-0

Δροσοχώρι - Κουτσελιό 2-1

Ελεούσα - Χουλιαράδες 4-1

 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

1. Θύελλα Κατσικάς 52 67-17

2. Αγροτικός Καστρίτσας 49 61-6

3. Θύελλα Ελεούσας 48 55-22

4. Χουλιαράδες 41 45-18

5. Πίνδος Κόνιτσας 38 40-17

6. Κουτσελιό 32 32-16

7. Κεφαλόβρυσο 30 32-30

8. Ανατολή 30 26-21

9. Μέτσοβο 22 40-41

10. Νεοχωρόπουλο 21 38-35

11. Αετός Νήσου 21 23-22

12. Δροσοχώρι 18 26-57

13. Λογγάδες 18 15-24

14. Αγία Μαρίνα 14 23-64

15. Κοσμηρά 12 20-53

16. Σταυράκι 11 15-41

17. Αμφιθέα 6 17-56

18. Ηλιόκαλη 5 13-48

(22/2/2023)

Ανατολή - Αγία Μαρίνα

Κοσμηρά - Λογγάδες

Σταυράκι - Καστρίτσα

Κουτσελιό - Κατσικά

Αμφιθέα - Πίνδος Κόνιτσας

Ηλιόκαλη - Νεοχωρόπουλο

Κεφαλόβρυσο - Ελεούσα

Νησί - Μέτσοβο

Χουλιαράδες - Δροσοχώρι