Μαθητές από Τουρκία και Πολωνία σε εκπαιδευτική συνάντηση στα Γιάννενα

on .

ZOGRAFEIO

• Στα Γιάννενα βρέθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Πολωνία και την Τουρκία οι οποίοι συμμετείχαν στις εργασίες της δεύτερης εκπαιδευτικής συνάντησης του ευρωπαϊκού έργου Erasmus+ με τίτλο «Good School, good business» που διοργάνωσε, ως οικοδεσπότης - εταίρος το Ζωγράφειο Σχολείο Ελληνο-Αυστριακής Αγωγής.

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής συνάντησης οι μαθητές της Α’ τάξης Λυκείου του πρώτου Ευρωπαϊκού Σχολείου στην Ήπειρο από κοινού με τους 14 ευρωπαίους συμμαθητές τους, επισκέφτηκαν τοπικές μεταποιητικές επιχειρήσεις, γνώρισαν τα στάδια της παραγωγικής δραστηριότητας και μελέτησαν το εταιρικό πλαίσιο λειτουργίας τους. Επίσης, χωρισμένοι σε πολυεθνικές ομάδες ανέπτυξαν επιχειρηματικά σχέδια για νέες μεταποιητικές επιχειρήσεις, τα οποία παρουσίασαν στο Αμφιθέατρο του Ζωγράφειου Σχολείου λαμβάνοντας ανατροφοδότηση από τους συμμαθητές τους, τους εκπαιδευτικούς τους και τοπικούς φορείς, γεγονός που τους βοήθησε να αναπτύξουν επιχειρηματική νοοτροπία και να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο της αγοράς και του επιχειρείν. Επιπλέον, οι μαθητές του Ζωγράφειου παρουσίασαν ψηφιακά στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες τα Γιάννενα και την Ήπειρο.

Στην τελική εκδήλωση παρουσίασης των επιχειρηματικών σχεδίων παραβρέθηκε ο υπεύθυνος Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Κων/νος Κυρίτσης, ο οποίος απένειμε τις βεβαιώσεις συμμετοχής στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.