Με υπογραφή Εραμούσπε… Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

on .

panaitolikos

Το έβδομο γκολ του Ροντρίγκο Εραμούσπε ήταν αυτό που γλίτωσε τον ΠΑΣ Γιάννινα από την ήττα στο Αγρίνιο. Ο Αργεντινός αμυντικός, ο οποίος είναι πρώτος σκόρερ των Γιαννινωτών, ισοφάρισε στο 89’ το γκολ του Ντουάρτε στο 82’ και ο ΠΑΣ Γιάννινα αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 με τον Παναιτωλικό.

Η ομάδα της Ηπείρου πήγε στους 18 βαθμούς και συγκατοικεί με τον Αστέρα Τρίπολης στην 10η καθώς ο ΟΦΗ νίκησε τους Αρκάδες με 1-0 και ανέβηκε 9ος. Στην ουρά τα πράγματα παρέμειναν αμετάβλητα, καθώς η ΑΕΚ, έστω και με δυσκολία «πέρασε» από τη Νίκαια με 1-2 βυθίζοντας ακόμα περισσότερο τον Ιωνικό, ενώ Λεβαδειακός και Λαμία «αλληλοεξοντώθηκαν» μένοντας στο 0-0. Αναμφισβήτητα, δυο αποτελέσματα που βόλεψαν τον ΠΑΣ Γιάννινα στην προσπάθεια να απομακρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο από την ζώνη του υποβιβασμού. 

Μέτριο παιχνίδι ποιοτικά

Το παιχνίδι της Παρασκευής στο Αγρίνιο δεν διεκδικεί ιδιαίτερες δάφνες ποιότητας. 

Ο Παναιτωλικός μπήκε καλύτερα στο πρώτο τέταρτο, όμως ο ΠΑΣ σταδιακά ισορρόπησε και το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο. Μόλις στο 2’ ο Χουχούμης σέντραρε από τα δεξιά, ο Σενγκέλια έκανε το σουτ αλλά μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Τσιντώτας πριν γίνει απειλητικός ο Καρέλης.

Η πρώτη αξιόλογη επίσκεψη του ΠΑΣ ήταν στο 28’ όταν ο Σόρια σέντραρε παράλληλα από δεξιά αλλά ο Μπάλαν δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. 

Στο 33’ ο Σενγκέλια βρέθηκε σε θέση για γκολ, σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

 Αργό τέμπο και στην επανάληψη

Σε πολύ αργό ρυθμό κύλησε το παιχνίδι στο ξεκίνημα της επανάληψης, με τις δυο ομάδες να επιδίδονται σε ένα διαγωνισμό λαθών, χωρίς φαντασία στο παιχνίδι τους. Στο 56’ ο Καραχάλιος δοκίμασε μακρινό σουτ αλλά ο Ανέστης έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε τη μπάλα.

Οι Αγρινιώτες βρήκαν άμεση απάντηση, ανέβηκαν ψηλά και δημιούργησαν μέσα σε ένα λεπτό δυο μπελάδες για την εστία του Τσιντώτα. 

Αρχικά, στο 61’ ο Καρέλης έκανε το δυνατό διαγώνιο σουτ από αριστερά εντός περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Τσιντώτα. 

Στο 62’ ο Ντίαζ εκτέλεσε το φάουλ, Παντελάκης και Μαλής διεκδίκησαν τη μπάλα στον αέρα, αυτή στρώθηκε στον Καρέλη που προτίμησε να εκτελέσει με τη μία, έχοντας κενό χώρο αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Προβάδισμα ο Παναιτωλικός με Ντουάρτε

Στο 77’ από εκτέλεση φάουλ του Νίνη, ο Παντελάκης πήρε την κεφαλιά, στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε ο Μπάλαν που έκανε την προβολή με τον Ανέστη να αποκρούει και τους δύο παίκτες να τραυματίζονται. 

Μάλιστα, ο Ρουμάνος επιθετικός δεν μπόρεσε να συνεχίσει και αντικαταστάθηκε στο 81’ από τον Σταματελόπουλο που τον διαδέχτηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Οι Αγρινιώτες βρήκαν το πολυπόθητο γκολ που έψαχναν ειδικά στην επανάληψη στο 82’. 

Τρεις αλλαγές του Αναστασίου συνεργάστηκαν στο γκολ με το οποίο πήρε το προβάδισμα ο Παναιτωλικός. 

Μετά από γέμισμα του Λιάβα, ο Πέδρο πήρε την κεφαλιά, ο Μπουζούκης έκανε το τακουνάκι, η μπάλα έφτασε στον Ντουάρτε  που με μονοκόμματο σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Τσιντώτα και έκανε το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους Αγρινιώτες. 

Ισοφάριση με τον συνήθη ύποπτο

Οι Γιαννιώτες εκμεταλλεύτηκαν τα λίγα λεπτά που είχαν στη διάθεσή τους για να φτάσουν στην ισοφάριση και το πέτυχαν στο 89’ όπου χόρεψαν αργεντίνικο τανγκό τους Αγρινιώτες με τον κορυφαίο του είδους Ροντρίγκο Εραμούσπε. 

Ο Παντελάκης έδωσε στον Σόρια, αυτός έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Εραμούσπε πήδηξε πιο ψηλά από τον Λάρσον και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ανέστη ισοφαρίζοντας σε 1-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. 

Αυτό ήταν το έβδομο γκολ στο φετινό πρωτάθλημα για τον Λατινοαμερικάνο στόπερ του ΠΑΣ Γιάννινα. 

Διαιτησία: Παπαπέτρου (Σάββας - Σαμοΐλης)

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Λιάβας, Λάρσον, Μαλής, Χουχούμης, Μλάντεν (46’ Μάρτενσον), Ντίας, Κολοβός (72’ Μπουζούκης), Σενγκέλια (88’ Χατζηθεοδωρίδης), Μόρσεϊ (81’ Ντουάρτε), Καρέλης (81’ Πέδρο).

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Tζίμας (87’ Λώλης), Ριένστρα (70’ Νίνης), Τζίνο, Παμλίδης, Μπάλαν (81’ Σταματελόπουλος).

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ 

- Βροχερός ο καιρός και στο Αγρίνιο την Παρασκευή, ίσως και περισσότερο από τα Γιάννινα. Αισθητή πάντως και η διαφορά θερμοκρασίας. Τουλάχιστον πέντε βαθμούς κάτω στην πόλη των Ιωαννίνων. Την ώρα του αγώνα πάντως δεν έριξε βροχή.

- Αρκετός κόσμος του Αγρινίου βρέθηκε στο γήπεδο του Παναιτωλικού. Γεμάτη ήταν η κερκίδα των επισήμων και σχεδόν γεμάτη η απέναντι, όπου πλέον βρίσκονται οι οργανωμένοι οπαδοί, οι warriors. Ανάμεσα στους Αγρινιώτες και αρκετοί διάσπαρτοι Γιαννιώτες, όπως ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣΗΠ Παναγιώτης Γκόλιας, ο πρόεδρος του Αγροτικού Καστρίτσας, Βασίλης Γεωργανάς και άλλοι.

- Στο γήπεδο ήταν και ο πρώην προπονητής του Καραϊσκάκη Άρτας και βοηθός προπονητή στις ακαδημίες του ΠΑΣ, ο Βαγγέλης Τζιάρας. Πρόσφατα εργάστηκε στον Αστέρα Τρίπολης ως βοηθός του Ηρακλή Μεταξά, ωστόσο αποχώρησε κι αυτός από το τιμ όταν λύθηκε η συνεργασία των Αρκάδων με τον ομογενή τεχνικό.

- Στον αδικοχαμένo φίλαθλο του Άρη Άλκη Καμπανό ήταν αφιερωμένη η 19η αγωνιστική και θα είναι και η επόμενη 20η της Super League. Στο πλαίσιο συμπλήρωσης ενός έτους από τη δολοφονία του Άλκη και σε συνεργασία με τη «Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 - Εις το Όνομα του Άλκη» οι δύο αυτές αγωνιστικές αφιερώνονται στην προσπάθεια για την αλλαγή της οπαδικής κουλτούρας στην Ελλάδα.

-Εκτός τελικής 20αδας έμειναν δύο ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς την αποστολή αποτελούν 22 παίκτες. Ο λόγος για τους Σούλη και Φοφανά. Μετά τις ενοχλήσεις όμως που αισθάνθηκε ο Γιάννης Κιάκος στη προθέρμανση, έγινε αλλαγή της τελευταίας στιγμής. Ο Τζίμας μπήκε στο αρχικό σχήμα και ο Φοφανά κάθισε στον πάγκο.

- Με μπουφάν του ΠΑΣ Γιάννινα εμφανίστηκε στην κερκίδα του Παναιτωλικού ο πατέρας του ποδοσφαιριστή Μάκη Μπακαδήμα, Γρηγόρης. Ο πατέρας του ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ είναι από την Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας και ήταν και ο ίδιος ποδοσφαιριστής στα νιάτα του. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν ένα πολύ σκληροτράχηλο στόπερ. Το μήλο κάτω από τη μηλιά…

- Άψογη για ακόμα μια φορά ήταν η φιλοξενία των υπευθύνων του Παναιτωλικού στους Γιαννιώτες δημοσιογράφους. Ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου Χρήστος Στούμπος και η υπάλληλος Αλεξάνδρα Αναστασοπούλου είναι εξαιρετικοί στο κομμάτι της δουλειάς τους. Παρότι σαφώς μικρότερο μέγεθος ο Παναιτωλικός είναι πολύ πιο οργανωμένος από τον ΠΑΣ σε πολλά θέματα. Η αλήθεια να λέγεται...

- Στο γήπεδο βρέθηκε και ο υποψήφιος αγοραστής του Παναιτωλικού Ματσιέκ Καμίνσκι μαζί με τον Φώτη Κωστούλα, τον επί σειρά ετών πρόεδρο της αγρινιώτικης ομάδας. Η αγοραπωλησία στο προπονητικό κέντρο Emileon έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την πώληση της ομάδας. Στο Αγρίνιο υπάρχουν αρκετές μουρμούρες καθώς δεν έχουν γίνει μεταγραφές για την ενίσχυση της ομάδας στην άμυνα. Αρχές της περασμένης εβδομάδας πάντως τους παίκτες πλήρωσε ο Κωστούλας…

- Λουλούδια στο σημείο της κερκίδας που βρίσκονται οι οργανωμένοι του Παναιτωλικού άφησαν οι Καμίνσκι και Κωστούλας, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Παναιτωλικού. Μάλιστα, υπήρχε και ένα πανό για τον Αϊλάν που έχασε τη ζωή του τις προηγούμενες ημέρες μετά τον εντός έδρας αγώνα με τον ΟΦΗ. Η αυτοκτονία του Αϊλάν, κατά κόσμον Άγγελου Μάη, συγκλόνισε την κοινωνία του Αγρινίου. Συλλυπητήρια στους οικείους του…

- Η κόντρα ΕΠΟ και υφυπουργείου Αθλητισμού ή αν θέλετε Μπαλτάκου και Αυγενάκη βρίσκει έδαφος και σε αρκετές επαρχιακές πόλεις μεταξύ ομάδων. Παναιτωλικός και Παναγρινιακός δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις. Αιτία; Μα φυσικά οι εκλογές της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας. Η διοίκηση Παπαχρήστου την Παρασκευή κηρύχθηκε έκπτωτή από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού λόγω παρατυπιών στις εκλογές του Ιουνίου.

- Στο ξενοδοχείο Imperial που βρίσκεται παραπλεύρως της Εθνικής οδού διέμεινε και αυτή τη φορά στο Αγρίνιο ο ΠΑΣ Γιάννινα. Αυτή τη φορά δεν βρέθηκε στο Αγρίνιο κάποιος διοικητικός καθώς ούτε ο Γ. Χριστοβασίλης ούτε κάποιο μέλος της οικογένειάς του ταξίδεψε στην πόλη της Αιτωλοακαρνανίας.

- Λόγω του προχωρημένου της ώρας η αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα αναχώρησε βιαστικά μετά το τέλος του αγώνα από το γήπεδο του Παναιτωλικού. Από πλευράς παικτών δηλώσεις έκανε μόνο ο Αλέξανδρος Λώλης και στη συνέχεια το πούλμαν αναχώρησε αμέσως για Γιάννινα. Το Σαββατοκύριακο δόθηκε ρεπό στους παίκτες.