Ρεπορτάζ από τους αγώνες της Α' Ερασιτεχνικής

on .

MATS AGONISTIKIS

Νεοχωρόπουλο - Καστρίτσα 0-2

• Επαγγελματική νίκη πήρε η ομάδα της Καστρίτσας με 0-2 από το Νεοχωρόπουλο και παρέμεινε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα σε απόσταση αναπνοής από την Κατσικά. Στο πρώτο ημίχρονο η Καστρίτσα ξεκίνησε καλά και στο 5΄ είχε την πρώτη ευκαιρία όταν ο Διαμαντόπουλος εκτέλεσε πλάγιο η μπάλα έφτασε στον Νικολάου αλλά δεν μπόρεσε με κεφαλιά να τη στείλει στα δίχτυα.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 8΄ όταν ο Διαμαντόπουλος έκανε τη σέντρα και ο Κλιτσινάρης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Στη συνέχεια το Νεοχωρόπουλο ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και απείλησε στο 23΄ με σουτ του Γιαννέτα και τον Κυρικλίδη να αποκρούει τη μπάλα. Στο 24΄ ο Λαλάι εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γιαννέτας πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, ο Διαμαντόπουλος έκανε τη σέντρα, η μπάλα έφτασε στον  Αλεξίου που έκανε το δυνατό σουτ και αυτή έφυγε λίγο άουτ.

Στο δεύτερο μέρος έγινε ένα μέτριο παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις. Στο 60΄σε σουτ του Σπαλιάρα απέκρουσε τη μπάλα ο Μπογιατζούλης.

Στο 72΄ σε σουτ του Παπαδόπουλου απέκρουσε τη μπάλα ο Μπογιατζούλης και ο νεοεισελθών Γκέκας στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 0-2. Στη συνέχεια της φάσης το Νεοχωρόπουλο έμεινε με δέκα παίκτες αφού ο Μαραγκός είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα του διαιτητή Μπούμπα.

Στο 73΄αποβλήθηκε από την Καστρίτσα με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Ηλίας για βίαιο μαρκάρισμα στον Μπουκουβάλα. Στο 83΄ σε σουτ του Παπαδόπουλου απέκρουσε τη μπάλα ο Μπογιατζούλης. Στο 84’ η Καστρίτσα κέρδισε πέναλτι για χέρι αμυντικού του Νεοχωρόπουλου. Ο Παπαδόπουλος το εκτέλεσε αλά Πανένκα αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Διαιτησία: Μπούμπας (Λιόντος-Κοσίνας).

Νεοχωρόπουλο:  Μπογιατζούλης, Πεπόνης, Μαραγκός, Γαράφας, Φώτος, Λαλάι (82΄ Τσάνε), Καρτάλης (52΄ Μάτσιας), Σκαργιώτης, Οικονόμου, Μπουκουβάλας (76΄ λ.τρ. Λούζης), Γιαννέτας.

Καστρίτσα: Κυρικλίδης, Κοσυφαρίνης, Διαμαντόπουλος, Γόγολος, Κασίμης, Σπαλιάρας (71΄ Ναυρόζογλου), Κλιτσινάρης, Αργύρης (46΄ Καλλιοντζής), Αλεξίου (52΄ Ηλίας), Γιαννίκης (71΄ Γκέκα), Νικολάου (52’ Παπαδόπουλος). 

STAYRAKI KOUTSELIO

Σταυράκι- Κουτσελιό 0-1 

• Μία ακόμη νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό της η ομάδα του Κουτσελιού επικρατώντας εκτός έδρας του Σταυρακίου το οποίο παρέμεινε στη ζώνη του υποβιβασμού. 

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό με τις δύο ομάδες να προσπαθούν η καθεμία για λογαριασμό της να αποκτήσει τον έλεγχο του αγώνα με το Κουτσελιό να ήταν αυτό που είχε την μερίδα του λέοντος στις ευκαιρίες. Το Σταυράκι έδειξε καλή εικόνα με καλή κυκλοφορία της μπάλας αλλά υστερεί σημαντικά στην τελική προσπάθεια.

Στο 8’ σουτ του Μπακαγιάννη έξω από την περιοχή μπλόκαρε τη μπάλα ο Βακαλόπουλος. Σέντρα-σουτ στο 20΄ του Βλέτσα Β. η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 23΄ ο Πεπόνης εκτέλεσε φάουλ με τον Ζιάρα να κάνει την κεφαλιά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Στεργίου. Ο Μπακαγιάννης στο 35΄ έκανε το σουτ απέκρουσε ο Βακαλόπουλος, η μπάλα πήγε στον Κουτσογιάννη που την έστειλε στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε μιας και υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Στο 41’ ο Δάσκαλος Ι. βρήκε τον Δάσκαλο Α. ο τελευταίος έκανε το σουτ με τον Βακαλόπουλο να αποκρούει τη μπάλα.

Το Κουτσελιό άνοιξε το σκορ στο 64’ όταν ο Δάσκαλος Ι. εκτέλεσε κόρνερ ο Κουτσογιάννης έκανε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Βακαλόπουλου. Στο 80’ εκτέλεση κόρνερ του Ζάγκα κεφαλιά του Ζιάρα η μπάλα λίγο άουτ. Στο 89’ σουτ του Πεπόνη η μπάλα βρήκε σε σώματα αμυντικών έφτασε στον Άμρο που από καλή θέση έκανε το σουτ με τη μπάλα να καταλήγει άουτ.

Διαιτησία: Κατσικογιάννης (Θανασιάς-Χατζηπαναγιώτου)

Σταυράκι: Βακαλόπουλος, Κολιός, Ζάγκας, Αγγέλης, Κατσάνος, Πράσσος, Νικολάου (55΄ Άμρο), Ζιάρας, Πεπόνης, Αθανασίου, Μιχαήλ (21΄ λ.τρ. Καπατσέλης).

Κουτσελιό: Στεργίου, Βλέτσας Β. (46’ Πέτκος - 83’ Κοσμάς Σ.), Κούτλας (61΄ Γιωτίτσας), Ναυρόζογλου, Κρανάς, Μπακαγιάννης (91’ Τίνας), Δάσκαλος Α., Κακαράντζας, Κουτσογιάννης, Δάσκαλος Ι., Κυριακίδης.

Χουλιαράδες- Κοσμηρά 4-1  

• Σταθερά στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα της Α’ Ερασιτεχνικής παρέμειναν οι Χουλιαράδες που επικράτησαν με σκορ 4-1 της Κοσμηράς για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος. 

Η Κοσμηρά απείλησε πρώτη στο ματς στο 21’ όταν ο Μπαλαμάτσιας έκανε το σουτ με τον Πέτρο να διώχνει με υπερένταση. Ο Άτλας κατάφερε να πετύχει το γκολ στο 41’ και λίγο πριν οι ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Ο Δημάκος με φοβερό μακρινό σουτ νίκησε τον Μπότσιο και έκανε το 1-0. Στο 51’ ήταν άστοχο το σουτ του Τζουρμανά και στο 56’ ο Τζουρμανάς έκανε το σουτ η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά αστόχησε ο Πύρτσιος. Η Κοσμηρά απάντησε και στο 63’ κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με εκπληκτική βολίδα από δεξιά του Παπαστράτου που έκανε το 1-1. Οι Χουλιαράδες αντέδρασαν άμεσα και στο 66’ ο Κουτσάφτης έκανε το γυριστό σουτ, απομάκρυνε ο Μπότσιος και στην επαναφορά ο Τσόδουλος με νέο σουτ έκανε το 2-1. Ωραίο σε εκτέλεση ήταν το τρίτο γκολ της ομάδας του Αντώνη Δημητρίου στο 79’ με απίστευτη βολίδα του Δοβανά. Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Δημάκος στο 82’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Διαιτησία: Μαγγιώρος (Θανασιάς - Τασιούλας)

Χουλιαράδες: Πέτρος, Συμεωνίδης, Κιτσάκης, Καλογερόπουλος, Τσουμάνης, Παπανικολάου (83’ Γιωτάκης), Θαυμαστός (65’ Τσόδουλος),  Χήτας (65’ Δοβανάς), Πύρτσιος, Μπεζάτι (46’ Κουτσάφτης), Δημάκος (83’ Ζώνιος).

Κοσμηρά: Μπότσιος, Συμεωνίδης, Περβανάς (84’ Γιώτης), Σταύρου, Νούσης, Νάκιας (84’ Θέμος), Γιαννακός, Κουρού, Μπαλαμάτσιας, Ζώτος, Παπαστράτος.

 Πίνδος Κόνιτσας- Ανατολή 0-0 

• Παρότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω για 25΄η Ανατολή δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη στην Κόνιτσα από την τοπική ομάδα με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα. 

Πρωταγωνιστής ήταν ο κακός αγωνιστικός χώρος ο οποίος από τις συνεχόμενες βροχοπτώσεις είχε μετατραπεί σε βούρκο και οι παίκτες των δύο ομάδων δεν μπόρεσαν να δείξουν τις δυνατότητες τους και ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος σοβαρός τραυματισμός.

Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή ωστόσο ο τερματοφύλακας Έξαρχος όποτε χρειάστηκε να επέμβει ήταν εκεί αφού απέκρουσε τα σουτ των Γκουγιάννου (17΄), Κιούρκα (25΄) και Γεωργιάδη (33΄). 

Στο δεύτερο μέρος η Κόνιτσα έμεινε στο 65΄με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ηλία ωστόσο δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα από τους φιλοξενούμενους και τελικά το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Διαιτησία: Νέος (Ευαγγέλου-Κυριαζή).

Κόνιτσα: Έξαρχος, Ηλίας, Λάμπρου (32΄ Καλές), Τσιούτσιος, Σπανός Χ., Πατσούρας, Κυρτζόγλου (69΄ Σπανός Δ.), Χαλούλος (87΄ Γαϊτανίδης), Λάμπρου, Δημόπουλος, Ντεντόπουλος (51΄ Ντότης).

Ανατολή: Νικολαΐδης, Παππάς, Γιαννος, Σχισμένος, Δρόσος, Γκούμας, Γεωργιάδης (80΄ Χαμπίπης), Κιούρκας (63΄ Γαβρίλας), Τασιούλας, Γκουγιάννος, Αγγέλης (63΄ Ακούλλι).

Δροσοχώρι- Θύελλα Κατσικάς 0-8  

• Μετά τη νίκη της με 6-3 στο ντέρμπι με την Ελεούσα η πρωτοπόρος Θύελλα Κατσικάς συνέτριψε με σκορ 0-8 το Δροσοχώρι.

Μόλις στο 2’ ο Ριστάνης έκανε το 0-1, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 11΄διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα και της ομάδας του. Δύο λεπτά αργότερα (13’) ο Κωσταμένας με πλασέ έκανε το 0-3. Στο 20’ σε ανατροπή του Κολιούση από τον Δημόπουλο η Κατσικά κέρδισε πέναλτι, το εκτέλεσε εύστοχα ο Πάνος κάνοντας το 0-4.

Στο 33΄ο Θανάσης είχε σουτ στο δοκάρι, ενώ στο 43΄ο ίδιος παίκτης με πλασέ έκανε το 0-5.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια τυπική διαδικασία και για τις δύο ομάδες. Στο 66΄ο Κωνσταντινίδης ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 0-6 και στο 68΄ο Κολιούσης έκανε το 0-7. Το τελικό 0-8 διαμόρφωσε στο 73’ ο Γιαννάκης.

Διαιτησία: Βλάχος (Παπαδημητρίου-Κολιός).

Δροσοχώρι: Κωστούλας, Παππάς, Θεοχάρης Κ., Γιώτης (49΄ Μελιγγιώτης Η.), Καλτσάς, Λισγάρας, Μπέλλος, Μελιγγιώτης Π., Μελιγγιώτης Θ., Μανιώτης, Δημόπουλος.

Θύελλα Κατσικάς: Διαμάντης (46΄ Γκούβας), Κωνσταντινίδης, Κολιούσης, Πετρίδης, Πάνος (46΄ Γούλας), Πολυχρόνης (60΄ Ψαρράς), Σκανδάλης (46΄ Γκέγκα), Κωσταμένας, Θανάσης (46΄ Γιαννάκης), Μαρούλης, Ριστάνης. 

HLIOKALH

Ηλιόκαλη- Αγία Μαρίνα 2-3  

• Σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει να παραμείνει στην κατηγορία πήρε η Αγία Μαρίνα, καθώς επικράτησε με σκορ 2-3 της Ηλιόκαλης για την 14η αγωνιστική της Α’ Ερασιτεχνικής.

Η Αγία Μαρίνα πέτυχε τη τρίτη διαδοχική της νίκη στο πρωτάθλημα και ανέβηκε στους 14 βαθμούς. Από την άλλη η Ηλιόκαλη παρέμεινε στη προτελευταία θέση της βαθμολογίας με 5 βαθμούς. Στο πρώτο ημίχρονο η Αγία Μαρίνα πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, δημιούργησε φάσεις, πέτυχε τρία γκολ, ενώ οι γηπεδούχοι έκαναν αρκετά λάθη και πέρα από το γκολ που πέτυχαν ήταν ακίνδυνοι επιθετικά. Μόλις στο 8’ οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ, όταν σε εκτέλεση κόρνερ του Θεοχαρίδη, ο Φάνης Τσίκας με κεφαλιά σημείωσε το 0-1. Η αντίδραση της Ηλιόκαλης ήταν άμεση και στο 9’ με ασύλληπτο σουτ του Ντέτσικα που έστειλε τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα, ισοφάρισαν σε 1-1. 

Στο 23΄η Αγία Μαρίνα ανέκτησε το προβάδισμα στο σκορ όταν σε σέντρα του Βαλανά από δεξιά ο Φάνης Τσίκας με πλασέ έκανε το 1-2. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 33’ ο Τσόλης απέκρουσε εντυπωσιακά σε σουτ του Τσίκα. Το 1-3 για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 35’. Ο Τσίκας Χ εκτέλεσε το κόρνερ και από κοντά σκόραρε ο Βαλανάς. Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Σ. Δογορίτης πέρασε στο ματς τους Παππά Νότη και Σκουτελιά που βοήθησαν στο να αλλάξει η εικόνα της ομάδας στο δημιουργικό κομμάτι. Η πίεση που άσκησε με το ξεκίνημα η Ηλιόκαλη, καρποφόρησε στο 50’. Σε εκτέλεση φάουλ του Γ. Παππά, ο Γκάτζιος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα και από κοντά ο Άρης Παππάς μείωσε σε 2-3. Η Ηλιόκαλη έμεινε με δέκα παίκτες στο 62’ λόγω της αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του Βασιλείου για χτύπημα εκτός φάσης στον Βαλανα. Παρά τις προσπάθειες να ανέβει ψηλά, το έργο της Ηλιόκαλης μετά την αποβολή ήταν πιο δύσκολο. Στο 77’ ο Τσίκας Φάνης με ωραία ενέργεια έστειλε με σουτ τη μπάλα ελάχιστα άουτ, ενώ μία προσπάθεια του Γ. Παππά δεν είχε αποτέλεσμα. Οι γηπεδούχοι έχασαν απίστευτη ευκαιρία στην εκπνοή του αγώνα να ισοφαρίσουν. Ο Γ. Παππάς εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα πέρασε από όλους και έφτασε στον Καρυωτάκη που έκανε το πλασέ αλλά ο Γκάτζιος απέκρουσε τη μπάλα, σώζοντας την εστία του. 

Διαιτησία: Μπόσιας (Σιαμέτης- Σιώμος/Γκίζας)

Ηλιόκαλη: Τσόλης, Λαμπρίδης, Παππάς Αρ, Παγώνας (46’ Σκουτελιάς), Κοντοδήμας (70’ Κλεισούρας), Βασιλείου, Πανταζής, Ντέτσικας, Καρυωτάκης, Παππάς Γ, Μπίνας (46’ Παππάς Π).

Αγία Μαρίνα: Γκάτζιος, Μήλος, Κωλέτσης, Παππάς, Κωστούλας, Βαλάνας (84’ Κουτσογούλας), Ιωαννίδης, Θεοχαρίδης (75’ Τσιάβος), Τσίκας Χ, Τσίκας Θ, Κυριακίδης (52’ Αθανασιάδης).

Τα αποτελέσματα 

Πίνδος Κόνιτσας-Ανατολή 0-0

Δροσοχώρι-Κατσικά 0-8

Σταυράκι-Κουτσελιό 0-1

Χουλιαράδες-Κοσμηρά 4-1

Ελεούσα-Μέτσοβο 3-2

Κεφαλόβρυσο-Λογγάδες 2-0

Ηλιόκαλη-Αγία Μαρίνα 2-3

Αμφιθέα-Νησί 3-2

Νεοχωρόπουλο-Καστρίτσα 0-2

 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

1. Θύελλα Κατσικάς 40 56-15

2. Αγροτικός Καστρίτσας 37 47-4

3. Θύελλα Ελεούσας 36 44-19

4. Χουλιαράδες 34 37-12

5. Πίνδος Κόνιτσας 31 32-12

6. Κουτσελιό 26 27-13

7. Ανατολή 24 20-13

8. Κεφαλόβρυσο 18 20-27

9. Μέτσοβο 16 33-33

10. Νεοχωρόπουλο 15 27-31

11. Αετός Νήσου 15 15-18

12. Λογγάδες 14 12-20

13. Αγία Μαρίνα 14 19-47

14. Κοσμηρά 12 16-36

15. Δροσοχώρι 12 17-47

16. Σταυράκι 8 12-33

17. Ηλιόκαλη 5 12-39

18. Αμφιθέα 5 15-42

Η επόμενη αγωνιστική

(28, 29/1/2023)

Νησί-Ηλιόκαλη

Μέτσοβο-Δροσοχώρι

Αγία Μαρίνα-Ελεούσα

Σταυράκι-Χουλιαράδες

Κουτσελιό-Αμφιθέα

Ανατολή-Κατσικά

Καστρίτσα-Πίνδος Κόνιτσας

Λογγάδες-Νεοχωρόπουλο

Κοσμηρά-Κεφαλόβρυσο