Ρεπορτάζ από τους αγώνες της Α' Ερασιτεχνικής

on .

kats

Κόκκινη θύελλα (6-3) παρέσυρε την Ελεούσα

• Η Θύελλα Κατσικάς ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι κορυφής με την Ελεούσα επικρατώντας με 6-3 και αύξησε την διαφορά που χωρίζει τις δύο ομάδες στους τέσσερις βαθμούς.

Ο αγώνας είχε φοβερό ρυθμό με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και οι δύο ομάδες φάνηκαν αντάξιες του ονόματος που έχουν. 

Η Ελεούσα ήταν αυτή που ξεκίνησε δυνατά στο παιχνίδι και στο 2’ ο Νούγιας έκανε το σουτ με τον Διαμάντη να αποκρούει τη μπάλα.

Στο 9΄ο Γεωλδάσης βρήκε τον Ρίζο αυτός βγήκε απέναντι από τον Διαμάντη αλλά πλάσαρε άουτ.

Στο 19΄πλασέ του Τσουμάνη μπλόκαρε ο Αρχοντάκης.

Η Κατσικά είχε δοκάρι στο 19΄ με κεφαλιά του Πάνου μετά από εκτέλεση φάουλ του Κατσίφα.

Το 1-0 έγινε στο 24΄με τον Τσουμάνη να βρίσκει τον Κακαράντζα και αυτός με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αρχοντάκη.

Η Ελεούσα κατάφερε να ισοφαρίσει στο 42΄με ωραίο γυριστό σουτ του Νούγια.

Η Κατσικά δεν είχε πει όμως την τελευταία της λέξη στο πρώτο ημίχρονο και στις καθυστερήσεις ο Κατσίφας με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 2-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για την Κατσικά αφούθ στιο 48’ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπίζιου με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Αυτό όμως δεν πτόησε τους παίκτες του Νίκου Γκούρα και στο 53΄μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κατσίφα ο Πετρίδης με κεφαλιά έκανε το 3-1.

Άμεση ήταν η απάντηση της Ελεούσας στο 56 ΄με τον Παπαρούνα ο οποίος μόλις είχε μπει αλλαγή και με την πρώτη του επαφή με τη μπάλα την έστειλε στα δίχτυα του Διαμάντη μειώνοντας σε 3-2.

Η Κατσικά όμως κατάφερε να σημειώσει και τέταρτο γκολ με σουτ του Σκανδάλη.

Στο 66΄η Κατσικά κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Γούλα από τον Γεωλδάση το εκτέλεσε ο Πάνος, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 5-2.

Εκτέλεση φάουλ στο 71’ του Παπαρούνα απέκρουσε ο Διαμάντης.

Στο 73΄ ήταν η σειρά της Ελεούσας να κερδίσει πέναλτι σε χέρι του Πάνου. Το εκτέλεσε ο Παπαρούνας μειώνοντας σε 5-3.

Στο 75’ σε πλασέ του Νάσιου απέκρουσε ο Διαμάντης.

Νέο πέναλτι για την Κατσικά στο 84’ σε ανατροπή του Γούλα από τον Γεωλδάση το εκτέλεσε και πάλι ο Πάνος κάνοντας το 6-3.

Στο 88΄η Ελεούσα είχε δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Παπαρούνα.

Διαιτησία: Ζαμπαλάς (Κόλλιας-Κωνσταντίνου).

Κατσικά: Διαμάντης, Πετρίδης, Μελιγγιώτης, Μπίζιος, Πάνος, Πολυχρόνης, Σκανδάλης (86΄Μαρούλης), Τσουμάνης (46΄Κολιούσης), Κακαράντζας (86΄Γιαννάκης), Κατσίφας (77΄Θανάσης), Καζαντσίδης (46΄Γούλας).

Ελεούσα: Αρχοντάκης, Μαρμούτας , Πότσης (83΄Κεφάλας), Γεωλδάσης, Νάσιος, Τσουμάνης, Ρίζος, Ραγιάς (54΄Παπαρούνας), Βελτσίστας, Νούγιας,Καράσας (54΄Τσάνης).

nhsi

 Νησί- Σταυράκι 0-0 

• Σε ένα παιχνίδι με λίγες φάσεις το Νησί και το Σταυράκι μοιράστηκαν  τους βαθμούς με την ισοπαλία να αφήνει ικανοποιημένους κυρίως τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πήραν έναν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια που κάνουν για να παραμείνουν στην κατηγορία.

 Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, το Νησί είχε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα την πρωτοβουλία των κινήσεων με το Σταυράκι να κλείνει τους χώρους στην άμυνα προς την εστία του Κάτσιου και να προσπαθεί να φανεί επικίνδυνο μέσα από τις αντεπιθέσεις. Μόλις στο 1΄το Νησί απείλησε με τον Λώλη να μην μπορεί να νικήσει από κοντά τον Κάτσιο.

Στο 15΄ χάθηκε η καλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο για τους γηπεδούχους με τον Στεργίου να κάνει τη σέντρα από δεξιά, ο Γιαούπι έκανε την κεφαλιά όμως ο Κάτσιος απέκρουσε σωτήρια. Στο 26’  ο Γιαούπι έκανε τη σέντρα η μπάλα βρήκε σε χέρι αμυντικού του Σταυρακίου με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για πέναλτι όμως ο διαιτητή διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 28΄σε εκτέλεση κόρνερ του Οικονόμου έδιωξε τη μπάλα ο Κάτσιος, αυτή έφτασε στον Γερούκαλη που έκανε την κεφαλιά με τους αμυντικούς να διώχνουν. Στο 39΄ο Στεργίου έκανε τη σέντρα από δεξιά και παραλίγο ο Αγγέλης στην προσπάθεια που έκανε να διώξει τη μπάλα να την έστελνε στα δίχτυα όμως για καλή του τύχη και της ομάδας του κατέληξε κόρνερ.Στο δεύτερο ημίχρονο  υπήρχε μόνο η η φάση του 79’ για το Σταυράκι όταν ο νεαρός Αθανασίου βγήκε απέναντι από τον Τασιούλα αλλά το σουτ που έκανε η μπάλα κατέληξε άουτ.

Διαιτησία: Μπόσιας ( Κυριαζή-Χαλκής).

Νησί: Τασιούλας, Γεράσης, Στεργίου (69΄Κονδύλης), Γερούκαλης (81΄Αναστασόπουλος), Στογιάννης, Πρέμος, Τζημόπουλος (56΄Στραγάλης), Οικονόμου, Λώλης, Πασχάλης (69΄Λιπιώτης), Γιαούπι.

Σταυράκι: Κάτσιος, Βούλγαρης, Ζάγκας, Κατσάνος, Αγγέλης, Καπατσέλης (87΄Κρασόπουλος), Πράσσος, Ζιάρας, Πεπόνης, Αθανασίου, Μιχαήλ.

Πίνδος Κόνιτσας- Νεοχωρόπουλο 4-3

• Σε ένα παιχνίδι που οι άμυνες στο δεύτερο ημίχρονο πήγαν περίπατο η Κόνιτσα επικράτησε με 4-3 του Νεοχωρόπουλου συνεχίζοντας τις υψηλές πτήσεις και παραμένοντας στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα.

Η Κόνιτσα για  μία ακόμη φορά αγωνίστηκε με πολλές ελλείψεις και χωρίς τερματοφύλακα μιας και τη θέση κάτω από τα δοκάρια πήρε ο νεαρός Κυρτζόγλου. Οι γηπεδούχοι στο 26’ άνοιξαν το σκορ με τον Λάμπρου Ν., όμως το Νεοχωρόπουλο κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια στο 33΄με ανάποδο ψαλίδι του Ζήκου. Στο 53΄και πάλι ο Λάμπρου Ν. έδωσε το προβάδισμα σο σκορ για τους γηπεδούχους, ενώ στο 59΄ο Ντότης με σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 3-1 για την Κόνιτσα

Το Νεοχωρόπουλο μπήκε και πάλι στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος στο 61’ μειώνοντας σε 3-2 με πλασέ του Γιαννέτα.Το 4-2 έκανε για την ομάδα του Χρήστου Βαζάτη στο 67’ με ωραία ατομική προσπάθεια ο Κυρτζόγλου Α. Το Νεοχωρόπουλο μείωσε σε 4-3 στο 88΄με τον Οικονόμου όμως παρά την πίεση για να φτάσει στην ισοφάριση δεν τα κατάφερε και έτσι η Κόνιτσα πήρε μια ακόμη νίκη.

Διαιτησία: Γεωργίου (Παπαλαζάρου-Κολιός).

Πίνδος Κόνιτσας: Κυρτζόγλου, Ηλίας, Λάμπρου Λ., Τσιούτσιος, Σπανός Χ., Ντότης (65΄Σπανός Δ.), Κυρτζόγλου Α., (77΄Γαλανός), Χαλούλος, Λάμπρου Ν. (81’ Βλάχος), Δημόπουλος, Ντεντόπουλος.

Νεοχωρόπουλο: Μπογιατζούλης, Μαραγκός, Σκαργιώτης, Γαράφας (83΄Τσανέ), Ζήκος, Πεπόνης, Καρτάλης (51΄Λούζης), Οικονόμου, Μπουκουβάλας, Γιαννέτας (83΄Τσίλης).

Μέτσοβο- Ηλιόκαλη 6-0

 • Σε ακόμη μια εμφατική νίκη έφτασε ο ΠΑΣ Μετσόβου,ο οποίος χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία επικράτησε με 6-0 της Ηλιόκαλης και δείχνει και αγωνιστικά πως βρίσκει τα πατήματά του, μετά το άσχημο ξεκίνημα

Από πολύ νωρίς οι παίκτες του Πέτρου Κοντοδήμα έδειξαν τις προθέσεις τους και μόλις στο 5' άνοιξαν το σκορ με το μακρινό σουτ του Κώστα Τσιόστα, το οποίο πέρασε μέσα από τα χέρια του Σαράντζιου και κατέληξε στα δίχτυα.

Επόμενη καλή στιγμή το σουτ από κοντά του Τσουλιάη Θ. από σέντρα του Τσακμάκη, το οποίο και έδιωξε ο τερματοφύλακας.

Στο 26' ήρθε και το δεύτερο γκολ για τους γηπεδούχους και πάλι με τον Τσιόστα Κ., έπειτα από φάση διαρκείας στην αντίπαλη περιοχή.

Λίγο αργότερα και στο 29' ήρθε το τρίτο γκολ για τον ΠΑΣ, όταν ο Μούστο αρχικά έκανε το σουτ, με τον Σαράντζιου να αποκρούει ασθενώς και ο Νάκος παίρνοντας το ριμπάουντ να ευστοχεί από κοντά για το 3-0, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.Στην επανάληψη, το σκηνικό παρέμεινε ίδιο, με τους γηπεδούχους να είναι εκείνοι που είχαν την καθολική υπεροχή.Με την συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού ήρθε και η πιο κλασική ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, με το σουτ του Βασιλείου να περνά ελάχιστα άουτ. Αμέσως μετά ήρθε και το τέταρτο γκολ για τους Μετσοβίτες, με τον Κώστα Τσιόστα να πετυχαίνει χατ τρικ έπειτα από σέντρα σουτ του Χούσο, ο οποίος από κοντά βρήκε δίχτυα για το 4-0.

Στο 77' ο δείκτης του σκορ ανέβηκε κι άλλο, όταν ο Παλαιοπάνος εκτέλεσε κόρνερ και ο Μπαλιούσκας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σαράντζιου.Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Κασίμης στο 88' , όταν έπειτα από ωραία ενέργεια του Νάκου απέκρουσε ο Σαράντζιου και ο νεαρός Κασίμης στην επαναφορά έγραψε το 6-0.

Διαιτησία: Νέος (Σιαμέτης-Μπλέτσας)

ΠΑΣ Μετσόβου (Πέτρος Κοντοδήμας): Κάτσενος, Τσακμάκης (64' Παλαιοπάνος), Τσιόστας Χ., Μπαλιούσκας, Ζιάβρος, Τσιόστας Κ., Σιούτας (73' Παΐλας), Χούσο (73' Γεωργίου), Μούστο (64' Κασίμης), Νάκος, Τσουλιάης Θ.

ΠΑΟ Ηλιόκαλης (Σωτήρης Δογορίτης): Σαράντζιου, Πανταζής (69' Λέκκας), Παππάς Α., Λαμπρίδης, Παγώνας, Τζώρτζης, Κλεισούρας (69' Ντέτσικας Ν.), Βασιλείου (82' Καπέρδας), Ντέτσικας Μ. (46' Σκουτελιάς), Παππάς Γ., Φωτίου (54' Καρυωτάκης).

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΩΛΟΥ

ANATOLI

Ανατολή- Δροσοχώρι 5-1 

• Πιάνοντας πολύ καλή απόδοση και πετυχαίνοντας όμορφα γκολ η Ανατολή επικράτησε με 5-1 του Δροσοχωρίου το οποίο όμως παρά τα πέντε γκολ που δέχθηκε μπορούμε να πούμε ότι έδειξε στοιχεία καλής ομάδας έχοντας και αυτό τις δικές του στιγμές στο παιχνίδι.Στο 29΄οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το 0-1 όταν ο Μελιγγιώτης έδωσε στον Κάγια μέσα στην μεγάλη περιοχή αυτός έστρωσε τη μπάλα στον Μανιώτη που έκανε το σουτ όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

Η Ανατολή άνοιξε το σκορ στο 37’ με ένα πολύ ωραίο γκολ με τον Γιάννο να κάνει τη σέντρα από δεξιά και τον Γκούμα να πιάνει βολίδα έξω από την μεγάλη περιοχή στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Κωστούλα.

Στο δεύτερο μέρος το γρήγορο γκολ των γηπεδούχων έβαλε τέλος στα όνειρα των φιλοξενούμενων για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Στο 52΄ο Τασιούλας βγάζει μια μπαλιά πάρε-βάλε στον Αγγέλη και αυτός με σουτ έκανε το 2-0.Στο 59’ ο Γεωργιάδης ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Στο 68’ ο Γκουγιάννος έκανε τη σέντρα ο Αγγέλης στόπαρε τη μπάλα με το στήθος και με σουτ την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 4-0.

Το πέμπτο γκολ για την Ανατολή ήρθε στο 80΄ με τον Γεωργιάδη να δίνει στον Τασιούλα και αυτός σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ της τιμής για το Δροσοχώρι ήρθε στο 84΄με τον Μπέλλο.

Διαιτησία: Χατζηπαναγιώτου (Τασιούλας-Κατσουλίδου).

Ανατολή: Τόμπρας, Παππάς, Γιάννος (70΄ Γαβρίλας), Σχισμένος, Κακοσίμος, Γκούμας, Γεωργιάδης, Κιούρκας (70΄ Χαμπίμπης), Τασιούλας, Γκουγιάννος, Αγγέλης.

Δροσοχώρι: Κωστούλας, Γιώτης, Θεοχάρης, Καλτσάς, Χαλιάσος, Κάγια, Ντρης (57΄ Δημόπουλος), Μανιώτης, Μελιγγιώτης, Λισγάρας (57΄ Μελιγγιώτης Π.), Μελιγγιώτης Η. (57΄ Μπέλλος).

Τα αποτελέσματα

Νησί-Σταυράκι 0-0

Πίνδος Κόνιτσας-Νεοχωρόπουλο 4-3

Μέτσοβο-Ηλιόκαλη 6-0

Ανατολή-Δροσοχώρι 5-1

Κατσικά-Ελεούσα 6-3

Καστρίτσα-Κεφαλόβρυσο 4-0

Λογγάδες-Χουλιαράδες 0-1

Αγία Μαρίνα-Αμφιθέα 3-0

Κοσμηρά-Κουτσελιό 1-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Θύελλα Κατσικάς 37 48-15

2. Αγροτικός Καστρίτσας 34 45-4

3. Θύελλα Ελεούσας 33 41-17

4. Χουλιαράδες 31 33-11

5. Πίνδος Κόνιτσας 30 32-12

6. Κουτσελιό 23 26-13

7. Ανατολή 23 20-13

8. Μέτσοβο 16 31-30

9. Νεοχωρόπουλο 15 27-29

10. Κεφαλόβρυσο 15 18-27

11. Αετός Νήσου 15 13-15

12. Λογγάδες 14 12-18

13. Κοσμηρά 12 15-32

14. Δροσοχώρι 12 17-39

15. Αγία Μαρίνα 11 16-45

16. Σταυράκι 8 12-32

17. Ηλιόκαλη 5 10-36

18. Αμφιθέα 2 12-40

Επόμενη αγωνιστική 

(21,22/1/2023)

Κόνιτσα - Ανατολή

Δροσοχώρι - Κατσικά

Σταυράκι - Κουτσελιό

Χουλιαράδες - Κοσμηρά

Ελεούσα - Μέστοβο

Κεφαλόβρυσο - Λογγάδες

Ηλιόκαλη - Αγία Μαρίνα

Αμφιθέα - Νησί

Νεοχωρόπουλο - Καστρίτσα