Ρεπορτάζ από τους αγώνες της Α' Ερασιτεχνικής

on .

XOULIARADES

Χουλιαράδες - Αγρ. Καστρίτσας 0-1

• Σε ένα παιχνίδι όπου κυριάρχησε η δύναμη και όχι το καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο, η Καστρίτσα πήρε μία σπουδαία νίκη με 0-1 στο Epirus Sports μπαίνοντας με το δεξί στο ξεκίνημα του 2023.

Παρότι οι δύο ομάδες μας είχαν συνηθίσει στο να παίζουν καλό ποδόσφαιρο στο προχθεσινό παιχνίδι οι μεν γηπεδούχοι εμφανίστηκαν επηρεασμένοι από τις διακοπές λόγω των εορτών και δεν έκαναν κάποια ευκαιρία, οι δε φιλοξενούμενοι πατούσαν μεν καλύτερα, είχαν ευκαιρίες αλλά πήγαν το παιχνίδι στη δύναμη όπου εκεί επικράτησαν κατά κράτος των νεαρών παικτών των Χουλιαράδων.

Η Καστρίτσα απείλησε στο 14’ με τον Διαμαντόπουλο να εκτελεί το κόρνερ, ο Γόγολος έκανε την προβολή στο δεύτερο δοκάρι και επάνω στη γραμμή απομάκρυναν τη μπάλα οι αμυντικοί.

Σουτ του Σταμούλη στο 25’ απέκρουσε τη μπάλα ο Πρινέας. Σουτ του Πύρτσιου στο 31’ μπλόκαρε τη μπάλα ο Κυρικλίδης.

Το γκολ για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 41’ όταν ο Σταμούλης εκτέλεσε το κόρνερ και ο νεοαποκτηθείς Κλιτσινάρης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πρινέα κάνοντας το 0-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Λίγα πράγματα σημειώθηκαν και στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 48’ με σουτ του Νικολάου η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. 

Σουτ του Παπανικολάου στο 62΄η μπάλα λίγο άουτ. Σουτ του Θαυμαστού στο 89’ ο Κυρικλίδης μπλόκαρε τη μπάλα.

Οι Χουλιαράδες ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Κασίμη στο πρώτο ημίχρονο και κόκκινη κάρτα σε μαρκάρισμα του Διαμαντόπουλου στον Πύρτσιο με τον διαιτητή Νέο μη δίνει κάτι και στις δύο περιπτώσεις.

Διαιτησία: Νέος (Λιόντος-Κόλλιας).

Χουλιαράδες: Πρινέας, Δοβανάς, Τσιαμακης (74΄ Θαυμαστός), Καλογερόπουλος, Τζουρμανάς, Συμεωνίδης, Κιτσάκης (46΄ Γιωτάκης), Παπανικολάου (86΄ Χήτας), Πύρτσιος, Τσιγαράς (46΄ Δήμος) Κουτσιάφτσης (46΄ Τσόδουλος).

Καστρίτσα:  Κυρικλίδης, Κοσυφαρίνης, Διαμαντόπουλος, Γόγολος, Κασίμης, Σπαλιάρας, Αργύρης (64΄ Παπουτσής), Κλιτσινάρης, Αλεξίου (86΄ Γιαννιώτης), Σταμούλης (77΄ Παπαδόπουλος), Νικολάου (64΄ Ναυρόζογλου).

 

 

 

 

 

• Σε παράσταση για ένα ρόλο εξελίχθηκε, όπως αναμενόταν, η αναμέτρηση ανάμεσα στην ουραγό Ηλιόκαλη και την πρωτοπόρο Κατσικά με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τη νίκη με 0-6 και τον Βαγγέλη Ριστάνη να σημειώνει χατ-τρικ. Παρότι οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι στο 4΄με τον Λαμπρίδη με κεφαλιά να σημαδεύει το δοκάρι της εστίας του Διαμάντη η συνέχεια ανήκε στους φιλοξενούμενους.

Τον χορό των γκολ για τη Θύελλα άνοιξε στο 25΄με πλασέ ο Ριστάνης, ενώ στο 29΄ ο ίδιος παίκτης μετά από μπαλιά του Κολιούση διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Το 0-3 έγινε στο 40’ με τον Μπίζιο. Στο ίδιο τέμπο ήταν και το δεύτερο ημίχρονο για την Κατσικά η οποία πέτυχε τρία ακόμη γκολ. Στο 48’ ο Ριστάνης με το τρίτο προσωπικό του τέρμα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-4. 

Στο 51’ ο Σκανδάλης με σουτ έκανε το 0-5, ενώ το τελικό 0-6 διαμόρφωσε στο 78΄ ο Γιαννάκης.

Διαιτησία: Μαγγιώρος (Σιόντης-Ραβάνογλου).

Ηλιόκαλη: Τσόλης, Πανατζής, Παππάς Α., Λαμπρίδης, Παγώνας, Κοντοδήμας, Κλεισούρας, Τζώρτζης, Ντέτσικας Μ., Παππάς Π., Ντέτσικας Ν. (60΄ Σκουτελιάς).

Κατσικά: Διαμάντης, Γκέγκα, Μελιγγιώτης, Μπίζιος (60΄ Πολυχρόνης), Πάνος, Ψαρράς, Σκανδάλης (60΄ Κακαράντζας), Τσουμάνης (60΄ Μαρούλης), Ριστάνης (60΄ Κωνσταντινίδης), Γούλας, Κολιούσης (60΄ Γιαννάκης).

 Κουτσελιό- Λογγάδες 1-0  

• Στις νίκες επέστρεψε μετά από πέντε αγωνιστικές ο ΠΑΟ Κουτσελιού, καθώς επικράτησε με 1-0 του Τιτάνα Λογγάδων για την 12η αγωνιστική της Α’ Ερασιτεχνικής και έφτασε τους 20 βαθμούς.

Η ομάδα του Σπύρου Τασιούλα μπήκε με το δεξί στο 2023, ενώ είχε να κερδίσει από τις 12 Νοεμβρίου στο ματς με την Ανατολή για την 6η αγωνιστική. Στους 14 βαθμούς έμειναν οι Λογγάδες. 

Μετά από ένα τέταρτο όπου οι δυο ομάδες έψαχναν να βρουν τα πατήματά τους, το Κουτσελιό ανέβασε στροφές και έφτασε στη πρώτη καλή στιγμή στο 18’. Ο Κακαράντζας σέντραρε από αριστερά, ο Κουτσογιάννης έκανε την προβολή αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 21’ μία εκτέλεση φάουλ από τον Μπάγια πέρασε ανεκμετάλλευτη, ενώ ο Καρδάνης μπλόκαρε σε γύρισμα της μπάλας από τον Τσακανίκα. 

Στο 39’ ήρθε το 1-0 με ένα γκολ ποίημα από τον Μιχάλη Κακαράντζα που σούταρε από το ημικύκλιο της περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας του γκολκίπερ του Τιτάνα. 

Στο 45' ο σκόρερ του Κουτσελιού βρέθηκε σε θέση βολής αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. 

Οι Λογγάδες απείλησαν στο 47’ όταν σε σέντρα του Γκόλια ο Μπάγιας αστόχησε με κεφαλιά. Στο 54’ ο Κουτσογιάννης βγήκε τετ α τετ με τον Καρδάνη μη μπορώντας να τον νικήσει σε δυο περιπτώσεις. 

Στο 62’ ο Τσιλοτάι επιχείρησε μία σέντρα σουτ από μακριά με τη μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 75’, όταν σε σέντρα του Γκουρμπάτση ο Μπάγιας αστόχησε με πλασέ.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν το υπέρ τους προβάδισμα μέχρι το τέλος, ενώ είχαν και μία ευκαιρία με τον νεαρό Κοσμά στο 87’.

Διαιτησία: Κατσικογιάννης (Παπαδημητρίου- Ευαγγέλου)

Κουτσελιό (Τασιούλας): Θεμελής, Τσακανίκας, Βλέτσας (76’ Κοσμάς), Ναυρόζογλου, Κρανάς, Μπλέτσας (25’ Τασιούλας), Δάσκαλος Α, Κακαράντζας Μ, Κουτσογιάννης, Δάσκαλος Ι (90+3 Κούτλας),Μπακαγιάννης,.

Λογγάδες (Γκίτσης): Καρδάνης, Γκουρμπάτσης, Δραγάτης, Λώλης, Μπονόβας, Γκόλιας, Χαριζάι, Παπανικολάου (46’ Γκόλιας Λ), Μπάγιας, Τσιλοτάι, Κολιός (55’ Γκόλιας).

Κεφαλόβρυσο- Πίνδος Κόνιτσας 0-4  

• Νικηφόρα πέρασε από το γήπεδο της Περιβλέπτου η Πίνδος Κόνιτσας, καθώς επικράτησε με σκορ 0-4 της τυπικά γηπεδούχου Αναγέννησης Κεφαλόβρυσου για την 12η αγωνιστική της Α’ Ερασιτεχνικής.

Με τη νίκη αυτή, η Πίνδος βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας με 27 βαθμούς, ενώ το Κεφαλόβρυσο έμεινε στους 15. 

Η Πίνδος πήρε σημαντικό προβάδισμα με αέρα δυο τερμάτων από το πρώτο ημίχρονο, ενώ μέσα σε οκτώ λεπτά στο ξεκίνημα της επανάληψης πέτυχε ακόμη δυο γκολ, κλειδώνοντας ουσιαστικά την υπόθεση νίκη.

Η Πίνδος πήρε κεφάλι στο σκορ στο 9’, όταν σε μπαλιά του Ηλία ο Λάμπρου Ν. με πλασέ έκανε το 0-1. 

Το Κεφαλόβρυσο προσπάθησε να αντιδράσει, χωρίς όμως να απειλήσει την αντίπαλη εστία. 

Σε μία από τις στατικές φάσεις, ο Τσάγκας στο 15’ εκτέλεσε φάουλ με τη μπάλα να φευγει άουτ. 

Την ίδια κατάληξη είχε και η εκτέλεση φάουλ από τον Δημόπουλο στο 34’. Η Πίνδος έφτασε και σε δεύτερο γκολ στο 36’. 

Ο Χαλούλος βρήκε ωραία με κάθετη μπαλιά τον Νίκο Λάμπρου που πλάσαρε για το 0-2, σημειώνοντας παράλληλα το δεύτερο προσωπικό του γκολ.Η Πίνδος μετουσίωσε σε γκολ την πρώτη τελική στο δεύτερο μέρος. Ο Λάμπρου Ν. σε ρόλο δημιουργού αυτή τη φορά, πάσαρε στον Ντεντόπουλο που με σουτ νίκησε τον Γεωλδάση για το 0-3 στο 48’. 

Στο 56’ η Πίνδος σφράγισε ουσιαστικά το τρίποντο της νίκης με ασύλληπτο μακρινό σουτ του Πατσούρα (0-4).

Λίγο έλειψαν οι φιλοξενούμενοι να πετύχουν και πέμπτο γκολ, όταν σε σουτ του Χαλούλου στο 49’ η μπάλα βρήκε το δοκάρι. Το σουτ του Μπιστιόλη στο 51’ ήταν άστοχο, ενώ στο 68’ από σέντρα του Λάμπρου ο Ντόντης σούταρε αλλά έκανε σωτήρια επέμβαση ο Γρατσούνας. 

Στο 74’ το Κεφαλόβρυσο έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Τερζή. 

Στο 79’ ο τερματοφύλακας της Πίνδου είχε απάντηση σε σουτ του Λάμπρου, ενώ στο επόμενο λεπτό ο ίδιος παίκτης έκανε το σουτ η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι έσκασε στη γραμμή του τέρματος αλλά το γκολ δεν μέτρησε με τον Λάμπρο να διαμαρτύρεται έντονα στον βοηθό ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή. 

Στο 84’ ο Γεωλδάσης απέκρουσε τη μπάλα σε σουτ του Ηλία.

Διαιτησία: Τασιούλας (Ευαγγέλου - Κυριαζή)

Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (Πότσης): Γεωλδάσης, Λάμπρος, Τερζής, Κούτρας(Μακολλάρι Ντ), Τάσιος,Τάχιας, Παπακωνσταντίνου (46’ Καππίας), Μπιστιόλης, Ντόντης (74’ Γότσης), Τσάγκας, Μακολλάρι Μ (46’ Κόκκινος).

Πίνδος Κόνιτσας (Βαζάτης): Γρατσούνας, Ηλίας, Λάμπρου Λ, Τσιούτσιος, Μήτσος (46’ λ.τρ Σπανός Χ), Πατσούρας, Κυρτζόγλου (74’ Γαϊτανίδης), Χαλούλος (63’ Σπανός Δ), Λάμπρου Ν (78’ Γαλανός), Δημόπουλος, Ντεντόπουλος.

 Αμφιθέα- Μέτσοβο 1-6 

• Χωρίς να συναντήσει δυσκολίες η ομάδα του Μετσόβου πέρασε με 1-6 από την Αμφιθέα έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιάννη Νάκο που σημείωσε τέσσερα γκολ. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 8΄με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσουλιάη.

Ισοφάρισε η Αμφιθέα στο 16' με τον Κολόκα να κάνει τη σέντρα, ο Κίτος έκανε το πλασέ, η μπάλα βρήκε σε αμυντικό και κατέληξε στα δίχτυα.

Το 1-2 έκανε στο 23’ ο Νάκος, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 38’ πέτυχε το τρίτο προσωπικό του τέρμα ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 1-3. 

Στο 40’ ο Τσουλιάης εκτέλεσε κόρνερ και ο Σιούτας με κεφαλιά έκανε το 1-4. Στο 64΄ο Γκρέμος βρήκε  τον Νάκο και αυτός με πλασέ σημείωσε το 1-5.

Το τελικό 1-6 διαμόρφωσε και πάλι ο Νάκος στο 86’. 

Διαιτησία: Βλάχος (Μωυσιάδης-Αρβανίτης).

Αμφιθέα: Γκουγιάννος, Ανδρέου, Τσουμάγκας,  Παπάζης, Καραγιάννης, Μπαρούτας (73’ Φάης), Γκούμας, Βλαχόπουλος, Κολόκας, Κίτος.

Μέτσοβο:  Κάτσενος, Τσακαμάκης (83΄ Ναζίρης), Χύσο,  Μπαλιούσκας, Ζιάβρος, Τσιόστας, Σιούτας, Κασίμης (67΄Παίλας), Μούστο (77΄Γκρέμος), Νάκος, Τσουλιάης (83΄Τσιώνης).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ηλιόκαλη-Κατσικά 0-6

Κουτσελιό-Λογγάδες 1-0

Χουλιαράδες-Καστρίτσα 0-1

Ελεούσα-Δροσοχώρι 4-0

Κεφαλόβρυσο-Πίνδος Κόνιτσας 0-4

Αμφιθέα-Μέτσοβο 1-6

Κοσμηρά-Νησί 0-2

Νεοχωρόπουλο-Ανατολή 2-2

Σταυράκι-Αγία Μαρίνα (σήμερα)

 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

1. Θύελλα Κατσικάς 34 42-12

2. Θύελλα Ελεούσας 33 38-11

3. Αγροτικός Καστρίτσας 31 41-4

4. Χουλιαράδες 28 32-11

5. Πίνδος Κόνιτσας 27 28-9

6. Κουτσελιό 20 24-12

7. Ανατολή 20 14-11

8. Κεφαλόβρυσο 15 18-23

9. Νεοχωρόπουλο 15 23-24

10. Λογγάδες 14 12-17

11. Αετός Νήσου 14 13-15

12. Μέτσοβο 13 25-30

13. Κοσμηρά 12 14-30

14. Δροσοχώρι 12 16-34

15. Σταυράκι* 7 10-29

16. Ηλιόκαλη 5 10-30

17. Αγία Μαρίνα* 5 10-43

18. Αμφιθέα 2 12-37

  • Έχουν ένα ματς λιγότερο

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

(14, 15/1/2023)

Νησί-Σταυράκι

Πίνδος Κόνιτσας-Νεοχωρόπουλο

Μέτσοβο-Ηλιόκαλη

Ανατολή-Δροσοχώρι

Κατσικά-Ελεούσα

Καστρίτσα-Κεφαλόβρυσο

Λογγάδες-Χουλιαράδες

Αγία Μαρίνα-Αμφιθέα

Κοσμηρά-Κουτσελιό