Χαμηλούς τόνους και σκληρή δουλειά ζητά από τους παίκτες του ο Στάικος

on .

TSINTOTAS

• Στο παρελθόν ανήκει ήδη η προχθεσινή σπουδαία νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα στο «Ζωσιμάδες» επί της ΑΕΚ, αλλά και η βαθιά βαθμολογική ανάσα που πήρε από τους διώκτες του.

Χρόνος για πανηγυρισμούς στο γιαννιώτικο στρατόπεδο δεν υπάρχει αφού έρχεται ένα ακόμη κρίσιμο παιχνίδι εκτός έδρας με τον Λεβαδειακό, ίσως και πιο κρίσιμο από αυτό με την ΑΕΚ όπως το χαρακτήρισε εύστοχα στη συνέντευξη Τύπου ο Θανάσης Στάικος.

Οι δύο ομάδες έχουν τον ίδιο στόχο και αυτός είναι η παραμονή στην κατηγορία. Ο ΠΑΣ Γιάννινα τρέχει ένα σερί τριών παιχνιδιών χωρίς ήττα (δύο ισοπαλίες με Ολυμπιακό και Λαμία και μία νίκη με ΑΕΚ) με την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών να βρίσκεται στα ύψη.

Ωστόσο ο Στάικος γνωρίζει ότι η νίκη επί της ΑΕΚ είναι απλώς μια νίκη που φέρνει τρεις βαθμούς και τίποτα παραπάνω και αυτό που δεν θέλει είναι να πάρουν «αέρα» τα μυαλά των ποδοσφαιριστών του και να προσγειωθούν απότομα στο ματς με τον Λεβαδειακό. 

Σε αυτό το παιχνίδι ζητείται βαθμός ή βαθμοί για τον ΠΑΣ Γιάννινα προκειμένου να κάνει ένα ακόμη βήμα παραπάνω από την επικίνδυνη ζώνη και να έχει μια απόσταση ασφαλείας από τα… κάτω πατώματα της βαθμολογίας. 

Οι εμφανίσεις μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος δείχνουν ότι στη διακοπή έχει γίνει σωστή δουλειά από το προπονητικό επιτελείο επάνω στις αδυναμίες της ομάδας που έδειξε στον πρώτο γύρο και τα αποτελέσματα φαίνονται στον αγωνιστικό χώρο. Ακόμα ένα θετικό στοιχείο  που είδαμε από την προχθεσινή αναμέτρηση είναι και η αγωνιστική συμπεριφορά και νοοτροπία των δύο εκ των τριών μεταγραφικών αποκτημάτων των γιαννιωτών κατά την χειμερινή μεταγραφική περίοδο. 

Αναφερόμαστε στους Τσιντώτα και Τζίνο οι οποίοι έδειξαν να έχουν βρει για τα καλά τα πατήματά τους και να βοηθούν ήδη ουσιαστικά από την πρώτη κιόλας εμφάνισή τους. Ο Τσιντώτας εμφανίστηκε σταθερός και με διάθεση να καθοδηγήσει την άμυνά του, ενώ ο Τζίνο κυριολεκτικά «κατάπινε» χιλιόμετρα και βοήθησε πολύ τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά την ομάδα. 

Από χθες κιόλας έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό. Όσοι αγωνίστηκαν με την ΑΕΚ έκαναν αποθεραπεία και πρόγραμμα αποκατάστασης, ενώ οι υπόλοιποι είχαν αγωνιστικά παιχνίδια σε μικρό χώρο. 

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη πρωινή προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ.

Όσον αφορά τον Ροντρίγκο Εραμούσπε που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και θα πρέπει να δηλωθεί σε ένα από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια για να εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής, αυτό θα είναι κατά πάσα πιθανότητα το εντός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο την 20η αγωνιστική.