Με το βαθμό της ισοπαλίας (1-1) επέστρεψε ο ΠΑΣ από τη Λαμία

on .

LAMIA PAS 29 12 2022 2

• Με ισοπαλία ολοκλήρωσε χτες το βράδυ ο ΠΑΣ Γιάννινα τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο 2022. 

Οι Γιαννιώτες αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 με τη Λαμία στο ΔΑΚ Λαμίας «Αθανάσιος Διάκος» και έκλεισαν τη χρονιά στην 10η θέση μαζί τον ΟΦΗ και τον Λεβαδειακό και συγκομιδή 11 βαθμών.

Η χτεσινή αναμέτρηση ήταν μέτρια ποιοτικά χωρίς πολλές φάσεις καθώς κυριάρχησαν η τακτική και τα δυνατά μαρκαρίσματα. Οι Λαμιώτες προηγήθηκαν στο σκορ με γκολ του Μπεχαράνο (66’) μετά από λάθος της άμυνας του ΠΑΣ, ενώ η ομάδα της Ηπείρου ισοφάρισε με αυτογκόλ του Κορνέζου (74’) μετά από κεφαλιά του Παντελάκη. Πάντως, αν κάποια ομάδα δικαιούνταν τη νίκη αυτή ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς έχασε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες με το δοκάρι του Παντελάκη (29’) και το χαμένο τετ α τετ του Σταματελόπουλου (78’).

Πώς έπαιξε ο ΠΑΣ

Με μόλις μία αλλαγή σε σχέση με το ματς με τον Ολυμπιακό παρέταξε τον ΠΑΣ ο Θανάσης Στάικος, ξεκινώντας βασικό τον Ροσέρο αντί του Σταματελόπουλου κι αυτό για λίγο καθώς ο Κολομβιανός τραυματίστηκε στο ξεκίνημα του αγώνα και έγινε αλλαγή. Ο προπονητής του ΠΑΣ παρέταξε την ομάδα του με σχηματισμό 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σούλης, δεξί μπακ ο Σόρια, αριστερό ο Πήλιος και στο κέντρο της άμυνας οι Παντελάκης και Εραμούσπε. Αμυντικό χαφ αγωνίστηκε ο Καραχάλιος, έχοντας μπροστά του ως εσωτερικούς μέσους τους Ριένστρα και Λιάσο. Δεξί εξτρέμ έπαιξε ο Παμλίδης, αριστερό ο Μορέιρα και στην κορυφή της επίθεσης ο Ροσέρο.

Τραυματισμός Ροσέρο-καλύτερα μπήκε η Λαμία

Στο ΔΑΚ Λαμίας βρέθηκαν περίπου 40 φίλαθλοι του ΠΑΣ Γιάννινα που έδωσαν παλμό με τα συνθήματα προκειμένου να στηρίξουν τις προσπάθειες των παικτών του Στάικου. Η Λαμία ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα στα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα, ωστόσο η πρώτη τελική ήταν για τον ΠΑΣ. Στο 10’ σε φάση διαρκείας ο Λιάσος δεν κατάφερε να σουτάρει, η μπάλα έφτασε στον Πήλιο που σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο επόμενο λεπτό, όταν σε σέντρα σουτ του Ντε Βινσέντι από δεξιά, ο Σούλης έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ. Οι Λαμιώτες ανέβηκαν και πάλι ψηλά και απείλησαν στο 13’.ο Ντε Βινσέντι έστρωσε με το κεφάλι στον Γιακουμάκη, εκείνος αφύλακτος εντός περιοχής έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Η γκίνια με τους τραυματισμούς χτύπησε τους Γιαννιώτες και στο τελευταίο ματς της χρονιάς. Στο 15’ ο Ροσέρο τραυματίστηκε, έπεσε στο έδαφος και ζήτησε αλλαγή. Οι πρώτες ιατρικές  εκτιμήσεις για τον Κολομβιανό επιθετικό έκαναν λόγο για θλάση στον οπίσθιο μηριαίο.

Στο 17’ μπήκε στη θέση του ο Σταματελόπουλος χωρίς να αλλάξει κάτι στον σχηματισμό. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή,δημιουργώντας προβλήματα όταν έκαναν επίθεση από δεξιά.

Ισορρόπησε ο ΠΑΣ-Δοκάρι με Παντελάκη

Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν σταδιακά να ισορροπούν και να πιέζουν ψηλά, ποντάροντας και στο κομμάτι των αντεπιθέσεων. Μάλιστα, λίγο έλειψαν στο 29’ να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Ο Σόρια εκτέλεσε από αριστερά το κόρνερ, ο αρχηγός των Γιαννιωτών Νώντας Παντελάκης έκανε τη γυριστή κεφαλιά με τη μπάλα να βρίσκει στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Σαράνοφ. Στη τελευταία προσπάθεια του ΠΑΣ για το πρώτο μέρος, ο Καραχάλιος στο 45’ έκανε το δυνατό σουτ που λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει τον Σαράνοφ αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Προβάδισμα με Μπεχαράνο η Λαμία

Λάθη επί λαθών και έλλειψη δημιουργικότητας ήταν τα χαρακτηριστικά που αντιπροσώπευσαν Λαμία και ΠΑΣ Γιάννινα με το ξεκίνημα της επανάληψης.Οι Γιαννιώτες που κυκλοφούσαν ελαφρώς καλύτερα τη μπάλα, είχαν την πρώτη τελική στο δεύτερο μέρος στο 56’.Ο Καραχάλιος δοκίμασε ένα μακρινό συρτό σουτ, αλλά εύκολα ο Σαράνοφ έπεσε και μπλόκαρε. Ο ρυθμός είχε ανοίξει και στο 62’  ο Τζανδάρης έκανε ένα δυνατό σουτ έξω από τη περιοχή, η μπάλα έπαιρνε κατεύθυνση στην εστία του Σούλη αλλά ο Καραχάλιος έβαλε το πόδι και η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Τη στιγμή της αντικατάστασης του Ντε Βινσέντι στο 64’ οι φίλαθλοι των Γιαννιωτών αποθέωσαν τον Αργεντίνο, καθώς δεν έχουν ξεχάσει την προσφορά του στον ΠΑΣ. 

Στο αγωνιστικό σκέλος, η ομάδα του Σάββα Παντελίδη πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 66, εκμεταλλευόμενη αδράνεια στην αντίπαλη άμυνα. Σε σέντρα που έγινε από αριστερά από τον Γκοράνοφ, η μπάλα έφυγε από τον Μορέιρα, έφτασε στον Γιακουμάκη που έκανε την προβολή στέλνοντάς την στο δεύτερο δοκάρι. Εκεί καιροφυλακτούσε ο Μπεχαράνο που ερχόταν πίσω από την άμυνα και με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σούλη για το 1-0. Το γκολ ελέχθηκε και μέτρησε από το VAR, μιας και ο Εραμούσπε κάλυπτε τον Μπεχαράνο.

Ισοφάριση με αυτογκόλ Κορνέζου

Οι Ηπειρώτες δεν φάνηκαν πρόθυμοι να παραδώσουν τα όπλα, ανέβασαν στροφές και έφτασαν στο γκολ της ισοφάρισης στο 74’.  Ο Σόρια εκτέλεσε φάουλ από δεξιά ο Παντελάκης πήρε την κεφαλιά και ο Κορνέζος στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα του Σαράνοφ για το 1-1. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR τόσο για επιθετικό φάουλ όσο και για off side όμως όλα ήταν κανονικά και το γκολ μέτρησε. Με τη φόρα του γκολ, οι Γιαννιώτες λίγο έλειψε να παγώσουν εκ νέου το ΔΑΚ Λαμίας στο 78’ και να κάνουν την ολική ανατροπή στο σκορ. Σε μπαλιά του Παντελάκη στον κενό χώρο, ο Σταματελόπουλος κέρδισε στο σπριντ τον Αντέτζο που βγήκε απέναντι από τον Σαράνοφ, έκανε το πλασέ στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα από τον διαιτητή Βεργέτη. Οι Γιαννιώτες ισοβαθμούν στην 10η θέση της βαθμολογίας με Λεβαδειακό και ΟΦΗ στους 11 βαθμούς, ενώ η Λαμία παρέμεινε προτελευταία με 10 βαθμούς. Την ΑΕΚ στο «Ζωσιμάδες» υποδέχεται την Τρίτη 3 Ιανουαρίου στις 20.00.

Διαιτησία: Βεργέτης (Τριανταφύλλου- Χριστοδούλου)

Λαμία (Σάββας Παντελίδης): Σαράνοφ, Αντέτζο, Τζανδάρης, Νούνιες, Γιακουμάκης, Μανούσος (84’ Μανούσος), Ντε Βινσέντι (64’ Σλίβκα), Σιμόν, Μπεχαράνο (88’ Βασιλακάκης), Γκοράνοφ, Κορνέζος.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Σούλης, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Λιάσος (72’ Τζίμας), Ριένστρα, Μορέιρα, Ροσέρο (17’ λ.τρ Σταματελόπουλος- 86’ Μπάλαν), Παμλίδης.