Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΣ

on .

PAS PROPONHSH 15 9 22

• Στην τελική ευθεία μπήκε χτες το πρωί η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει της σαββατιάτικης (17/09, 21:30) αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για την 5η αγωνιστική της Super League, ενός ακόμα αγώνα στον οποίο οι Γιαννιώτες θα έχουν απουσίες ποδοσφαιριστών.

Συγκεκριμένα, ο Θανάσης Στάικος δεν μπορεί να υπολογίζει στους Κιάκο, Ριένστρα και Λώλη, πέραν φυσικά από τους μακροχρόνια απόντες Κόντε και Λέο. Ο Ολλανδός Ριένστρα ακολούθησε μεν χτες ατομικό πρόγραμμα, ωστόσο ακόμα δεν έχει ξεπεράσει τη θλάση πρώτου βαθμού που υπέστη στον δικέφαλο του δεξιού του ποδιού. Επίσης, ο Κιάκος υπέστη κάκωση στην ποδοκνημική στην προπόνηση της Τρίτης και τέλος ο Λώλης που έχει ενοχλήσεις στους κοιλιακούς προσαγωγούς θα μείνει εκτός δράσης όλο τον Σεπτέμβριο. Παρά τα προβλήματα και τις απουσίες στο στρατόπεδο των  Γιαννιωτών υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μπορεί ο ΠΑΣ να γίνει η πρώτη ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα που θα κόψει βαθμό ή βαθμούς στον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, ο οποίος μέχρι τώρα έχει απόλυτο νικών στις 4 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. 

Στην καλύτερη ενδεκάδα Εραμούσπε και Ροσέρο

Στην καλύτερη ενδεκάδα της 4ης αγωνιστικής συμπεριλήφθηκαν δύο ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα και συγκεκριμένα οι Κέβιν Ροσέρο και Ροντρίγκο Εραμούσπε, οι οποίοι πέτυχαν τα δύο γκολ στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό. Ο Ροσέρο συγκέντρωσε 73 μονάδες και ο Εραμούσπε 95. 

Τις υπόλοιπες θέσεις συμπληρώνουν οι Κεχρίντα, Κλωναρίδης και Τζαβίδας από τον Ατρόμητο οι Κουέστα και Εμπακατά από τον Άρη και οι Μπαλογιάννης (ΟΦΗ), Μουτίνιο (Λεβαδειακός), Αϊτόρ (Παναθηναϊκός) και Κούρτιτς (ΠΑΟΚ).

Διαιτητής ο Αρτινός Κουτσιαύτης

Ο Αριστομένης Κουτσιαύτης από την Άρτα ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Βοηθοί του Κουτσιαύτη θα είναι η Χρύσα Κουρομπίλια από τη Δυτική Αττική και ο Μιχαήλ Παπαδάκης από το Ηράκλειο Κρήτης, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Βασίλειος Στάμος από την Ηλεία. Στο VAR θα βρίσκεται ο Γεώργιος Τζοβάρας από τη Φθιώτιδα και AVAR θα είναι ο Ανδρέας Μεϊντανάς από την Αχαΐα. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Βασίλης Τεροβίτσας από την Αιτωλοακαρνανία. 

Δανεικός στον Θεσπρωτό ο Ρίζος

Στην ομάδα του Θεσπρωτού, με τον οποίο ο ΠΑΣ Γιάννινα έπαιξε φιλικό την περασμένη Κυριακή, θα συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα ο αριστερός οπισθοφύλακας των Γιαννιωτών Γιάννης Ρίζος.

Ο 20χρονος Γιαννιώτης ποδοσφαιριστής δόθηκε δανεικός από τον ΠΑΣ Γιάννινα στον Θεσπρωτό προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια τους μιας και φέτος θα ήταν δύσκολο να του δοθεί ευκαιρία να παίξει στον ΠΑΣ αφού στη θέση όπου αγωνίζεται υπάρχουν οι Κιάκος, Ποζνάνσκι και Πήλιος. 

Ο Θεσπρωτός αγωνίζεται στην Super League 2 και το πρωτάθλημα αυτό αναμένεται να ξεκινήσει περί τα μέσα Οκτωβρίου. 

Ο Ρίζος υπέγραψε χτες το συμβόλαιο του με την ομάδα της Ηγουμενίτσας και έκανε την πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα και υπό τις οδηγίες του Χουάν Ραμόν Ρότσα.