Ο Ρουμάνος Κλαούντιου Μπαλάν «αντικαταστάτης» του Π. Κόντε

on .

MPALAN PAS YPOGRAFH

• Ο Ρουμάνος Κλαούντιου Μπαλάν είναι από χθες το 15ο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τους Γιαννιώτες, ενώ στην ομάδα της Ηπείρου θα αγωνίζεται και ο αμυντικός Μάκης Μπακαδήμας για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο Ρουμάνος Μπαλάν πέρασε το πρωί από τις ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε συμβόλαιο με τον ΠΑΣ για χρονικής διάρκειας δύο ετών ενώ το απόγευμα πήρε μια πρώτη γεύση από τη νέα του ομάδα αν και δεν συμμετείχε στην προπόνηση αφού έκανε ατομικό πρόγραμμα. 

Ο Κλαούντιου Μπαλάν είναι γεννημένος στις 22 Ιουνίου 1994, δηλαδή είναι 28 ετών και μέχρι στιγμής σε όλη του την καριέρα έχει αγωνιστεί σε ομάδες εντός συνόρων στη Ρουμανία και συγκεκριμένα έχει παίξει σε Κραϊόβα, Μιοβένι, Σλάτινα, Ποντάρι και Φιλάσι πριν επιστρέψει και πάλι στην Κραϊόβα, όπου από το 2017 στο πρωτάθλημα Ρουμανίας είχε 87 συμμετοχές και 49 γκολ, ενώ στο περσινό πρωτάθλημα η ομάδα του τερμάτισε στην 3η θέση. Στις προπονήσεις επέστρεψαν χτες οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα μετά το ρεπό της Δευτέρας και ξεκίνησε η προετοιμασία για την αναμέτρηση του Σαββάτου (17/09, 21:30) με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για την 5η αγωνιστική της Super League.

Η ομάδα της Ηπείρου επικράτησε με 2-1 του Λεβαδειακού και πήρε σημαντική βαθμολογική ανάσα και ψυχολογική ώθηση ενόψει της συνέχειας. Με 4 βαθμούς πλέον ο ΠΑΣ ανέβηκε στην 9η θέση και ξεκόλλησε από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. 

Κόντρα στον Παναθηναϊκό η ομάδα του Θανάση Στάικου θα έχει δύσκολο έργο καθώς οι «πράσινοι» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι πρωτοπόροι στη βαθμολογία και έχουν ξεκινήσει με το απόλυτο νικών και «4 στα 4». Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από νίκη επί της ΑΕΚ στο αθηναϊκό ντέρμπι και το κλίμα είναι πανηγυρικό αφού ο μεγαλομέτοχος Γιάννης Αλαφούζος έδωσε και πριμ 200.000 ευρώ στους ποδοσφαιριστές του. Στο παιχνίδι του Σαββάτου το άγχος θα το έχει ο Παναθηναϊκός, κάτι που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα. 

Σε σχέση με τους τραυματίες οι Ριένστρα και Λώλης δεν συμμετείχαν ούτε χθες στην προπόνηση ενώ αμφίβολη είναι η  συμμετοχή του Γιάννη Κιάκου στο παιχνίδι με τον Παναθηναικό με τον αριστερό οπισθοφύλακα του ΠΑΣ να έχει ενοχλήσεις στον προσαγωγό και να μην δίνει το παρόν στην προπόνηση.

Πριν την προπόνηση έγινε στους ποδοσφαιριστές από τον Θανάση Στάικο βιντεοανάλυση του αγώνα με τον Λεβαδειακό, ενώ στη συνέχεια το πρόγραμμα είχε επιθετική τακτική σε απλή μορφή και σε παιχνίδι με ζώνες.

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη πρωινή (9:00) προπόνηση.

Φιλικό με Βέροια 22/9

Φιλικό παιχνίδι με τη Βέροια θα δώσει ο ΠΑΣ Γιάννινα την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στο ΠΕΑΚΙ. Ο Θανάσης Στάικος ζήτησε από τη διοίκηση να γίνει ένα φιλικό παιχνίδι στη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των αγώνων της Εθνικής Ελλάδας προκειμένου να μη μείνει η ομάδα χωρίς αγώνα για μεγάλο χρονικό διάστημα και έτσι η Βέροια θα έρθει στα Γιάννινα για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΣ.

Η ώρα του παιχνιδιού δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα είναι στις 5 το απόγευμα.

 Επανασπορά στο «Ζωσιμάδες» 

Ο αγώνας με τον Λεβαδειακό ήταν ο τελευταίος που πάτησαν το χορτάρι των «Ζωσιμάδων» οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα μιας και μετά από αυτή την αναμέτρηση έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες για την επανασπορά (δεύτερη φορά) του αγωνιστικού χώρου. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το «Ζωσιμάδες» θα δοθεί και πάλι προς χρήση στον ΠΑΣ Γιάννινα με την επανέναρξη του πρωταθλήματος 1 Οκτωβρίου στον εντός έδρας αγώνα με τον Παναιτωλικό.

Αυτό σημαίνει ότι η γιαννιώτικη ομάδα στο φιλικό που θα δώσει στη διακοπή του πρωταθλήματος θα αγωνιστεί είτε στο ΠΕΑΚΙ, είτε εκτός έδρας.