Η Τράπεζα Ηπείρου αθλοθέτης και του ρεκόρ διαδρομής του Ioannina Lake Run

on .

TRAPEZA HPEIROY

• Ενεργό συμμετοχή στην προσπάθεια το Ioannina Lake Run να ανοίξει ακόμη περισσότερο τα φτερά του, αλλά και να εδραιωθεί ως ένας αγώνας για όλους, έχει η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, που στηρίζει δυναμικά και τη διοργάνωση, αλλά και τους αθλητές που παίρνουν μέρος.

Φέτος, η Τράπεζα Ηπείρου θα είναι για ακόμη μια φορά επίσημος αθλοθέτης του Γύρου Λίμνης των 30 χλμ. γύρω από την Παμβώτιδα, απονέμοντας χρηματικά έπαθλα στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες, μια πρωτοβουλία που αποτελεί και ένα δείγμα εκτίμησης στην προσπάθεια των αθλητών μεγάλων αποστάσεων, οι οποίοι προετοιμάζονται χωρίς τις οικονομικές απολαβές αθλητών άλλων αγωνισμάτων. Για πρώτη φορά, όμως, φέτος θα αθλοθετήσει και χρηματικό βραβείο για το ρεκόρ διαδρομής τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, με στόχο να συμμετέχουν περισσότεροι κορυφαίοι δρομείς με υψηλότερες επιδόσεις. Κάτι που σε ένα βαθμό έχει ήδη επιτευχθεί, καθώς στα Γιάννενα θα βρεθούν την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου οι μισοί σχεδόν δρομείς από αυτούς που τερμάτισαν στην πρώτη 15άδα του Μαραθωνίου της Αθήνας πέρυσι.

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου θα είναι φέτος, επίσης για πρώτη φορά, και χορηγός του Παραλίμνιου Αγώνα Δρόμου 1.000 μ. για ΑμεΑ, με στόχο να περάσει το μήνυμα των ίσων δικαιωμάτων σε συμμετοχή αγώνων δρόμου. 

Την πολυδιάστατη στήριξη της  Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου στο Ioannina Lake Run υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Ιωάννης Βουγιούκας, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «η Τράπεζα Ηπείρου στηρίζει ενεργά και με συνέπεια πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, που έχουν άμεση και έμμεση επίδραση στην οικονομία της Ηπείρου και την τοπική κοινωνία…».

Από την πλευρά του ο εντεταλμένος εκτελεστικός σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου Βασίλης Τσουκανέλης, ανέφερε ότι «το Ioannina Lake Run είναι μια εκδήλωση, που έχει ξεπεράσει τα σύνορα της τοπικής κοινωνίας και είναι ένα αθλητικό γεγονός πανελλήνιας εμβέλειας, με απήχηση πλέον και σε δρομείς του εξωτερικού, κάνοντας γνωστό ότι στους αγώνες θα συμμετέχει και μια ομάδα εργαζόμενων.

Ο διευθυντής του Ioannina Lake Run Ηλίας Σπυριούνης, εκτίμησε πως φέτος ο συναγωνισμός θα είναι ιδιαίτερα μεγάλος, λόγω και του επάθλου για το ρεκόρ αγώνα που θεσμοθετείται, και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Τράπεζα Ηπείρου για την πολύπλευρη συνεισφορά της, καθώς και την κοινωνική της ευαισθησία με την υιοθεσία του Παραλίμνιου Δρόμου για τα ΑμεΑ, ο οποίος πραγματοποιείται το απόγευμα του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου. 

Αναφερόμενος, τέλος, στις συμμετοχές, ο κ. Σπυριούνης εκτίμησε ότι θα είναι στα επίπεδα του 2019, χρονιά που στα Γιάννενα έτρεξαν συνολικά 3.900 δρομείς στους αγώνες του διημέρου.