Ρήξη χιαστού και έσω πλαγίου στο γόνατο ο Πέδρο Κόντε

on .

KONTE PAS 29 8 22

• Ο τραυματισμός του Πέδρο Κόντε το απόγευμα του Σαββάτου στο «Ζωσιμάδες» στο παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα με τη Λαμία «πάγωσε» τους Γιαννιώτες φιλάθλους και όχι μόνο. Ο Ισπανός επιθετικός αποχώρησε δακρυσμένος και κουτσαίνοντας από το γήπεδο...

Οι αρχικές ιατρικές εκτιμήσεις από τον γιατρό της ομάδας Σταύρο Ριστάνη έκαναν λόγο για ρήξη χιαστού και το ίδιο αισθάνονταν και ο Ισπανός που ένιωθε μια αστάθεια στο αριστερό του γόνατο. 

Η οριστική διάγνωση ήρθε χτες το μεσημέρι όταν ο Πέδρο Κόντε υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο των Ιωαννίνων. Δυστυχώς επαληθεύτηκε το χειρότερο δυνατό και συνάμα δυσάρεστο σενάριο, η ρήξη χιαστού και έσω πλάγιου συνδέσμου στο αριστερό γόνατο.

Η χειρουργική επέμβαση στον Κόντε θα γίνει το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας (05/09) στο Metropolitan, με το οποίο συνεργάζεται ο Σταύρος Ριστάνης, ενώ την επέμβαση θα πραγματοποιήσει ο ίδιος ο γιατρός του ΠΑΣ Γιάννινα. 

Η περίοδος αποκατάστασης του Κόντε προσδιορίζεται, όπως και πέρυσι, στους περίπου 6 μήνες, δηλαδή ο Ισπανός θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για το μεγαλύτερο μέρος και της φετινής σεζόν.

Επειγόντως μεταγραφές 

Ο νέος σοβαρός τραυματισμός του Πέδρο Κόντε αποδυναμώνει τον ΠΑΣ Γιάννινα αισθητά στην επίθεση καθώς όλη η γραμμή κρούσης ήταν στηριγμένη πάνω στον Ισπανό. Με δεδομένο μάλιστα και το πρόσφατο χειρουργείο του Λέο στους χιαστούς, με βάση το οποίο ο Γάλλος θα επιστρέψει μετά τον Ιανουάριο στην αγωνιστική δράση, θεωρείται δεδομένη η αναγκαιότητα μεταγραφικής ενίσχυσης.

Κάτι, το οποίο σημείωσε άλλωστε και στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα με τη Λαμία στη συνέντευξη Τύπου ο Θανάσης Στάικος. Τα χρονικά περιθώρια των μεταγραφών στενεύουν και οι διοικούντες του ΠΑΣ Γιάννινα πρέπει να κινηθούν άμεσα προκειμένου να αποκτηθεί επιθετικός. Στη θέση υπάρχει μόνο ο Σταματελόπουλος και μπορεί ενδεχομένως να αγωνιστεί και ο Παμλίδης.

ΠΑΣ – Λαμία 1-1

Στο αγωνιστικό σκέλος, το οποίο μοιραία πέρασε σε δεύτερη μοίρα, ο ΠΑΣ Γιάννινα προηγήθηκε νωρίς με την κεφαλιά-«ψαράκι» του Εραμούσπε (13’) μετά το κόρνερ του Σόρια, ωστόσο οι δύο τραυματισμοί τον επηρέασαν στην επανάληψη. Η Λαμία πήρε τα ηνία του αγώνα, ισοφάρισε με τον Νούνιες (58’) και έχασε ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ, ενώ ο ΠΑΣ είχε χαμένο τετ α τετ με τον Κιάκο. 

Με φουλ επίθεση και αρκετά αποφασισμένοι μπήκαν στο παιχνίδι με τη Λαμία οι Γιαννιώτες, πρόθυμοι να βρουν ένα γρήγορο γκολ που θα τους έδινε άλλον αέρα για τη συνέχεια. Με τη συμπλήρωση 25 δευτερολέπτων στο παιχνίδι, ο Παμλίδης μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον στόπερ της Λαμίας Κορνέζο με τον διαιτητή Τσακαλίδη να καταλογίζει αρχικά πέναλτι. Η φάση εξετάστηκε από το VAR το οποίο σωστά έκρινε πώς δεν υπάρχει παράβαση.

Προβάδισμα με Εραμούσπε

Μπορεί να μην δόθηκε η δυνατότητα στους παίκτες του Στάικου να πετύχουν το πιο γρήγορο γκολ της σεζόν, όμως ευτύχησαν στο 13’ να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Ο Σόρια εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Εραμούσπε βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας της Λαμίας και με γυριστή κεφαλιά ψαράκι πρόλαβε τους αμυντικούς και νίκησε τον Σαράνοφ για το 1-0, ανοίγοντας λογαριασμό στο φετινό μαραθώνιο.

Παρότι θα περίμενε κανείς το γρήγορο προβάδισμα του ΠΑΣ Γιάννινα να δώσει ψυχολογικό πλεονέκτημα στους παίκτες του Στάικου και να κυνηγήσουν ακόμη ένα γκολ, δεν συνέβη κάτι τέτοιο και η εικόνα του αγώνα άλλαξε. 

Η Λαμία μετά το ημίωρο βρήκε χώρους, πήρε τα ηνία του αγώνα και προς το τέλος του ημιχρόνου έχασε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει. Από εκτέλεση κόρνερ του Ντε Βινσέντι, ο Κορνέζος πήρε την κεφαλιά και ο Κιάκος απομάκρυνε τη μπάλα πάνω στη γραμμή.

Τραυματισμός Πριόρ και ισοφάριση

Η κακοδαιμονία χτύπησε για τα καλά τον ΠΑΣ στο δεύτερο ημίχρονο! Πρώτος το όσκαρ της ατυχίας έλαβε ο Γάλλος τερματοφύλακας Ζερόμ Πριόρ, ο οποίος στο 50’ συγκρούστηκε με τον Σλίβκα, ο οποίος τον χτύπησε με το πόδι στο πρόσωπο κατά την πτώση σου Πριόρ, ο οποίος και αντικαταστάθηκε στο 52’ από τον Σούλη. Οι πρώτες εκτιμήσεις για τον Πριόρ έκαναν λόγο για διάσειση. Ο Γάλλος πορτιέρο μετέβη στο νοσοκομείο για ακτινογραφίες και τα νέα ήταν ευχάριστα καθώς απέφυγε τη διάσειση και θα μείνει απλώς 3-4 ημέρες εκτός προπονήσεων.

Η ομάδα της Φθιώτιδας μετουσίωσε σε γκολ την πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία που δημιούργησε στο δεύτερο ημίχρονο και έτσι ισοφάρισε σε 1-1 στο 58’. Σε σέντρα από δεξιά του Σιμόν, ο Νούνιες νίκησε στον αέρα τον Παντελάκη και με γυριστή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. 

Η πιο τραγική στιγμή στον σαββατιάτικο αγώνα ήρθε στο 67’. Ντε Βινσέντι και Κόντε διεκδίκησαν την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου. Ο 34χρονος Ισπανός επιθετικός έπεσε στο έδαφος και έπιασε το αριστερό του πόδι. 

Άμεσα έγινε αντιληπτή η σοβαρότητα του τραυματισμού του και δέχθηκε ιατρική φροντίδα από τον γιατρό Σταύρο Ριστάνη και τον φυσιοθεραπευτή Φίλιππο Σκόρδο. Παρά την ενθάρρυνση του ιατρικού επιτελείου, συμπαικτών του στον ΠΑΣ αλλά και παικτών της Λαμίας ο Κόντε ήταν απαρηγόρητος και ξέσπασε σε λυγμούς.

Σοκαρισμένοι από την εικόνα του τραυματισμού και κυρίως του δακρυσμένου αρχηγού τους, οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ έπρεπε να μείνουν συγκεντρωμένοι στο πλάνο του προπονητή τους. Το μομέντουμ ήταν ξεκάθαρα υπέρ της Λαμίας, η οποία έφτασε μία ανάσα από το να κάνει την ολική ανατροπή στο 72’. Ο Σλίβκα έκανε σέντρα από αριστερά, ο Σούλης με τον Μπιλμπάο μπερδεύτηκαν, η μπάλα έφυγε από το γόνατο του Σούλη, έφτασε στον Τζανδάρη που αστόχησε σε κενή εστία. Η τύχη ήταν με την πλευρά του ΠΑΣ στη φάση αυτή.

Διαιτησία: Τσακαλίδης (Χριστάκογλου - Στάικος)

ΠΑΣ Γιάννινα (Στάικος): Πριόρ (52’ λ.τρ. Σούλης), Σόρια, Κιάκος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ριένστρα (69’ Λιάσος), Μπιλμπάο (79’ Τζίμας), Ροσέρο, Παμλίδης (79’ Μορέιρα), Κόντε (69’ λ.τρ. Λώλης)

Λαμία (Φέστα): Σαράνοφ, Αντέντζο, Νούνιες (79’ Τσούκαλος), Μανούσος (67’ Γιακουμάκης), Σλίβκα, Σιμόν, Ντε Βινσέντι (67’ Τζανδάρης), Μπεχαράνο (87’ Μπάμπης), Γκοράνοφ, Τσιλούλης, Κορνέζος.

Θ. Μυριούνης