Πέντε συμβόλαια «καίνε» τον ΠΑΣ

on .

SALIAKAS

• Μπορεί το θέμα της τεχνικής ηγεσίας  και η παραμονή ή μη του Ηρακλή Μεταξά να κυριαρχεί στην επικαιρότητα του ΠΑΣ Γιάννινα, ωστόσο εξίσου σημαντικό είναι και το ζήτημα των συμβολαίων που ολοκληρώνονται και ποιοι ποδοσφαιριστές θα παραμείνουν στο ρόστερ των Γιαννιωτών την επόμενη σεζόν.

Έντεκα συμβόλαια ποδοσφαιριστών λήγουν σε περίπου ένα μήνα στα τέλη του Ιουνίου και οι περισσότεροι εξ αυτών αναμένεται να αποχωρήσουν από την ομάδα. Το σημαντικό είναι ότι πρόκειται κυρίως για βασικούς ποδοσφαιριστές και παίκτες-κλειδιά για την πορεία που έκανε φέτος η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά. Αρχικά, την πόρτα της εξόδου άνοιξε ο Μανώλης Σάλιακας. Ο διεθνής πλέον δεξιός οπισθοφύλακας αποχαιρέτισε τον ΠΑΣ μετά από δύο χρόνια και θα συνεχίσει την καριέρα του στην γερμανική Ζανκτ Πάουλι. 

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κοντά στην αποχώρηση είναι και ο τερματοφύλακας Γιούρι Λοντίγκιν. Ο Ελληνορώσος πορτιέρο κοιτάζει περισσότερο την προοπτική του εξωτερικού, ωστόσο είχε επαφές και με ελληνικές ομάδες. Μία εξ αυτών ήταν ο Άρης, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να πλησιάσει τις απαιτήσεις του Λοντίγκιν και χτες ανακοίνωσε την συνέχιση της συνεργασίας του με τον Κουέστα. 

Τον Ιούνιο ολοκληρώνεται και το συμβόλαιο του Πίρσμαν με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Βέλγος αριστερός μπακ έκανε δύο εξαιρετικές χρονιές στα Γιάννινα και αποτελεί το καλύτερο αριστερό μπακ της ομάδας της Ηπείρου τα τελευταία 20 χρόνια. Στα 31 του είναι λογικό ο Πίρσμαν να θέλει να εξαργυρώσει τις καλές του εμφανίσεις με ένα καλό οικονομικά συμβόλαιο. Παρά τις πληροφορίες μάλιστα από τη Θεσσσαλονίκη για συμφωνία με τον Άρη και ύπαρξη προσύμφωνου, κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής δεν έχει επαληθευτεί και ο ίδιος στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παραμονής του στα Γιάννινα.

Επίσης, ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του Χουάν Ντομίνγκεθ. Ο Ισπανός μέσος έκανε πολύ καλή σεζόν και ήταν βασικός και ανταντικατάστατος και στα δύο μέρη της χρονιάς. Αρχικά ως αμυντικό χαφ και στη συνέχεια ως επιτελικός πίσω από τον Περέα. Η διοίκηση και ο Γιώργος Χριστοβασίλης έχουν συζήτησει από τον Μάρτιο με τον Ντομίνγκεθ και είναι πιθανό ο Ισπανός να ανανεώσει το συμβόλαιο του για ακόμα ένα χρόνο, αν και υπάρχει μια ουσιαστική διαφορά στο οικονομικό.

Από εκεί και πέρα οι δύο ακραίοι που αποκτήθηκαν με μονοετή συμβόλαια πέρυσι, οι Γιαν Μαρκ Σνάιντερ και Μίκαελ Γκαρντάφσκι ήταν εισηγήσεις και επιλογές του Ηρακλή Μεταξά. Ο Γερμανός Σνάιντερ πέτυχε 4 γκολ σε 32 εμφανίσεις του με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα, ωστόσο η παραμονή του εξαρτάται από την παραμονή ή την αποχώρηση του Μεταξά. Ο Γερμανοπολωνός Γκαρντάφσκι πέτυχε 1 γκολ (σ.σ με τον Παναθηναϊκό) σε 22 συμμετοχές και αγωνίστηκε κυρίως σαν αριστερό εξτρέμ. Έχει συζητήσεις με τον Χριστοβασίλη, ωστόσο παρά τις σχετικές πληροφορίες ακόμα δεν έχει συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΣ.

Επίσης, επιλογή Μεταξά αποτελεί και ο Στάνκο, ο οποίος αποτέλεσε καλό δίδυμο με τον Καραχάλιο στα χαφ. Ο Αμερικανοπολωνός θα συζητήσει με τη διοίκηση της ομάδας, όμως από ότι φαίνεται και η δική του περίπτωση θα εξαρτηθεί από την απόφαση του Μεταξά. 

Το τετραετές συμβόλαιο του Άγγελου Λιάσου με τον ΠΑΣ Γιάννινα ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου. Πέρυσι με τον Γιαννίκη ο νεαρός Φλωρινιώτης χαφ έκανε εξαιρετική σεζόν, όμως όχι και φέτος με τον Μεταξά και φάνηκε εκτός αγωνιστικού ρυθμού σε πολλά παιχνίδια. Εντούτοις, παραμένει διεθνής με την Εθνική Ελπίδων και δεν αποκλείεται να βρεθεί η χρυσή τομή και να παραμείνει στον ΠΑΣ.

Αντίθετα, μετά από δύο χρόνια παρελθόν πρέπει να θεωρείται ο Φαμπρίτσιο Μπρένερ. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός ήρθε δανεικός από την Μπελγκράνο, ωστόσο ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν πρόκειται να αγοράσει τα δικαιώματα του και θα τον αφήσει ελεύθερο. 

Μετά από 4 χρόνια παρελθόν θα αποτελέσει και ο Γιαννιώτης Στέφανος Σιόντης. Ο 35χρονος μέσος και αρχηγός του ΠΑΣ είχε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής φέτος κι από ότι φαίνεται αποτελεί και δική του επιθυμία να αποχωρήσει από την ομάδα. Παραμένει άγνωστο ωστόσο αν θα συνεχίσει αλλού ή θα τελειώσει την ποδοσφαιρική του καριέρα, κάτι που αποτελεί προσωπική του απόφαση.

Τέλος, ολοκληρώνεται και το συμβόλαιο του Αντώνη Οικονομόπουλου και όλα δείχνουν ότι δεν θα ανανεωθεί. Η παρουσία του Σάλιακα στο δεξί άκρο της άμυνας κυριάρχησε τόσο με τον Γιαννίκη, όσο και με τον Μεταξά και ο Οικονομόπουλος δεν πήρε πολλές ευκαιρίες. Κι αυτές που πήρε πάντως δεν τις εκμεταλλεύτηκε. Υπενθυμίζεται ότι έχουν εδώ και καιρό φύγει από την ομάδα τα αδέρφια Τριάδη, Παναγιώτης και Αλέξης, χωρίς ουσιαστική συμμετοχή στη φετινή πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα.