Επέστρεψαν στις προπονήσεις οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα

on .

GHPEDO ZOSIMADES STADIO

• Διακοπές και ξεκούραση τέλος από σήμερα για τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα, οι οποίοι επιστρέφουν στις προπονήσεις μετά την άδεια μιας διάρκειας 8 ημερών που τους έδωσε ο Ηρακλής Μεταξάς προκειμένου να περάσουν τις γιορτές των Χριστούγεννων με τις οικογένειες τους και θα ξεκινήσει η προετοιμασία για το πρώτο παιχνίδι του 2022 με αντίπαλο τον Ιωνικό (04/01, 5:15 μ.μ.).
Η νέα χρονιά για τον ΠΑΣ Γιάννινα ξεκινάει με τρία παιχνίδια σε διάστημα 12 ημερών και αν η γιαννιώτικη ομάδα καταφέρει να επιτύχει το απόλυτο νικών θα έχει πετύχει τον στόχο της παραμονής από τον Γενάρη και από εκεί και πέρα ο πήχης θα ανέβει ακόμη ψηλότερα.
Η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά θα υποδεχθεί την Τρίτη 4 Ιανουαρίου τον Ιωνικό, στη συνέχεια θα πάει στο Ηράκλειο (8/1) για το ματς με τον ΟΦΗ και η τριάδα των αγώνων θα κλείσει στις 16 του ίδιου μήνα με το εντός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Η γιαννιώτικη ομάδα βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 22 βαθμούς και καταλαβαίνει κανείς ότι αν έρθει το καλύτερο σενάριο σε αυτά τα τρία παιχνίδια πως θα υπάρξει και αναπροσαρμογή σχεδίων και στόχος.
Μεταγραφικός σχεδιασμός στο παρασκήνιο
Βέβαια για να γίνει αυτό θα πρέπει ο κορμός της ομάδας να μην έχει αλλαγές, τουλάχιστον στο βασικό του σχήμα, κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και αν υπάρχει τέτοια περίπτωση να γίνει όσο το δυνατόν λιγότερες. Όπως είναι γνωστό εδώ και καιρό τα σενάρια για αποχώρηση των Πίρσμαν και Σάλιακα δίνουν και παίρνουν εδώ και αρκετές μέρες, Ιδίως στην περίπτωση του Βέλγου αριστερού μπακ υπήρξε αρκετή συζήτηση μετά τη συνέντευξη σε ΜΜΕ της χώρας του, όπου επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του Άρη το περασμένο καλοκαίρι για την απόκτηση του, εκφράζοντας μάλιστα και την απογοήτευσή του για τη μη πραγματοποίηση της μεταγραφής.
Έχουν κυκλοφορήσει πολλά δημοσιεύματα στα οποία αναφέρονται ως μνηστήρες για την απόκτηση του Πίρσμαν οι Ολυμπιακός, Άρης, ΑΕΚ και Παναθηναικός, ενώ για τον Σάλιακα σύμφωνα πάντα με τα ρεπορτάζ υπάρχει ενδιαφέρον και από ομάδες του εξωτερικού και ήδη έχει γίνει γνωστό το όνομα της ολλανδικής Τβέντε. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ προτεραιότητα του παίκτη είναι το εξωτερικό περισσότερο από μια άλλη ελληνική ομάδα.
Βέβαια όλα αυτά θα επιβεβαιωθούν θετικά ή αρνητικά μέσα στις πρώτες δύο εβδομάδες του Ιανουαρίου για να ξέρει και ο ΠΑΣ Γιάννινα πώς και προς τα πού θα πρέπει να κινηθεί για να βρει ή όχι τους αντικαταστάτες τους.
Οι προπονήσεις θα ξεκινήσουν σήμερα το απόγευμα, ενώ Τετάρτη και Πέμπτη θα γίνουν πρωινές προπονήσεις. Την Παρασκευή παραμονή Πρωτοχρονιάς οι παίκτες θα έχουν ρεπό, ενώ ο νέος χρόνος θα τους βρει στο γήπεδο μιας και ο Ηρακλής Μεταξάς έχει προγραμματισμένη προπόνηση για το Σάββατο 1 Ιανουαρίου το μεσημέρι.
Χωρίς Γκαρντάφσκι με Ολυμπιακό
Στο τελευταίο παιχνίδι του 2021 για τον ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στον Παναθηναϊκό ο Μίκαελ Γκαρντάφσκι συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες. Ο Γερμανοπολωνός θα πρέπει να εκτίσει την ποινή του σε ένα από τα τέσσερα επόμενα παιχνίδια. Το τεχνικό επιτελείο αποφάσισε τελικά να απουσιάσει ο Γκαρντάφσκι κόντρα στον Ολυμπιακό στο Φάληρο την Κυριακή 23 Ιανουαρίου για την 19η αγωνιστική.
Να σημειωθεί ότι στο όριο καρτών με 3 κίτρινες είναι οι Σάλιακας και Ντομίνγκεθ, ενώ πρώτος στη σχετική λίστα με 5 κίτρινες και έχοντας ήδη εκτίσει μια ποινή είναι ο Κολομβιανός Περέα.
Στο 10% η πληρότητα στα γήπεδα
Ανακοινώθηκαν χθες από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη τα νέα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και ειδικότερα για την μετάλλαξη Omicron. Μεταξύ των μέτρων που εξαγγέλθηκαν χτες υπάρχουν και αυτά που αφορούν τους θεατές στα γήπεδα των ομαδικών αθλημάτων.
Ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι η χωρητικότητα στα γήπεδα μειώνεται στο 10% με ανώτατο όριο τα 1000 άτομα και σε περίπτωση που δεν τηρηθεί τα μέτρο θα διεξαχθούν όλοι οι αγώνες κεκλεισμώνων των θυρών. Τα νέα μέτρα ισχύουν από τις 3 Ιανουαρίου και σε πρώτη φάση θα κρατήσουν δύο εβδομάδες, εως την Κυριακή 16 Ιανουαρίου.