"Βάφτηκε" κόκκινο το ντέρμπι στην Καστρίτσα

on .

MATS AGONISTIKHS

Καστρίτσα - Κατσικά 2-3

• Πραγματικό ντέρμπι έγινε στην Καστρίτσα όπου η Θύελλα Κατσικάς αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ πήρε σπουδαία νίκη με 2-3.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν σε μεγάλη μέρα τον νεαρό τερματοφύλακα Καραμάνη που έκανε σπουδαίες αποκρούσεις και κράτησε την Κατσικά στο παιχνίδι όταν οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή και έχαναν τη μια ευκαιρία πίσω από την άλλη.
Το ματς ξεκίνησε με γκολ μόλις στο 3’ όταν ο Λισγάρας έκανε το λάθος πήρε τη μπάλα ο Αλεξίου και με σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Καραμάνη.
Η Κατσικά απάντησε γρήγορα μιας και στο 5’ ισοφάρισε σε 1-1 με τον πρώην παίκτη της Καστρίτσας Μπάμπη Κατζιώτη.
Ακολούθησαν για τους φιλοξενούμενους δύο καλές στιγμές με τον Κατσίφα (11’ και 15’) που δεν μπόρεσε να βρει στόχο.
Η Καστρίτσα απείλησε στο 27’ με τον Τσεκούρα να κάνει το σουτ και τον Καραμάνη να αποκρούει τη μπάλα.
Άμεση η απάντηση της Κατσικάς στην ευκαιρία των γηπεδούχων με τον Πολυχρόνη στο 29’ να κάνει το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή και τον Διαμάντη να αποκρούει.
Η Θύελλα κέρδισε πέναλτι στο 30’ σε ανατροπή του Μελιγγιώτη από τον Σπαλιάρα. Την εκτέλεση του ανέλαβε ο Κατσίφας όμως ο Διαμάντης έπεσε στη γωνιά του και μπλόκαρε τη μπάλα.
Στο 37’ ο Αλεξίου ανατρέπεται μέσα στη μεγάλη περιοχή ο διαιτητής δίνει συνέχεια στο παιχνίδι, η μπάλα φτάνει στον Νάκο που κάνει το πλασέ και τη στέλνει στο δοκάρι.
Σουτ του Αλεξίου στο 42’ αποκρούει ο Καραμάνης. Πλασέ του Νάκου στο 47’ και πάλι αποκρούει τη μπάλα ο Καραμάνης.
Στο 51’, 53’ και 55’ τα σουτ των Θανάση, Αλεξίου και Τσεκούρα τα απέκρουσε ο Καραμάνης.
Σουτ του ο Γούλα στο 56’ η μπάλα άουτ.
Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο σκορ στο 68’ με τον Σπαλιάρα με τους φιλοξενούμενους να φωνάζουν ότι η φάση ξεκίνησε από επιθετικό φάουλ στον Γούλα.
Στο 82’ ο Τσούνης από κοντά με πλασέ ισοφαρίζει σε 2-2 για την Κατσικά.
Την ολική ανατροπή στο σκορ έκανε για την Θύελλα στο 87’ ο Λισγάρας διαμορφώνοντας το τελικό 2-3.
Διαιτησία: Κατσικογιάννης (Μωυσιάδης-Λιόντος)
Καστρίτσα: Διαμάντης, Ντόντης (83’ Αναστασιάδης), Νικολάου, Μπίζιος, Κλιτσινάρης, Σπαλιάρας, Δήμος (16’ λ.τρ. Τσεκούρας), Αλεξίου (80’ Καλλιοντζής), Νάκος, Μπιστιόλης (46’ Θανάσης), Διαμαντόπουλος.
Κατσικά: Καραμάνης, Σκούφης, Μελιγιώτης, Λισγάρας, Ζήκος, Πολυχρόνης, Γούλας (72’ λ.τρ. Μαρούλης), Τσουμάνης (58’ Τσούνης), Κατζιώτης (58’ Παπουτσής), Κατσίφας, Κολιούσης.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΥΒΑΣ

Κράψη- Ελεούσα 5-0  

• Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερη δυσκολία η Κράψη επικράτησε 5-0 της Ελεούσας και ξεκίνησε με το δεξί το πρωτάθλημα μιας και την πρώτη αγωνιστική είχε ρεπό.
Η υπεροχή της Κράψης καρποφόρησε στο 22’ με τον Χριστακόπουλο να βρίσκει τον Νούγια και αυτός με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κεφάλα κάνοντας το 1-0. Στο 25΄η Κράψη είχε δοκάρι με τον Σταμούλη. Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε όπως το πρώτο με τη διαφορά ότι οι παίκτες της Κράψης ήταν πιο αποτελεσματικοί.
Στο 53’ ο Σταμούλης βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή της Ελεούσας και δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0. Δύο λεπτά αργότερα (55’) ήταν η σειρά του Νούγια ο οποίος μετά από σέντρα του Σταμούλη με πλασέ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0.
Ακολούθησαν δύο ακόμη γκολ από τους Ριστάνη (72’) και Τσουμάνη (85’) που διαμόρφωσαν το τελικό 5-0.
Διαιτησία: Χριστοφορίδης (Γεωργίου-Κολιοφούκας)
Κράψη: Αρχοντάκης, Καράσας, Τσάγκας (58΄ Λάμπρης), Ρσίος, Μαλάττος, Γεωργιάδης, Χριστακόπουλος, Μπούγιας (62΄ Ζαμπέτας), Νούγιας (58΄ Ριστάνης), Σταμούλης (75΄ Παλαιοπάνος), Τσουμάνης)
Ελεούσα: Κεφάλας, Δρόλιας, Πότσης (72΄Μαχαίρας), Αλεξίου, Μαμακής, Στάμος, Ρίζος, Τζιάλλας, Βελτσίστας, Οικονόμου, Ζυγούνας.

Νησί - Πέραμα 2-0 

• Την πολύ καλή εικόνα που έδειξε την 1η αγωνιστική με την Ελεούσα είχε και προχθές το Νησί στον αγώνα με το Πέραμα όπου πήρε τη νίκη με 2-0 κάνοντας το δύο στα δύο στο πρωτάθλημα.
Η ομάδα του Ανδρέα Στάμου έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από τους φιλοξενούμενους οι οποίοι έδειξαν ότι θέλουν αρκετή δουλειά. Το πρώτο ημίχρονο εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο με τους Λώλη (16’), Τζιμογιάννη (19’) και Κοντογιάννη (21’) να χάνουν ευκαιρίες για να πετύχουν γκολ.
Το Νησί άνοιξε το σκορ στο 33, όταν ο Κοντογιάννης πήρε την κεφαλιά, ο Παπαδιώτης ήταν εκτός εστίας και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Στο 36’ ακυρώθηκε γκολ στο Νησί για επιθετικό φάουλ που είχε φάση με τον Λώλη στο 38’.
Στις αρχές της επανάληψης, το Πέραμα προσπάθησε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο και το κατάφερε για λίγο έχοντας και μια καλή στιγμή στο 49’ με τον Γιωτάκη. Το 2-0 ήρθε στο 64’ με ένα πολύ όμορφο τρόπο με τον Στογιάννη από δεξιά να κάνει τη σέντρα και ο Λώλης με ένα μονοκόμματο σουτ εν κινήσει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ελευθεριάδη. Ο γκολκίπερ της Προοδευτικής είχε απαντήσεις σε ευκαιρίες των Κοντογιάννη(70’,83’).
Διαιτησία: Μπούμπας (Σταματελόπουλος-Τσίτος).
Νησί: Τασιούλας, Κολόσης, Οικονόμου, Κοτσίνας, Κασίμης, Πρέμος (55’ Γιόγιακας), Στογιάννης, Γεράσης, Λώλης, Τζιμογιάννης (31’ λ.τρ. Μπίλης), Κοντογιάννης.
Πέραμα: Παπαδιώτης (52’ Ελευθεριάδης), Σίμος (22’ λ.τρ. Παλάσκας), Ζαλαβράς (52’ Μπισέλας), Χεμπέγια, Σήτος, Κατσάνος, Μοναστηριώτης, Λέζος (75’ Στάθης), Καρτάλης, Γιωτάκης, Κοίνης.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΥΒΑΣ

Ανατολή- Κοσμηρά 3-2 

• Με δραματικό τρόπο ήρθε η πρώτη φετινή νίκη της Ανατολής, η οποία επικράτησε δύσκολα με 3-2 της Κοσμηράς μετά από ένα χορταστικό παιχνίδι και αρκετή ένταση στο τέλος που κρίθηκε από ένα πέναλτι του Ορφανού με διπλή εκτέλεση.
Πρώτη κοντά στο γκολ έφτασε η Κοσμηρά όταν ο Πέρβανάς εκτέλεσε φάουλ, ο τερματοφύλακας Νικολαΐδης βρήκε την μπάλα με τα ακροδάχτυλα και αυτή τράνταξε στη συνέχεια το οριζόντιο δοκάρι της Ανατολής και έφυγε κόρνερ. Το σκορ άνοιξε η Ανατολή στο 24’ από αριστερά, όταν ο Γκούμας έστρωσε στον Τασιούλα, αυτός έκανε νέα σέντρα και ο Μιχαηλίδης με προβολή άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους και έκανε το 1-0. Στο 32’ οι γηπεδούχοι άλλαξαν γρήγορα την μπάλα στον άξονα, ο Ζώτος πάσαρε στον Ντασούτη, αυτός κέρδισε τις κόντρες από τους αμυντικούς της Κοσμηράς και με δυνατό σουτ νίκησε τον Πέτρου και έκανε το 2-0. Στο 42’ η Κοσμηρά κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Περβανά από τον Στραγάλη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο παθών Περβανάς και ευστόχησε νικώντας τον Νικολαΐδη και μειώνοντας σε 2-1.
Η Κοσμηρά έφτασε στην ισοφάριση στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Συγκεκριμένα, στο 45+2’ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Περβανά και σύγχυση στην άμυνα της Ανατολής ο Μπλέτσας με κοντινή προβολή ισοφάρισε σε 2-2 πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ της ομάδας του σε ένα πεντάλεπτο.
Η φάση που σημάδεψε τον αγώνα έγινε στο 86’. Ο Ορφανός ανατράπηκε στην περιοχή και ο διαιτητής Κατσικογιάννης καταλόγισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο Φόρης Ορφανός, όμως τον νίκησε ο Πέτρου που απέκρουσε το πέναλτι. Ο Κατσικογιάννης διέταξε επανάληψη κατόπιν υπόδειξης του πρώτου βοηθού Διαμάντη καθώς σύμφωνα με την υπόδειξη ο τερματοφύλακας της Κοσμηράς είχε βγει εκτός εστίας και δεν πατούσε γραμμή τη στιγμή της εκτέλεσης. Η απόφαση αυτή προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους και αρκετή ένταση στο παιχνίδι. Τελικά ο Ορφανός στην επανάληψη της εκτέλεσης έστειλε τη μπάλα στην άλλη γωνία και στα δίχτυα του Πέτρου για το 3-2.
Στις καθυστερήσεις του αγώνα η Ανατολή είχε ευκαιρία και για τέταρτο γκολ, αλλά το κοντινό σουτ του Τασιούλα βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Πέτρου.
Διαιτησία: Κατσικογιάννης (Διαμάντης – Πάνος)
Ανατολή (Αλέκος Τάτσης): Νικολαΐδης, Στραγάλης (76’ Τσίντας), Γκούμας, Παππάς, Δρόσος, Μιχαηλίδης, Ντασούτης (76’ Γιάννος), Ζώτος (46’ Βασιλείου (57’ λ.τρ. Κτενάς)), Γκουγιάννος (46’ Σκουτελιάς), Ορφανός, Τασιούλας.
Κοσμηρά (Σάκης Κουβεντάρης): Πέτρου, Τσούρης, Περβανάς, Νάκιας, Θέμος, Ζώτος, Ζώνιος (88’ Μπέτας), Ζαφείρης (46’ Ζάραγκας), Μπλέτσας, Νούσης, Ζήσης.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ

Μέτσοβο- Πηγές Λούρου 5-3

• Σε αναμέτρηση ακατάλληλη για καρδιακούς, το Μέτσοβο επικράτησε με σκορ 5-3 του ΠΑΣ Πηγών Λούρου για την 2η αγωνιστική του Β’ Ομίλου της Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας.
Οι γηπεδούχοι έχασαν ευκαιρίες με τον Τσουλιάη (4’,8’) αλλά οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 0-1 στο 13’ με εξαιρετικό σουτ του Τζάγκα.
Ο Τόμπρας είχε απαντήσεις σε σουτ των Κ. Τσουλιάη και Βαρσάνη στη συνέχεια, ενώ στο 40’ η ατυχία χτύπησε τον τερματοφύλακα του Μετσόβου Μάριο Κάτσενο, ο οποίος σε σουτ του Ζήση έπεσε στη γωνία απέκρουσε τη μπάλα σε κόρνερ αλλά στην προσπάθεια αυτή τραυματίστηκε στο δάχτυλο και αντικαταστάθηκε από τον Παϊλα. Ο Κάτσενος πήγε στο νοσοκομείο και φαίνεται πώς υπέστη διπλό κάταγμα. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 0-2 στο 55’, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Τζάγκα, ο Παπανικολάου γύρισε τη μπάλα στον Ζήση και ο Κιοσσές με σουτ σκόραρε. Στο 58’ από εκτέλεση κόρνερ του Ζήση, ο Κιοσσές με κεφαλιά έκανε το 0-3, βάζοντας πολύ γερές βάσεις για να φύγει νικήτρια η ομάδα του από το Μέτσοβο.
Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο 60’ , όταν σε σουτ του Βαρσάνη η μπάλα βρήκε στο χέρι του Τσάνιου. Ο Φάνης Τσουλιάης το εκτέλεσε εύστοχα για το 1-3 και ο τερματοφύλακας Τόμπρας κλώτσησε τον Κώστα Τσιόστα αποβλήθηκε και τη θέση του επιλέχθηκε ο αμυντικός Κιοσσές. Στο 63’ το Μέτσοβο ξαναμπήκε στο ματς, μειώνοντας σε 2-3 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φ. Τσουλιάη. Στο 80’ από σέντρα του Γεωργίου ο Ι. Τσουλιάης με μονοκόμματο σουτ ισοφάρισε σε 3-3. Στο 82’ ο Βαρσάνης με σουτ από μπαλιά του Χ. Τσιόστα έκανε το 4-3 μέσα σε πανηγυρισμούς και το τελικό 5-3 διαμόρφωσε στο 84’ με κεφαλιά ο Γιάννης Τσουλιάης.
Διαιτησία: Νέος (Ευαγγέλου- Σιόντης)
Μέτσοβο (Πέτρος Κοντοδήμας): Κάτσενος (λ.τρ Παΐλας 42΄), Γεωργίου, Τσιόστας Χ., Τσουλιάης Ι., Χήτας Ν., Τσιόστας Κ., Σταχούλης (Χήτας Α. 31΄), Τσουλιάης Κ., Βαρσάνης, Τσουλιάης Θ., Γοδέβενος (Ναζίρης 88΄)
ΠΑΣ Πηγών Λούρου (Γιάννης Καραφέρης): Τόμπρας, Κιοσσές, Κωνσταντίνου (Ζήκος 60΄), Μπονόβας, Λιόντος, Παπανικολάου (Σπηλιάς 84΄), Ζήσης, Τσάνιος, Λάππας (Μουλαράς 67΄), Λώλος, Τζάγκας.
ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ

 Α' ΟΜΙΛΟΣ 

(2η Αγωνιστική)
Κράψη-Ελεούσα 5-0
Χουλιαράδες-Νεοχωρόπουλο 0-1
Νησί-Πέραμα 2-0
Αγροτ. Αστέρας-Ροδοτόπι 0-2
Αγία Μαρίνα-Πίνδος Κόνιτσας 0-3
Ρεπό: Σταυράκι

H BAΘMOΛOΓIA
(σε 2 ματς)
1.Α.Ο.ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 6 6-0
2.Α.Σ.ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 6 6-1
3.ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 6 5-1
4.ΠΑΣΣΑΡ.ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 3 3-2
5.Α.Ο.ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ* 2009 3 2-0
6.ΠΡΟΟΔ.ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 3 4-3
7.Π.Α.Σ.ΚΡΑΨΗΣ* 3 5-0
8.Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 0 1-7
9.Α.Ε.ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 0 0-3
10.ΑΓΡΟΤ. ΑΣΤ. ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 0 0-7
11.ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 0 1-9
* Έχουν ένα ματς λιγότερο

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(3η - 9, 10/10/2021): Πίνδος Κόνιτσας - Νησί, Σταυράκι - Κράψη, Ελεούσα - Πέραμα, Ροδοτόπι - Χουλιαράδες, Αγροτ. Αστέρας - Αγία Μαρίνα. Ρεπό: Νεοχωρόπουλο.

Β' ΟΜΙΛΟΣ  

(2η Αγωνιστική)
Μέτσοβο-ΠΑΣ Πηγών Λούρου 5-3
Ανατολή-Κοσμηρά 3-2
Λογγάδες-Σερβιανά 2-0
Καστρίτσα-Κατσικά 2-3
Ασβεστοχώρι-Δροσοχώρι 1-0
Ρεπό: ΑΕ Μικρασιατών

H BAΘMOΛOΓIA
(σε 2 ματς)
1.ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 6 10-2
2.Π.Α.Σ.ΜΕΤΣΟΒΟΥ 6 8-4
3.ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 6 4-1
4.Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ* 3 3-2
5.Α.Ο.ΚΟΣΜΗΡΑΣ 3 4-4
6.Π.Α.Ο.ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ 3 2-2
7.ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 3 7-3
8.Α.Ε.ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ* 0 1-3
9.ΠΑΣ ΠΗΓΩΝ ΛΟΥΡOY 0 4-7
10.ΠΑΝΤΕΛ.ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ 0 0-6
11.ΘΡΙΑΜΒ.ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ 0 0-9
* Έχουν ένα ματς λιγότερο

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(3η - 9, 10/10/2021): ΑΕ Μικρασιατών - Ανατολή, Σερβιανά - Μέτσοβο, Λογγάδες - Καστρίτσα, Κατσικά - Ασβεστοχώρι, Κοσμηρά - Δροσοχώρι. Ρεπό: ΠΑΣ Πηγών Λούρου.