Έκλεισε με ήττα η σεζόν για τον ΠΑΣ (0-2) από τον Απόλλωνα

on .

PAS APOLLON SMYRNHS 19 5 21

• Με άσχημο τρόπο και ήττα έκλεισε τη φετινή σεζόν, η οποία πάντως ήταν επιτυχημένη, ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ηττήθηκε με 0-2 χτες το απόγευμα από τον Απόλλωνα Σμύρνης στο «Ζωσιμάδες».

Βέβαια το αποτέλεσμα λίγο «ενόχλησε» τον φίλαθλο κόσμο του ΠΑΣ Γιάννινα μιας και αμέσως μετά την λήξη του αγώνα, με ταυτόχρονες ανακοινώσεις ΠΑΣ Γιάννινα και Αργύρης Γιαννίκης, ανακοίνωσαν ότι η συνεργασία τους δεν θα συνεχιστεί ευχαριστώντας… αλλήλους και ανταλλάζοντας φιλοφρονήσεις για την έως τώρα συνεργασία.
Ήταν κοινό μυστικό ότι ο Τρικαλινός κόουτς έψαχνε κάτι καλύτερο μετά το άκρως επιτυχημένο και εντυπωσιακό πέρασμά του από τον ΠΑΣ Γιάννινα με κύριο μέλημά του τον «επαναπατρισμό» του στην Γερμανία όπου εκεί κατοικεί και η οικογένεια του.
Μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα ο Αργ. Γιαννίκης ενημέρωσε και τους ποδοσφαιριστές του ότι δεν θα συνεχίσει στην ομάδα, ενώ ταυτόχρονα σχεδόν με την λήξη βγήκε και η ανακοίνωση του ΠΑΣ:
«Ζήσαμε τα τελευταία χρόνια πράγματα πρωτοφανή, αντιμετωπίσαμε μαζί, Διοίκηση, προπονητές, ποδοσφαιριστές και εργαζόμενοι της ΠΑΕ, προβλήματα και δυσκολίες που κάποιες στιγμές έδειχναν ανυπέρβλητα.
Μπορέσαμε όμως με συλλογική δουλειά να αναδειχτούμε πρωταθλητές της SL2 και να πραγματοποιήσουμε μια πολύ όμορφη πορεία την SL1 και το Κύπελλο Ελλάδας.
Όλα αυτά δε θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς την παρουσία του προπονητή μας, Αργύρη Γιαννίκη, τον οποίο ευχαριστούμε βαθιά αλλά και με τον οποίο σήμερα πρέπει δυστυχώς να αποχαιρετιστούμε καθώς δε θα είναι και του χρόνου στον πάγκο της ομάδας μας, ελπίζοντας όλων μας οι δρόμοι να συναντηθούν και πάλι.
Coach Γιαννίκη, σε ευχαριστούμε!!
Για πάντα Γιαννενάρα».
Αντίστοιχα ο κ. Γιαννίκης έστειλε το δικό του μήνυμα μέσω του pasgiannina.gr:
«Μετά από δυο χρόνια άκρως επιτυχημένης και επωφελούς συνεργασίας και έχοντας εκπληρώσει τους στόχους της ομάδας (άνοδος στην Super League, άνετη παραμονή, αξιοπρεπής πορεία στο κύπελλο) ήρθε η ώρα του αποχωρισμού. Η μετάβαση στην επόμενη ημέρα για τον ΠΑΣ έγινε με την αγαστή συνεργασία της διοίκησης, που ήταν ενημερωμένη για την απόφαση μου πολύ νωρίτερα. Τα συγκεκριμένα κατευθυνόμενα δημοσιεύματα που προσπάθησαν τον τελευταίο καιρό να παρουσιάσουν την απόφαση μου ως σήριαλ και πως θα έκαναν κακό στην ομάδα δεν έπιασαν τόπο. Με την διοίκηση είχαμε υπέροχη συνεργασία και ένα ανθρώπινο και επαγγελματικό χωρισμό. Ευχαριστώ θερμά την οικογένεια Χριστοβασίλη για την υποστήριξη σε όλη την διάρκεια της θητείας μου, αλλά και για την εξαιρετική πρόταση ανανέωσης, δείγμα της αναγνώρισης του έργου μου. Ο ΠΑΣ θα αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα κεφάλαια της ποδοσφαιρικής μου καριέρας και ήταν ιδιαίτερη η τιμή που μου έγινε, ώστε να μπορώ να προπονήσω αυτή την υπέροχη ομάδα. Ευχαριστώ τους συνεργάτες, τους ποδοσφαιριστές, την ΕΠΣ Ηπείρου και την διοίκηση του ΠΕΑΚΙ. Ιδιαίτερα ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο της πόλης, τους απανταχού Ηπειρώτες που σε κάθε συνάντηση, μου έδειχναν την αγάπη και την συμπαράσταση τους.
Εύχομαι σε όλους υγεία και εκπλήρωση κάθε προσωπικής επιθυμίας. Αργύρης Γιαννίκης».

* * *
Όπως ήταν αναμενόμενο η χθεσινή ήττα από τον Απόλλωνα Σμύρνης πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Οι Γιαννιώτες, εμφανώς επηρεασμένοι από τις δέκα απουσίες λόγω κορωνοϊού, δεν κατάφεραν να κοντράρουν την «Ελαφρά Ταξιαρχία» και γνώρισαν δίκαια την ήττα. Με σκόρερς τους Φερνάντεθ (31’) και Ντάουντα (57’).
Σε διακοπές από σήμερα οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα, στις 21 Ιουνίου θα ξεκινήσει η προετοιμασία για τη νέα χρονιά.
Την 16η ήττα της σεζόν έκανε χτες στο «Ζωσιμάδες» ο ΠΑΣ Γιάννινα σε σύνολο 33 αγώνων. Ο ΠΑΣ τερμάτισε στην 3η θέση των play out, δηλαδή συνολικά στην 9η θέση της Super League με 35 βαθμούς.
Πριν την έναρξη του αγώνα, ο Σύνδεσμος Φιλάθλων του ΠΑΣ έδειξε με πανό τη συμπαράστασή του στον Κάστρο για τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε στο ματς με την ΑΕΛ, ενώ δεν άφησε ασχολίαστες και τις δηλώσεις Κούγια περί υποβιβασμού του ΠΑΣ για παράνομη μεταβίβαση μετοχών.

Πώς έπαιξε ο ΠΑΣ
Αποδεκατισμένος λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού και του μονίμως τραυματία Σιόντη, ο ΠΑΣ πήγε με μόλις 15 παίκτες αποστολή στο τελευταίο ματς της σεζόν, με τον Αργύρη Γιαννίκη να δίνει φανέλα βασικού στους Χουτεσιώτη και Γροσδάνη.
Ο Τρικαλινός τεχνικός παρέταξε την ομάδα του με διάταξη 4-4-2 . Ο Χουτεσιώτης ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Σάλιακας, αριστερό ο Πίρσμαν και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Παντελάκης και Πανουργιάς. Στα αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Κάστρο και Γροσδάνης, δεξί εξτρέμ έπαιξε ο Λώλης, αριστερό ο Πήλιος και στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Παμλίδης και Κρίζμαν.

Πιο επικίνδυνος ο Απόλλων
Πιο δυνατά μπήκε στο παιχνίδι ο Απόλλων που αιφνιδίασε τον ΠΑΣ. Αρχικά, στο 3’ από γύρισμα της μπάλας του Ρώσση, ο Ντάουντα έκανε το σουτ και ο Χουτεσιώτης μπλοκαρε με διπλή προσπάθεια, ενώ ο γκλοκίπερ του ΠΑΣ είχε απάντηση και στου σουτ του Μπεντινέλλι στο 6’.
Η επόμενη καλή στιγμή στο ματς ανήκε και πάλι στον Απόλλωνα, όταν στο 9’ ο Ντάουντα βγήκε επικίνδυνα στην κόντρα, έκοψε ωραία τη μπάλα στον Μπετινέλλι που έκανε το πλασέ αλλά την μπόκαρε και πάλι ο Χουτεσιώτης.
Στο επόμενο λεπτό, ο Βάτσιος καταλόγισε πέναλτι σε πέσιμο του Μπετινέλλι από μαρκάρισμα του Κάστρο, ωστόσο ο Σιδηρόπουλος που ήταν στο VAR κάλεσε τον ρέφερι σε ανασκόπηση της φάσης, με αποτέλεσμα να αναθεωρήσει την αρχική του απόφαση.
Ο ΠΑΣ στη συνέχεια απείλησε με την κεφαλιά του Παντελάκη που έφυγε άουτ από την εκτέλεση κόρνερ του Σάλιακα στο 13’, ενώ στο 17’ ο δεξιός οπισθοφύλακας του ΠΑΣ εκτέλεσε φάουλ, ο Πανουργιάς πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
Οι φιλοξενούμενοι που συνέχιζαν να ελέγχουν το ματς, έχασαν φοβερή φάση στο 22’. Ο Ντάουντα πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, απέφυγε και τον Χουτεσιώτη όμως βγήκε λίγο πλάγια και το πλασέ που έκανε έφυγε παράλληλα από την εστία του ΠΑΣ. Η πίεση του Απόλλωνα καρποφόρησε στο 31’. Από λάθος του Πίρσμαν, ο Μπετινέλλι έδωσε στον Ρώσση αυτός σέντραρε και ο Φερνάντες με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χουτεσιώτη για το 0-1.
Η γιαννιώτικη ομάδα είχε την απάντηση στο γκολ, μιας και στο 33’ ο Κάστρο σούταρε εντός περιοχής αλλά ο Βέρχουλστ έδιωξε τη μπάλα. Στο 38’ ο Ρώσση έκανε το σουτ αλλά ο Χουτεσιώτης μπλόκαρε τη μπάλα.

Σκόραρε και ο Ντάουντα
Και με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Απόλλων απείλησε πρώτος, καθώς στο 49’ από πάσα του Μπετινέλλι ο αμαρκάριστος Φερνάντες σούταρε εντός περιοχής αλλά ο Χουτεσιώτης αποσόβησε τον κίνδυνο.
Ο γκολκίπερ του ΠΑΣ δεν μπόρεσε να αποτρέψει το γκολ στο 57’. Ο Χουχούμης από αριστερά έκανε τη σέντρα και ο Ντάουντα αφύλακτος μέσα στη μικρή περιοχή με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Χουτεσιώτη για το 0-2, ενώ στο επόμενο λεπτό αντικαταστάθηκε από τον Αθανασίου.
Αρκετά λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 74’ ο ΠΑΣ απείλησε την αντίπαλη εστία, όταν σε επικίνδυνο γύρισμα του Πίρσμαν, δεν βρήκε την μπάλα με εξ' επαφής προβολή με το τέρμα ο Κρίζμαν για να τη σπρώξει στα δίχτυα.
Διαιτησία: Βάτσιος (Κωσταράς-Δημητριάδης)
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιαννίκης): Χουτεσιώτης (58’ Αθανασίου), Σάλιακας, Πίρσμαν, Παντελάκης, Πανουργιάς, Κάστρο, Γροσδάνης (58’ Τριάδης), Λώλης, Κρίζμαν, Παμλίδης, Πήλιος (72’ Ελευθεριάδης).
Απόλλων Σμύρνης (Χάβος): Βέρχουλστ, Χουχούμης, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Φατιόν, Μπρούσιτς, Ρώσση (91’ Ρηγόπουλος), Ντάουντα (85’ Ιωαννίδης), Μπετινέλλι (85’ Κιτόκο), Λαγός, Φερνάντεθ (71’ Βάρκας).