Τα «φώτα» στον αυριανό ημιτελικό ΠΑΣ - Ολυμπιακός

on .

PAS FASH 5 4 21

• Στην σπουδαία αυριανή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο «Ζωσιμάδες» για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας έχει στραφεί πλέον το βλέμμα και η προσοχή του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς η πρόκριση στον τελικό αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία της ομάδας της Ηπείρου.
Μπορεί η εμφάνιση στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ να μην ήταν καλή και σίγουρα όχι αυτή που θα περίμενε ο Αργύρης Γιαννίκης (αναλυτικά στη σελ.7), ωστόσο στις τάξεις της ομάδας δεν επικρατεί προβληματισμός, αλλά πείσμα και προσήλωση για τον αυριανό αγώνα με την ομάδα του Πειραιά. Ο διασυρμός της ΑΕΚ με 1-5 από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ δεν φόβισε τους παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα που αναγνωρίζουν μεν τις δυσκολίες, ωστόσο έχουν πίστη στις δυνατότητες τους και ότι μπορούν να κοντράρουν στα ίσια τους πρωτοπόρους Πειραιώτες. Από το μεσημέρι της Κυριακής μετά την επιστροφή της ομάδας στη βάση της στα Γιάννινα το μυαλό όλων είναι στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι δεν χάθηκε καθόλου χρόνος και οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα πήγαν κατευθείαν για προπόνηση μόλις έφτασαν στο ΠΕΑΚΙ. Το βράδυ της Κυριακής ο Αργύρης Γιαννίκης παρακολούθησε τον αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα για τους «ερυθρόλευκους». Ο Τρικαλινός τεχνικός έκανε «ακτινογραφία» στο 3-4-3 που παίζει με επιτυχία στα τελευταία παιχνίδια ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς με τριάδα στα στόπερ και τριπλέτα στην επίθεση. Η ομάδα της Ηπείρου έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό και στα δύο παιχνίδια που έδωσε με αντίπαλο τους «ερυθρόλευκους», έχοντας μια ισοπαλία (1-1) στα Γιάννινα και γνωρίζοντας την ήττα 1-0 στις καθυστερήσεις στο Φάληρο με κεφαλιά του Χασάν. Το αυριανό παιχνίδι δεν θα έχει καμία σχέση με τους αγώνες πρωταθλήματος και οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα γνωρίζουν ότι πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στο αγωνιστικό πλάνο σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης καθώς λάθη όπως αυτά που έγιναν στον Ηράκλειο δεν επιτρέπονται.
Τέλος η σεζόν για τον Σιόντη
Στα αγωνιστικά, ο Αργύρης Γιαννίκης ούτε σε αυτό το παιχνίδι θα έχει στη διάθεσή του τους Κρίσμαν και Σιόντη. Ο Κροάτης επιθετικός ακολούθησε και χτες ατομικό πρόγραμμα. Επίσης, νοκ άουτ για το υπόλοιπο της χρονιάς τέθηκε και ο αρχηγός Στέφανος Σιόντης που τελικά δεν απέφυγε το χειρουργείου. Ο Γιαννιώτης μεσοαμυντικός αντιμετώπιζε εδώ και καιρό πρόβλημα με οίδημα στο γόνατο και ακολούθησε ειδική θεραπεία προκειμένου να γλιτώσει το νυστέρι. Ωστόσο, το οίδημα δεν υποχώρησε και ο Σιόντης συνέχιζε να ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις. Έτσι αποφασίστηκε να μπει στο χειρουργείο και να υποβληθεί σε αρθροσκόπηση στο γόνατο. Την αρθροσκόπηση στο γόνατο του Σιόντη την έκανε ο γιατρός του ΠΑΣ, Σταύρος Ριστάνης, στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο ιδιωτικό νοσοκομείο Metropolitan, με το οποίο συνεργάζεται ο Γιαννιώτης ορθοπεδικός. Ο χρόνος αποκατάστασης του Σιόντη υπολογίζεται περίπου στους 3 μήνες, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι χάνει το υπόλοιπο της σεζόν, τους 5 αγώνες των play out και τους 2 ή 3 αγώνες στο Κύπελλο Ελλάδας.
Μετά την αρχική προθέρμανση το χτεσινό πρόγραμμα προπόνησης περιελάμβανε αποκατάσταση με αερόβιες ασκήσεις για όσους αγωνίστηκαν κόντρα στον ΟΦΗ και στη συνέχεια παιχνίδια κατοχής με τη μπάλα, ενώ οι υπόλοιποι εξασκήθηκαν σε παιχνίδια κατοχής και αγωνιστικά παιχνίδια σε μικρούς χώρους.
Η σημερινή προπόνηση είναι προγραμματισμένη στις 17:00 στο ΠΕΑΚΙ και θα είναι η τελευταία πριν τον σπουδαίο αυριανό ημιτελικό. Μετά το τέλος του προγράμματος ο Αργύρης Γιαννίκης θα ανακοινώσει την αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα.

Διαιτητής από τη Λετονία
Ο Λετονός Αντρίς Τρεϊμάνις ορίστηκε από τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ και την ΚΕΔ να διευθύνει τον αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ολυμπιακό. Βοηθοί του Τρεϊμάνις θα είναι οι συμπατριώτες του Χάραλντς Γκουντερμάνις και Αλεκσέι Σπασγιονίκοβς, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Ιωάννης Παπαδόπουλος από τη Μακεδονία. Διαιτητής VAR θα είναι ο Πολωνός Ντάνιελ Στεφάνσκι και AVAR ο Κωνσταντίνος Νικολαΐδης από τη Μακεδονία. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Γεώργιος Σταθόπουλος από την Αχαΐα.