Με λίγες αλλαγές θα αγωνιστεί ο ΠΑΣ Γιάννινα στην Κρήτη

on .

PAS GIANNINA LOGO

• Στην τελική ευθεία μπαίνει σήμερα η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα και η γιαννιώτικη ομάδα ανεβάζει στροφές ενόψει του σαββατιάτικου αγώνα στο Ηράκλειο με αντίπαλο τον ΟΦΗ για τη 2η αγωνιστική των αγώνων play out.
Παρότι την Τετάρτη 7 Απριλίου υπάρχει ο σπουδαίος ημιτελικός με τον Ολυμπιακό στα Γιάννινα, τόσο το τεχνικό επιτελείο όσο και οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα έχουν στο μυαλό τους μόνο το παιχνίδι με τον ΟΦΗ και εκεί εστιάζουν το ενδιαφέρον τους. Οι Γιαννιώτες θέλουν να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης αφού στόχος τους είναι να κατακτήσουν την πρωτιά των play out, δηλαδή συνολικά την 7η θέση του πρωταθλήματος της Super League.
Από τον αγώνα με τον ΟΦΗ θα απουσιάσει σίγουρα ο Κρίζμαν, ο οποίος ξεκίνησε χαλαρό τρέξιμο προκειμένου να αποφύγει επιπλέον προβλήματα στη γάμπα και πιθανότατα και ο Εραμούσπε που τις τελευταίες δύο ημέρες έκανε ατομικό πρόγραμμα αποφόρτισης καο μάλλον ο Αργύρης Γιαννίκηςδεν θα διακινδυνεύσει τη συμμετοχή του καθώς ακολουθεί ο ημιτελικός με τον Ολυμπιακό.
Στη χτεσινή προπόνηση ατομικό πρόγραμμα αποφόρτισης ακολούθησε και ο Ντομίνγκεθ, ωστόσο ο Ισπανός υπολογίζεται κανονικά για το ματς του Ηρακλείου, ενώ ούτε ο Λώλης συμμετείχε στο χτεσινό πρόγραμμα αφού είχε ένα χτύπημα από την προπόνηση της Τρίτης. Μετά την αρχική προθέρμανση το χτεσινό πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις συναρμογής με μικρά σπριντ, στη συνέχεια οι παίκτες είχαν αγωνιστικά παιχνίδια με χάντμπολ και ολοκλήρωσαν με τακτικό παιχνίδι σε περιορισμένο χώρο.
Στο παιχνίδι του Σαββάτου ο Γιαννίκης δεν αναμένεται να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές και αν κάνει rotation, αυτό θα είναι πολύ περιορισμένο σε 1-2 θέσεις. Συγκεκριμένα, θέση στο βασικό σχήμα διεκδικούν οι Παντελάκης στο κέντρο της άμυνας, ο Λιάσος στα αμυντικά χαφ και ο Μπρένερ στα δεξιά.
Να σημειωθεί ότι χτες το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν τα απαραίτητα και καθιερωμένα διαγνωστικά τεστ covid-19 και τα αποτελέσματα αναμένονται σήμερα το πρωί. Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα θα συνεχιστεί σήμερα το μεσημέρι στο ΠΕΑΚΙ, ενώ την Παρασκευή προγραμματίστηκε η προπόνηση να γίνει στο «Ζωσιμάδες».

Μπήκαν τα λεφτά από το στοίχημα
Ζεστό χρήμα μπήκε την Τρίτη στα ταμεία της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα καθώς πραγματοποιήθηκε η πληρωμή για τα ποσοστά από το στοίχημα και σε κάθε ομάδα της Super League αντιστοιχεί ένα ποσό της τάξης του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.
Ήταν ένα πάγιο αίτημα των ποδοσφαιρικών ομάδων που έστω και μετά από πολλά χρόνια πραγματοποιήθηκε. Οι ομάδες των Super League, Super League 2 και Basket League είδαν το χρώμα του χρήματος από το στοίχημα. Συγκεκριμένα, οι ομάδες της Super League μοιράστηκαν 22.000.000 ευρώ συνολικά και στα 3.000.000 ευρώ καθορίστηκε το ποσό για την κατηγορία της Super League 2, αλλά και την Basket League.
Πρακτικά για τις 14 ΠΑΕ της Super League αυτό σημεαίνει ότι κάθε μία έβαλε στα ταμεία της 1.500.000 ευρώ. Τα χρήματα μοιράστηκαν ισόποσα σε όλες τις ομάδες, ενώ ένα 7% είχε αποφασιστεί εξ αρχής πως θα παρακρατούνταν για την διοργανώτρια αρχή καθέ κατηγορίας, την Super League εν προκειμένω.
Με αυτά τα χρήματα ο Γιώργος Χριστοβασίλης θα προχωρήσει σε αρκετές πληρωμές συμβολαίων σε νυν ποδοσφαιριστές, αλλά και θα καθαρίσει εκκρεμότητες που υπάρχουν με οφειλές σε παλιότερους παίκτες. Πρόκειται για μια σημαντική οικονομική ανάσα για τη γιαννιώτικη ΠΑΕ που θα βοηθήσει και ενόψει των διαπραγματεύσεων για τις ανανεώσεις ή επεκτάσεις των συμβολαίων ορισμένων ποδοσφαιριστών.

Ζήτησε αλλαγή ο Ολυμπιακός
Αλλαγή στις ημερομηνίες των επαναληπτικών ημιτελικών, αλλά και του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας ζήτησε χτες ο Ολυμπιακός στο χτεσινό συμβούλιο της Super League και ΠΑΣ Γιάννινα, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν.
Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός πρότεινε να διεξαχθούν οι επαναληπτικοί αγώνες του κυπέλλου στις 14-15 Απριλίου αντί για 28-29 και ο τελικός να πάει στις 3 Μαΐου αντί για 22 του ίδιου μήνα. Η προτεινόμενη ημερομηνία του τελικού πέφτει φέτος Δευτέρα του Πάσχα, όπου η αγωνιστική δράση είναι ούτως ή άλλως ανύπαρκτη στην Ελλάδα.
Η πρόταση είναι ο τελικός να γίνει 20 ημέρες νωρίτερα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαϊου ούτως ώστε η αγωνιστική περίοδος να μην ολοκληρωθεί στις 22 Μαϊου με το Κύπελλο, στις 16 με το φινάλε των play off και να υπάρχει ακόμη μια εβδομάδα ξεκούρασης για τη νέα χρονιά. Απόφαση δεν πάρθηκε, το θέμα είναι σε επίπεδο συζήτησης ενώ οι εκπρόσωποι των υπόλοιπων ομάδων που έχουν προκριθεί στα ημιτελικά, ΑΕΚ, ΠΑΣ Γιάννινα, ΠΑΟΚ, επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν αφού ενημερωθούν τα αγωνιστικά τμήματα. Ακόμη, και να το δεχθούν, πάντως τον τελευταίο λόγο έχει η διοργανώτρια ΕΠΟ.