Αντίστροφη μέτρηση για επανέναρξη αρκετών πρωταθλημάτων

on .

g ethniki

• Δεκτές έκανε τις προτάσεις του υφυπουργείου Αθλητισμού η επιτροπή των λοιμωξιολόγων στη συνεδρίαση του Σαββάτου κι άναψε το «πράσινο φως» για την σταδιακή επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων που αφορούν τον επαγγελματικό αλλά και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.
Μεταξύ των κατηγοριών που περιλαμβάνονται στην άμεση επανεκκίνηση και αφορούν τοπικές μας ομάδες είναι η Α1 Εθνική Γυναικών στο Μπάσκετ (από 22/3), η Γ' Εθνική ποδοσφαίρου των Ανδρών (4/4) και η Α1 Εθνική Γυναικών στο ποδόσφαιρο (4/4).
Στα πρωταθλήματα που «ανοίγουν» δεν συμπεριλαμβάνεται η Volley League γυναικών, δεδομένου ότι η ομοσπονδία του βόλεϊ αποφάσισε ήδη την διακοπή της κατηγορίας, ενώ επιτρέπονται προπονήσεις στο μπιτς βόλεϊ, σε ανοιχτούς χώρους και με δύο αθλητές/τριες ανά ομάδα.
Τα μέλη της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, μη παραβλέποντας το επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο, τόνισαν ότι:
- οι διοργανώσεις αυτές αποτελούν ουσιαστικά επαγγελματική απασχόληση για τους συμμετέχοντες αθλητές,
- δεν αποτελούν επιβαρυντικό παράγοντα στην μετάδοση της νόσου στην κοινότητα,
- ήδη διεξάγονται στις περισσότερες χώρες με δυσμενέστερο της χώρας μας επιδημιολογικό προφίλ και
- ταυτοχρόνως βοηθούν στην ψυχαγωγία του γενικού πληθυσμού -ειδικά όταν μεταδίδονται από ΜΜΕ- κατά τα πρότυπα των ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών που ήδη προβάλλονται και οι συμμετέχοντες σε αυτές ακολουθούν επίσης αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πήρε και Τουρμούσογλου η Θύελλα Κατσικάς

• Τρίτη μεταγραφική κίνηση μέσα σε λίγες ημέρες για τη Θύελλα Κατσικά, καθώς προχώρησε στην απόκτηση και του 17χρονου μεσοεπιθετικού Άγγελου Τουρμούσογλου. Τελευταίος του σταθμός ήταν η Κ17 του ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ έχει αγωνιστεί και σε Αίαντα, Ατρόμητο Ιωαννίνων, Α.Ο. Γιάννενα, Α.Ο. Ανατολής και Άτλα Ιωαννίνων. Η Διοίκηση της Θύελλας τον καλωσορίζει στην ομάδα.