Στο Αγρίνιο με το «έτσι θέλω» το αυριανό παιχνίδι ΠΑΣ – Παναθηναϊκού

on .

GHPEDO ZOSIMADES 16 2 21

• Μια προκλητική απόφαση - σκάνδαλο πήρε αιφνιδιαστικά χτες η ΕΠΟ καθώς προχώρησε σε αλλαγή έδρας του παιχνιδιού της Πέμπτης (18/02) ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Παναθηναϊκό για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και το όρισε στο Αγρίνιο και το γήπεδο του Παναιτωλικού αντί για τα Γιάννινα και το Εθνικό Στάδιο «οι Ζωσιμάδες». Στο Διαιτητικό Δικαστήριο προσφεύγει σήμερα η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, ανταλλαγές επιστολών και ανακοινώσεων με την ΕΠΟ. Έντονη αντίδραση από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου.
Ας τα πάρουμε με τη σειρά: Με μια αιφνιδιαστική και αναπάντεχη κίνηση χτες το μεσημέρι η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ αποφάσισε την αλλαγή της έδρας του αυριανού αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι είχε αναβληθεί την περασμένη Πέμπτη λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου στο Εθνικό Στάδιο από τον διαιτητή Παπαδόπουλο.
Η απόφαση της ΕΠΟ να μεταφέρει το παιχνίδι στο Αγρίνιο προκάλεσε τη σφοδρή και έντονη αντίδραση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, της διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, αλλά και του Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρου Καχριμάνη που έκανε λόγο για ξεφτίλα της ΕΠΟ. Την αρχή έκανε η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ. Ο πρόεδρος, Παντελής Κολόκας, ανήρτησε φωτογραφίες και βίντεο που αποδεικνύουν ότι ο αγωνιστικός χώρος των «Ζωσιμάδων» είχε καθαριστεί πλήρως από το χιόνι και είχε αφαιρεθεί ο πάγος όχι μόνο από τον χλοοτάπητα, αλλά ακόμα και από το ταρτάν του Εθνικού Σταδίου.
Αμέσως μετά την προκλητική απόφαση της ΕΠΟ η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης την έκπληξη και την απορία της για την απόφαση της διοργανώτριας αρχής, σημειώνοντας ότι πάρθηκε χωρίς καν να έχει γίνει κατόπτευση του αγωνιστικού χώρου από κάποιον αρμόδιο. Στη συνέχεια γίνεται λόγος για τις προσπάθειες αποχιονισμού που έγιναν, αλλά και για μεθοδευμένα δημοσιεύματα που οδήγησαν σε λάθος συμπεράσματα και αποφάσεις που δεν απηχούν ούτε στο ελάχιστο τις πραγματικές συνθήκες. Κλείνοντας, η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ σχολίασε ότι αντί το παιχνίδι να παίζεται εντός αγωνιστικού χώρου, παρατηρείται ένα «παιχνίδι» που παίζεται τελικά σε βάρος της πόλης των Ιωαννίνων.

Στο Διαιτητικό Δικαστήριο ο ΠΑΣ
Η απόφαση της ΕΠΟ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΠΑΣ Γιάννινα που θα προσφύγει σήμερα στο Διαιτητικό Δικαστήριο προκειμένου να ανατρέψει την αλλαγή της έδρας. Οι άνθρωποι της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα βράζουν με την απόφαση αυτή, ξεκαθαρίζοντας πως η όποια απόφαση πάρθηκε χωρίς την συναίνεση του ΠΑΣ και είναι χαρακτηριστικό πως η ΕΠΟ δεν μπήκε καν στην διαδικασία να ρωτήσει τη γιαννιώτικη ομάδα, απλά ανακοινώνοντας την απόφαση για αλλαγή της έδρας. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά αργά χτες το βράδυ η εκδίκαση της προσφυγής του ΠΑΣ θα γίνει αυθημερόν και από το περιβάλλον της διοίκησης εκφράζεται αισιοδοξία ότι μπορεί η απόφαση να ανατραπεί και ο αγώνας να μεταφερθεί για την ερχόμενη εβδομάδα και πιθανότατα την Πέμπτη (25/02).

Η επιστολή προς την ΕΠΟ
Εν τω μεταξύ, χτες η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα απέστειλε ανοιχτή επιστολή προς την ΕΠΟ, χαρακτηρίζοντας νομικά αυθαίρετη και έκθετη την απόφαση της ομοσπονδίας να αλλάξει η έδρα του αγώνα κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Η γιαννιώτικη ομάδα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μοναδικός αρμόδιος για να διαπιστώσει την καταλληλότητα ή την ακαταλληλότητα του αγωνιστικού χώρου είναι ο διαιτητής του αγώνα, δηλαδή ο Τζήλος σύμφωνα με τους χτεσινούς ορισμούς της ΚΕΔ, ο οποίος δεν βρέθηκε καν στα Γιάννινα και επομένως ήταν φύσει αδύνατον να έχει σχηματίσει άποψη. Στο τέλος της επιστολής η γιαννιώτικη ΠΑΕ καλεί την ΕΠΟ να ανακαλέσει την απόφαση και αφήνει σαφές υπονοούμενο για τον Παναθηναϊκό, σημειώνοντας ότι η αθηναϊκή ομάδα είχε ήδη κάνει κράτηση στο ένα και μοναδικό ξενοδοχείο του Αγρινίου που είναι ανοιχτό πριν ανακοινωθεί και κοινοποιηθεί η συγκεκριμένη απόφαση της ΕΠΟ.
Η απάντηση της ΕΠΟ
Από την πλευρά της η ΕΠΟ απάντησε μέσω ανακοίνωσης στην επιστολή του ΠΑΣ Γιάννινα, σημειώνοντας ότι η γιαννιώτικη ομάδα αρνήθηκε να δεσμευτεί για την καταλληλότητα του γηπέδου. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής γίνεται λόγος για αλλεπάλληλες επικοινωνίες μεταξύ του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργου Χριστοβασίλη και του προέδρου της Επιτροπής Κυπέλλου, Μάνου Γαβριηλίδη, στις οποίες δεν υπήρξε δέσμευση από πλευράς ΠΑΣ Γιάννινα ότι ο αγωνιστικός χώρος στο «Ζωσιμάδες» θα ήταν κατάλληλος για την διεξαγωγή του αγώνα με τον Παναθηναϊκό και για αυτό ορίστηκε το παιχνίδι στο γήπεδο του Αγρινιού καθώς υπήρχε η αφυκτική πίεση και η προθεσμία του 48ωρου που προβλέπει ο ΚΑΠ για τον ορισμό αγώνα πριν τη διεξαγωγή του.

Η απάντηση μέσω Καρβέλη
Η ανταπάντηση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ήρθε αργά το απόγευμα μέσω μίας δήλωσης του υπεύθυνου επικοινωνίας και τιμ μάνατζερ της ομάδας, Μπάμπη Καρβέλη, ο οποίος διέψευσε την ΕΠΟ και σημείωσε ότι ουδέποτε η γιαννιώτικη ΠΑΕ αρνήθηκε να δεσμευτεί για την καταλληλότητα του Εθνικού Σταδίου. Ο εκπρόσωπος της γιαννιώτικης ΠΑΕ εξέφρασε την απορία της ομάδας για την εξέλιξη και ιδιαίτερα την τελευταία απίθανη ανακοίνωση της ομοσπονδίας.

Σκληρή ανακοίνωση από την Περιφέρεια
Με καυστικό τρόπο σχολίασε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καρχριμάνης την απόφαση της ΕΠΟ να μεταφερθεί ο αγώνας του Κυπέλλου ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός στο Αγρίνιο χαρακτηρίζοντας την ως η απόλυτη ξεφτίλα.