«Λαβωμένος» ο ΠΑΣ αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο

on .

ATROMHTOS PAS

Χωρίς το βασικό του δίδυμο στη μεσαία γραμμή και συνολικά τρεις σημαντικές απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΣ Γιάννινα σήμερα το απόγευμα (5:15 μ.μ.) τον Ατρόμητο στο Δημοτικό Γήπεδο Περιστερίου για την 7η αγωνιστική της Super League.

Εκτός αποστολής έμειναν οι Σιόντης, Κρίζμαν, αλλά και ο Κάστρο που ένιωσε σπασμούς στον δικέφαλο στη χθεσινή προπόνηση και τέθηκε νοκ άουτ.
Χωρίς Κρίζμαν, Σιόντη και Κάστρο
Στη σημερινή αναμέτρηση στο Περιστέρι ο ΠΑΣ θα στερηθεί των υπηρεσιών βασικών του παικτών καθώς ο Αργύρης Γιαννίκης δεν θα έχει στη διάθεση του, ούτε λίγο ούτε πολύ, συνολικά 5 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι 3 θεωρούνται βασικότατα μέλη της γιαννιώτικης ομάδας. Συγκεκριμένα, θα απουσιάσουν οι Σιόντης, Κρίζμαν, Κάστρο, Πανουργιάς και Γροσδάνης.
Ο αρχηγός της ομάδας Στέφανος Σιόντης αντιμετωπίζει μυϊκό πρόβλημα στην πλάτη, χωρίς ωστόσο να έχει υποστεί κάποιο χτύπημα στα πλευρά ή σε κάποιο άλλο οστό καθώς η αξονική στην οποία υποβλήθηκε βγήκε καθαρή. Ο Γιαννιώτης αμυντικός χαφ δεν κατάφερε να προπονηθεί και μοιραία έμεινε εκτός αποστολής. Εκτός θα μείνει για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και ο Σάντι Κρίζμαν καθώς τελικά το τράβηγμα αποδείχτηκε θλάση στον δικέφαλο. Ο Κροάτης θα μείνει πιθανότατα εκτός και από την αναμέτρηση με τη Λάρισα την ερχόμενη Τετάρτη (03/11).
Το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε στη χτεσινή τελευταία πρωινή προπόνηση και αφορά τον έτερο αρχηγό της ομάδας, τον Φάμπρι Κάστρο. Ο Κολομβιανός αμυντικός χαφ αντιμετώπισε πρόβλημα της τελευταίας στιγμής καθώς είχε σπασμούς και συσπάσεις στο δικέφαλο και μοιραία έμεινε κι αυτός στα Γιάννινα. Ως εκ τούτου ο ΠΑΣ Γιάννινα θα αγωνιστεί χωρίς το βασικό του δίδυμο στα αμυντικά χαφ στο παιχνίδι του Περιστερίου.
Τα πλάνα του Γιαννίκη
Μετά το τέλος της χτεσινής προπόνησης, ο Αργύρης Γιαννίκης ανακοίνωσε την 20μελή αποστολή που ταξίδεψε το μεσημέρι οδικώς για την Αθήνα και το απόγευμα κατέλυσε σε ξενοδοχείο στην περιοχή του αεροδρομίου των Σπάτων.
Αναλυτικά την αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα αποτελούν οι: Χουτεσιώτης, Γιαννίκογλου, Σάλιακας, Οικονομόπουλος, Πίρσμαν, Πήλιος, Παντελάκης, Κάργας, Εραμούσπε, Γώγος, Καρτάλης, Λιάσος, Ντομίνγκεθ, Νάουμετς, Λώλης, Μπρένερ, Δούμτσης, Ελευθεριάδης, Λέο, Παμλίδης.
Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Σιόντης, Κάστρο, Κρίζμαν, Πανουργιάς και Γροσδάνης, αλλά και οι Αθανασίου, Νάτιντσουκ.
Οι απουσίες των Σιόντη και Κάστρο αναγκάζουν τον Αργύρη Γιαννίκη να διαφοροποιήσει άρδην τα πλάνα του στη μεσαία γραμμή και στα αμυντικά χαφ θα αγωνιστεί για πρώτη φορά ένα νέο δίδυμο. Οι επιλογές του Γιαννίκη είναι συγκεκριμένα οι εξής δύο: είτε θα αγωνιστούν αμυντικά χαφ οι Ντομίνγκεθ και Λιάσος και ο Καρτάλης θα παίξει δεξί χαφ, είτε θα παίξει ο Καρτάλης στον άξονα με τον Ντομίνγκεθ και θα προτιμηθεί ο Νάουμετς για τη θέση του δεξιού εξτρέμ. Μια πιθανή σύνθεση του ΠΑΣ είναι η εξής: Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Κάργας, Παντελάκης (Εραμούσπε), Πίρσμαν, Ντομίνγκεθ, Λιάσος (Νάουμετς), Καρτάλης, Ελευθεριάδης, Παμλίδης, Λέο.
Διαιτητής ο Γκορτσίλας
Ο Ευάγγελος Γκορτσίλας από τη Μακεδονία ορίστηκε να διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ατρόμητο στο Δημοτικό Γήπεδο Περιστερίου.
Βοηθοί του Γκορτσίλα θα είναι ο Ηλίας Παπαδόπουλος από τη Μακεδονία και ο Κωνσταντίνος Ψαρρής από τη Ζάκυνθο, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Πέτρος Τσαγκαράκης από τα Χανιά. Διαιτητής VAR θα είναι ο Άγγελος Ευαγγέλου από την Αθήνα και AVAR ο Κωνσταντίνος Καλαμπόκης από την Αιτωλοακαρνανία. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Χαράλαμπος Καρατζάς από την Εύβοια.
Κόντρα στην παράδοση ο ΠΑΣ
Ατρόμητος και ΠΑΣ Γιάννινα έχουν αναμετρηθεί 24 φορές σε επίπεδο πρωταθλημάτων Α’ και Β’ Εθνικής Κατηγορίας με γηπεδούχο την ομάδα του Περιστερίου.
Η ομάδα της Δυτικής Αττικής μετρά 14 νίκες, 9 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα, ενώ μόλις μία φορά ο ΠΑΣ Γιάννινα πανηγύρισε το διπλό στο Περιστέρι και συγκεκριμένα στις 24 Ιανουαρίου 2016, επικρατώντας με 0-2 χάρη στα γκολ των Μανιά και Τσουκαλά. Βέβαια, η τελευταία φορά που ο ΠΑΣ έφυγε με το διπλό από το Περιστέρι ήταν στις 25/9/18 με σκορ 1-2 για το θεσμό του Κυπέλλου με τέρματα που πέτυχαν οι Κρίζμαν και Ξύδας αλλά τις εντυπώσεις έκλεψε ο τερματοφύλακας Νεόφυτος Μιχαήλ.
Χωρίς Γκάλο ο Ατρόμητος
Χωρίς τον Ροντρίγκο Γκάλο θα αντιμετωπίσει ο Ατρόμητος τον ΠΑΣ Γιάννινα στην σημερινή αναμέτρηση στο Περιστέρι καθώς ο Βραζιλιάνος δεξιός οπισθοφύλακας δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του και έμεινε εκτός αποστολής από τον Νταμίρ Κάναντι.
Οι Περιστεριώτες ολοκλήρωσαν χτες το απόγευμα την προετοιμασία τους για τη σημερινή αναμέτρηση για την 7η αγωνιστική της Super League και στη συνέχεια ο Αυστριακός προπονητής Νταμίρ Κάναντι ανακοίνωσε την 20μελή αποστολή.
Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Μανδάς, Γιαννιώτης, Νάτσος, Γούτας, Γκαλβάο, Κιβρακίδης, Ούμπιδες, Χριστοδουλόπουλος, Μάτιτς, Μανούσος, Σάλομον, Αγκάγιεφ, Γιακουμάκης, Κωτσόπουλος, Ρισβάνης, Μπουσούλατζιτς, Τομάσεβιτς, Χαρίσης, Ενσικουλού και Στρούγγης.