Α' Ερασιτεχνική

on .

nhsi

Υπόθεση Κοντογιάννη, Νησί - Νεοχωρόπουλο 2-1

 • Τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα του Α' ομίλου της Α Ερασιτεχνικής πανηγύρισε το απόγευμα του Σαββάτου ο Αετός Νήσου καθώς επικράτησε δύσκολα και με ανατροπή του σκορ κόντρα στο μαχητικότατο Νεοχωρόπουλο για την 4η αγωνιστική. Με 10 παίκτες λόγω αποβολής το Νησί, πολλά παράπονα κι από τις δύο ομάδες για τη διαιτησία Χριστοφορίδη.
Το παιχνίδι στο γήπεδο της Λιμνοπούλας ήταν ένα δυνατό ντέρμπι ανάμεσα σε δύο καλές και ανταγωνιστικές ομάδες. Το Νεοχωρόπουλο μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πατούσε καλύτερα. Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη φάση του παιχνιδιού.
Συγκεκριμένα, στο 16' ο Αντωνιάδης εκτέλεσε φάουλ από τον άξονα, ο Κοτσίνας απομάκρυνε ασθενώς και η μπάλα πήγε στον Μάτσια, ο οποίος ντρίπλαρε και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Θουλιώτη για το 0-1. Ο πρώην αρχηγός του Νησιού, Αλέκος Μάτσιας, που φόρεσε τη φανέλα του Αετού για πάνω από μια δεκαετία, πλήγωσε την πρώην του ομάδα και έδωσε προβάδισμα στο Νεοχωρόπουλο.
Μάλιστα, λίγο αργότερα η ομάδα του Παναγιώτη Νάκα έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ.
Αρχικά στο 18' όταν ο Κίτσιος έκανε την παράλληλη σέντρα, όμως δεν πρόλαβε κανείς συμπαίκτης του να βρεθεί στην πορεία της μπάλας και να την σπρώξει στα δίχτυα. Στο 23' ο Κίτσιος βγήκε τετ α τετ με τον Θουλιώτη, αλλά νικήθηκε από τον πορτιέρο του Νησιού.
Η ισοφάριση για το Νησί ήρθε στο 30' όταν ο Ζήσης έκλεψε τη μπάλα από αριστερά, με υποψία επιθετικού φάουλ, έστρωσε στον Κοντογιάννη και αυτός με δυνατό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Καρατζένη και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.
Η πλήρης ανατροπή του σκορ και του σκηνικού ήρθε από στημένη φάση. Στο 42' το Νησί κέρδισε κόρνερ, το εκτέλεσε ο Τζάλλας και ο Κοντογιάννης πρόλαβε τους αμυντικούς του Νεοχωρόπουλου και τον Καρατζένη και με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Ανατροπή για τους Νησιώτες με δύο γκολ του Γιώργου Κοντογιάννη.
Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, το Νεοχωρόπουλο έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση όταν ο Κιτσάκης έδωσε εκπληκτική ασίστ στον Κίτσιο, αλλά αυτός νικήθηκε εις διπλούν από τον γκολκίπερ Θουλιώτη.
Το μαχητικό Νεοχωρόπουλο που ήταν η ομάδα που έχασε τις πιο κραυγαλέες ευκαιρίες στο παιχνίδι μπήκε πιο δυναμικά και στην επανάληψη. Στο 48' ο Μάτσιας δέχτηκε την ασίστ του Μπουκουβάλα και βγήκε τετ α τετ με τον Θουλιώτη, ο οποίος όμως πρόλαβε και με σωστή έξοδο έσωσε και πάλι τους Νησιώτες.
Στο 50' το Νεοχωρόπουλο διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βλαχιώτη πάνω στον Μάτσια, όμως ο διαιτητής Χριστοφορίδης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 52' το Νησί έμεινε με 10 παίκτες καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Πρέμος για αχρείαστο μαρκάρισμα στον χώρο του κέντρου.
Το Νεοχωρόπουλο είχε για σχεδόν 40 λεπτά το αριθμητικό πλεονέκτημα και την ευκαιρία να πιέσει για την ισοφάριση, ωστόσο δεν κατάφερε να γίνει απειλητικό στο τελευταίο κομμάτι προς την εστία του Θουλιώτη.
Αντίθετα, το Νησί έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 54' όταν ο Τζάλλας εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα πήγε στο δεύτερο δοκάρι στον Κοτσίνα που έπιασε το σουτ, όμως ο Καρατζένης έδιωξε σωτήρια στην κλειστή του γωνία.
Στο 89' το Νησί ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Κοντογιάννη εντός περιοχής, αλλά ο Χριστοφορίδης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Θουλιώτης έδιωξε σωτήρια και σέντρα σουτ του Κιτσάκη, χαρίζοντας ουσιαστικά τη νίκη στην ομάδα του καθώς το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος.
Διαιτησία: Χριστοφορίδης (Θανασιάς - Διαμάντης)
Αετός Νήσου (Αποστόλης Τόλης): Θουλιώτης, Τσακανίκας (72' Τσακανέλης), Τζάλλας, Κοτσίνας, Βλαχιώτης, Πρέμος, Ζήσης, Κοντογιάννης, Λώλης (66' Οικονόμου), Μπίλης (83' Θάνος), Πρέντζας (83' Ιωάννου).
Νεοχωρόπουλο (Παναγιώτης Νάκας): Καρατζένης, Βασάκας (59' Μαραγκός), Ηλίας (77' Τσίλης), Κούτρας, Κάτσενος, Σκαργιώτης, Κιτσάκης, Αντωνιάδης (86' Θεοδώρου), Κίτσιος, Μάτσιας, Μπουκουβάλας.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ

Πίνδος Κόνιτσας- Σταυράκι 1-1 

• Τους βαθμούς και τις εντυπώσεις μοιράστηκαν Κόνιτσα και Σταυράκι στο ντέρμπι του πρώτου ομίλου της Α’ κατηγορίας με τις δυο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1.
Στο πρώτο μέρος η πρωτοβουλία των κινήσεων ανήκε στους γηπεδούχους οι οποίοι πίεσαν ψηλά για να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ και αυτό το κατάφεραν στο 13’ όταν ο Λάμπρου με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γκάτζιου κάνοντας το 1-0.
Στη συνέχεια η Πίνδος έχασε ευκαιρίες για να κάνει το 2-0 με πιο χαρακτηριστικές ένα φάουλ του Κίτσιου που απέκρουσε με δυσκολία ο Γκάτζιος και με τον Μουρεχίδη.
Στο δεύτερο μέρος οι δυο ομάδες είχαν τις ευκαιρίες η μεν Κόνιτσα να κάνει το 2-0, το δε Σταυράκι για να ισοφαρίσει.
Σε μια από αυτές οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κάνουν το 1-1 στο 81’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ναθαναήλ και να φύγουν με έναν πολύτιμο βαθμό.
Διαιτησία: Τζόβας (Τσάντας-Γκέλης).
Κόνιτσα: Γεωλδάσης Γ.,Πεπόνης, Καλές, Σπανός Α., Μήτσος,Γεωλδάσης Π.(82’ Τσαλιαμάνης), Κίτσος (82’ Ζαχαρόπουλος), Κυρτσόγλου, Λάμπρου (46’ Σπανός Χ.), Δημόπουλος (90’ Τσαλιαμάνης Β. ), Μουρεχίδης.
Σταυράκι: Γκάτζιος, Ναθαναήλ (86’ Καπατσέλης), Βούλγαρης, Ζιάβρος, Φώτος, Γούλας (62’ Ζωγράφος), Κολιούσης, Πράσσος, Τούσης (62’Μιχάλης), Κλεισούρας (68’ Βήχας), Μαργιόλας.

 Α.Ε.Μ-Καστρίτσα 0-2 

• Μια από τα ίδια είχαμε σε ένα ακόμη παιχνίδι της Καστρίτσας όπου η ομάδα του Λεωνίδα Μαλισόβα πήρε τη νίκη με 0-2 μέσα στους Μικρασιάτες όντας καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και φυσικά με σκόρερ ποιον άλλο τον Κώστα Θανάση.
Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν από την αρχή ποιος θα ήταν το αφεντικό στην αναμέτρηση έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων και χάνοντας ευκαιρίες.
Από την άλλη πλευρά οι Μικρασιάτες προσπαθούσαν να κρατήσουν μακριά από την εστία του Γκοτζιά τους επιθετικούς της Καστρίτσας και να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις.
Η Καστρίτσα απείλησε στο 12’ με τον Διαμαντόπουλο να εκτελεί φάουλ και τον Γκοτζιά να αποκρούει τη μπάλα.
Κόρνερ του Διαμαντόπουλου στο 26’ πλασέ του Θανάση απέκρουσε τη μπάλα ο Γκοτζιάς.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό (27’) ο Δήμος εκτέλεσε κόρνερ ο Θανάσης έκανε το σουτ απέκρουσε τη μπάλα ο Γκοτζιάς αυτή έφτασε στον Αναστασιάδη που σούταρε αλλά η μπάλα βρήκε στο σώμα του Σιόντη.
Το 0-1 έγινε στο 29’ όπου μετά από τραγικό λάθος του Γκοτζιά ο οποίος ήλεγχε τη μπάλα και θα μπορούσε να την αφήσει να βγει άουτ προτίμησε να κάνει πάσα σε συμπαίκτη του, όμως εκεί φάνηκε η οξυδέρκεια του Κώστα Θανάση ο οποίος πήρε τη μπάλα και από πλάγια θέση σε κενή εστία την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 0-1.
Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε πολλά πράγματα μιας και η Καστρίτσα κρατούσε εύκολα αυτό το 0-1.
Στο 71’ οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Ναυρόζογλου με τον διαιτητή να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι. Τελικά στο 75’ η Καστρίτσα κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Βαρτζιώτη από τον Ναυρόζογλου το εκτέλεσε εύστοχα ο Θανάσης κάνοντας το 0-2.
Διαιτησία: Πάνος Ι. (Σπυρογιώτης-Κολιός). Ο διαιτητής εκτός από το πέναλτι που δεν έδωσε άφησε αρκετές φορές το δυνατό και σκληρό παιχνίδι χωρίς να τιμωρήσει τις παραβάτες. Γενικά δεν ήταν μια καλή διαιτησία.
Μικρασιάτες: Γκοτζιάς, Σιόντης, Τσίρης, Μπαλαντάνης Κ., Ναυρόζογλου, Ανανιάδης (Ντασιάκης 80΄), Λούζης, Κτενάς (Χρυσοστόμου 83΄), Παπαδόπουλος (Αναστασίου 46΄0, Πιλικίδης (Μπαλαντάνης Ν. 55΄), Τζιοβάρας.
Καστρίτσα: Διαμάντης, Δοβανάς, Ρίζος, Αναστασιάδης (Βαρτζιώτης 61΄), Κλιτσινάρης, Σπαλιάρας, Δήμος, Αλεξίου (Τσεκούρας 82΄), Θανάσης, Μπιστιόλης, Διαμαντόπουλος.

 Βοτανικός-ΠΑΣ Πηγών Λούρου 1-0

• «Σεφτέ» στις νίκες έκανε στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός Βοτανικού που κέρδισε 1-0 τον ΠΑΣ Πηγών Λούρου στο «Στάθης Τσανακτσής» για την 4η αγωνιστική στο πρωτάθλημα του Β’ Ομίλου της Α’ Ερασιτεχνικής.
Η ομάδα του Σωτήρη Δογορίτη ευτύχησε να προηγηθεί με το καλημέρα του δευτέρου ημιχρόνου χάρη στο γκολ του Κατζιώτη και μπόρεσε να διαχειριστεί μέχρι το τέλος το προβάδισμα, χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα από τον αντίπαλο στο δέυτερο μέρος.
Εν αντιθέσει, ο ΠΑΣ Πηγών Λούρου είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μέρους.
Ο Τζάγκας στο 5’ εκτέλεσε φάουλ και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Καλή στιγμή για τον Βοτανικό στο 9’ με τον Μπάγια να κάνει σουτ και τη μπάλα να φεύγει ξυστά άουτ.
Οι φιλοξενούμενοι έχασαν καλή στιγμή στο 11’, όταν ο Ηλίας έκανε το σουτ, ο Γιαγτζόγλου απέκρουσε και στην επαναφορά ο Παντελέων αστόχησε. Στο 19’ ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είπε όχι σε τετ α τετ του Ηλία και στο 28’ το σουτ του Μπάγια ήταν άστοχο.
Στη συνέχεια προσπάθειες των Μπάγια και Ηλία δεν είχαν αποτέλεσμα.
Ο Βοτανικός μπήκε δυναμικά στην επανάληψη και μόλις στο 47’ από μπαλιά του Μπάγια, ο Κατζιώτης πλάσαρε για το 1-0.
Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να βρουν κάποια ουσιαστική απάντηση, για να βρουν τη μεγάλη ευκαιρία που θα τους χαρίσει το γκολ της ισοφάρισης. Ένα ψηλοκρεμαστό σουτ του Παντελέων δεν είχε ευτυχή κατάληξη, όπως και στο 58’ όπου ο Τζάγκας έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Τελευταία φάση για τον Βοτανικό στο 85’, όταν ο Μπάγιας βρέθηκε σε θέση βολής αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει.
Διαιτησία: Ζαμπαλάς (Κόλλιας-Πάνος Σ.)
Βοτανικός: Γιαγτζόγλου, Μεχμετάι (82’ Λαμπρίδης), Ναβρούζογλου, Ασπρούδης, Ζήκος, Ρομποτής, Λαλάι, Ραγιάς, Μπάγιας, Κατζιώτης (90’ Λιάρος), Μπισέλας.
ΠΑΣ Πηγών Λούρου: Τόμπρας, Γκέλιας, Αντωνίου, Μπονόβας, Τσάνιος, Διαμαντένιας, Λιόντος (62’ Παπανικολάου), Κωνσταντίνου (53’ Μούλιας), Παντελέων, Ηλίας (80’ Παπανικολάου Γ.), Τζάγκας.