Μέτρα στήριξης για τον αθλητισμό ζήτησε ο Λευτέρης Αυγενάκης

on .

AYGENAKHS LEYTERHS

• Να συμπεριληφθούν τα αθλητικά σωματεία, οι αθλητικές ενώσεις και οι αντίστοιχες ομοσπονδίες στα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, αλλά και όσα θα ακολουθήσουν, ζήτησε με χτεσινή του επιστολή ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.
Ο αρμόδιος υφυπουργός για θέματα αθλητισμού απέστειλε επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση, ζητώντας να συμπεριληφθούν και οι αθλητικοί σύλλογοι στα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ή σχεδιάζει να ανακοινώσει το προσεχές χρονικό διάστημαη κυβέρνηση. Στην επιστολή του ο κ. Αυγενάκης σημειώνει τις σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις που έχουν προκύψει από την διακοπή όλων των αθλητικών, αγωνιστικών και προπονητικών δραστηριοτήτων και ζητά την αντίστοιχη στήριξη εκ μέρους της κυβέρνησης, όπως συνέβη και σε άλλους κλάδους εργασίας. 
Αναλυτικά η επιστολή Αυγενάκη:
«Αγαπητέ Υπουργέ,
Στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19) και τον περιορισμό της διασποράς του έχουμε λάβει μια σειρά μέτρων, τα οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν:
-το κλείσιμο των σταδίων, των αθλητικών εγκαταστάσεων και των αθλητικών ομίλων (ΦΕΚ Β’ 855/13-03-2020)
-την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων, στο σύνολο της Επικράτειας (ΦΕΚ Β’ 915/17-03-2020), όπου περιλαμβάνονται και όλες οι αθλητικές υπηρεσίες-δραστηριότητες, η εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων και οι άλλες αθλητικές δραστηριότητες.
Τα μέτρα αυτά έχουν οδηγήσει στη διακοπή οιασδήποτε αθλητικής, αγωνιστικής και προπονητικής δραστηριότητας με αποτέλεσμα να επηρεάζονται άμεσα, με σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις, οι προπονητές, το προσωπικό των αθλητικών Ομοσπονδιών και Ενώσεων και το προσωπικό των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων (ΕΑΚ), αφού διακόπτεται η λειτουργία τους.
Είναι δίκαιο να συμπεριληφθούν και τα αθλητικά Σωματεία, οι Ενώσεις και οι αθλητικές Ομοσπονδίες στις κατηγορίες που δικαιούνται τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε, καθώς και σε αυτά που σχεδιάζει να ανακοινώσει, το επόμενο διάστημα, η Κυβέρνηση.
Αγαπητέ Συνάδελφε, παρακαλώ όπως μεριμνήσετε για την αναγκαία, αλλά κυρίως δίκαιη και ισότιμη αντιμετώπιση των αθλητικών Ομοσπονδιών, Ενώσεων και αθλητικών Σωματείων».