Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

on .

NHSI

Νησί-Ελεούσα 3-2
Το καλύτερο και πιο αμφίρροπο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής της Α Ερασιτεχνικής έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στο Νησί, με τον Αετό Νήσου να επικρατεί με 3-2 της Θύελλας Ελεούσας, χάρη σε γκολ του Πρέντζα στο φινάλε της αναμέτρησης. Πρώτο τρίποντο για τους Νησιώτες στο πρωτάθλημα, πρώτη ήττα για την ομάδα της Ελεούσας.
Οι Νησιώτες του Αποστόλη Τόλη μπήκαν καλύτερα στο ματς και το πρώτο ημίχρονο τους ανήκε ολοκληρωτικά, με εξαίρεση ίσως το τελευταίο πεντάλεπτο. Η πρώτη αξιόλογη φάση του παιχνιδιού έγινε στο 18’ όταν ο Πρέντζας κινήθηκε ωραία από δεξιά και έκανε την παράλληλη σέντρα, όμως ο Γκόντζος δεν κατάφερε να πλασάρει από κοντά.
Η Ελεούσα απάντησε στις ευκαιρίες στο 30’ όταν ο Πεπόνης Θ. από δεξιά έκανε την κούρσα και έβγαλε την πάσα στον Πεπόνη Ι., ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής δεν κατάφερε να βάλει σωστά το σώμα του και η μπάλα πήρε ύψος φεύγοντας ψηλά πάνω από τα δοκάρια.
Το Νησί ήταν η ομάδα που άνοιξε το σκορ στο 33’ όταν ο Μπίλης εκτέλεσε φάουλ, μετά από κομπίνα με τους Πρέντζα και Κονδύλη που πέρασαν πάνω από τη μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.
Τρία λεπτά αργότερα οι Νησιώτες πέτυχαν ένα απίστευτο γκολ. Συγκεκριμένα, στο 36’ ο Κοτσίνας κέρδισε τη μπάλα πίσω από το κέντρο, έκανε το σουτ-απομάκρυνση, η μπάλα πήρε πολύ ύψος και ξεγέλασε τον Μπάτζιο, καταλήγοντας τελικά στα δίχτυα του για το 2-0. Ήταν ένα γκολ που σπάνια βλέπουμε στα γήπεδα του ερασιτεχνικού. Η Ελεούσα προσπάθησε να αντιδράσει στο 43’ με διαγώνιο σουτ του Πασχάλη, όμως ο Τσαμητρόπουλος με δύσκολη επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ.
Το πρώτο τέταρτο της επανάληψης ανήκε ολοκληρωτικά στην Ελεούσα. Στο 49’ ο νεαρός Πεπόνης Θ. έκανε την κούρσα από δεξιά και έβγαλε την παράλληλη σέντρα, με τον Βελτσίστα αμαρκάριστο στο δεύτερο δοκάρι να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα και να μειώνει σε 2-1.
Η ισοφάριση για τη Θύελλα ήρθε στο 55’ με τον ίδιο τρόπο που το Νησί είχε ανοίξει το σκορ, δηλαδή με εκτέλεση φάουλ. Ο Πασχάλης εκτέλεσε με το δεξί, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, ο Τσαμητρόπουλος δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της λόγω ήλιου και την είδε να καταλήγει στα δίχτυα του για το 2-2.
Το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά στο τελευταίο μισάωρο, με τις δύο ομάδες να παλεύουν για το τρίποντο της νίκης. Δεν έλειψαν τα σκληρά μαρκαρίσματα και οι δυνατές μονομαχίες, αλλά και μερικές στιγμές έντασης. Το νικητήριο γκολ για το Νησί ήρθε στο 87’ όταν ο Πρέντζας βγήκε στην αντεπίθεση και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Μπάτζιο και έκανε το 3-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για off side στο ξεκίνημα της φάσης, η οποία ήταν όντως οριακή. Η Ελεούσα ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες καθώς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Τσακανίκας Ι.
Διαιτησία: Τζόβας (Αγόρας – Γεωργίου)
Αετός Νήσου (Αποστόλης Τόλης): Τσαμητρόπουλος, Στογιάννης, Γρίβας (72’ Τζιμογιάννης), Κοτσίνας, Αθανασίου, Κασίμης (75’ Κουβάτης), Πρέντζας (90’ Κάτσενος), Κονδλύλης, Πολύζος (78’ Λούντζης), Μπίλης, Γκόντζος.
Θύελλα Ελεούσας (Λεωνίδας Μαλισσόβας): Μπάτζιος, Τσακανίκας Β., Φώτος, Λισγάρας, Τζουρμανάς, Οικονόμου (70’ Μαμακής), Πεπόνης Θ., Τσακανίκας Ι., Βελτσίστας, Πασχάλης, Πεπόνης Ι. (63’ Κεφάλας Χ.).
ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ

* * * 

XOULIARADES

Χουλιαράδες-Αγροτικός Αστέρας 0-4
Τις νίκες του διπλασίασε στο πρωτάθλημα ο Αγροτικός επικρατώντας 0-4 των Χουλιαράδων και είναι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Η ομάδα του Αλέκου Τάτση προσπάθησε και κατάφερε να παίξει παιχνίδι κατοχής έχοντας την μπάλα αρκετή ώρα στα πόδια της ωστόσο δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες στην εστία του Νάκου.
Από την άλλη πλευρά οι Χουλιαράδες είχαν καλές στιγμές στο παιχνίδι που δεν μπόρεσαν να τις αξιοποιήσουν και δίκαια υπέκυψαν στην ανωτερότητα του αντιπάλου τους.
Η πρώτη καλή στιγμή ήταν στο 18’ με τον Τάτση να κάνει την κεφαλιά η μπάλα βρήκε σε αμυντικό πήρε ύψος και κατέληξε κόρνερ.
Το κόρνερ εκτελέστηκε από τον Δάσκαλο, ο Τάτσης πήρε την κεφαλιά όμως οι αμυντικοί έδιωξαν τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή.
Ο Αγροτικός άνοιξε το σκορ στο 24’ με τον Δάσκαλο να προσπαθεί να ντριμπλάρει τον Αλεξίου αυτός του πήρε τη μπάλα έκανε τη σέντρα και ο Κτενάς σε κενή εστία έκανε το 0-1.
Στο 33’ μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Γρίβα να κάνει το σουτ και τον Αρχοντάκη να κάνει την απόκρουση του αγώνα.
Οι γηπεδούχοι στο 37’ είχαν μια ακόμη ευκαιρία με τον Κακαράντζα.
Στο 44’αποβλήθηκε για τους Χουλιαράδες ο Τάτσης με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν ακόμη τρία γκολ με τον Αλεξίου στο 56’ να κάνει το 0-2.
Ο ίδιος παίκτης στο 67’ με πλασέ έκανε το 0-3.
Ο Αγροτικός στο 81’ είχε δοκάρι σε ανάποδο ψαλίδι του Γκέγκα.
Το τελικό 0-4 διαμόρφωσε στο 88’ ο Κουλούρης.
Διαιτησία: Πάνος (Θανασιάς-Λιόντος)
Χουλιαράδες: Νάκος, Τσακμάκης, Δάσκαλος, Κακαράντζας, Μιχάλης, Κρανάς, Γεράσης, Πρέμος, Γρίβας, Δάσκαλος Ι., Τάτσης.
Αγροτικός: Αρχοντάκης, Ηλίας, Κουλούρης, Κλείτσας, Τάσσης, Τσουμάνης, Φαρμάκης, Αλεξίου, Κτενάς, Ηλίας Μ., Καράβας.
* * *
KATSIKA PERAMA

Κατσικά-Πέραμα 1-1
Ισόπαλο με 1-1 τελείωσε το πάλαι ποτέ ντέρμπι ανάμεσα στην Θύελλα Κατσικάς και την Προοδευτική Περάματος με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν το βαθμό της ισοπαλίας στις καθυστερήσεις.
Το ματς ξεκίνησε θετικά για τους γηπεδούχους που είχαν την κατοχή και έφταναν συχνά-πυκνά στην περιοχή αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία.
Όμως στο 30΄ μετά από βαθιά μπαλιά, η μπάλα έφτασε στον Νάκο και αυτός από το ύψος της περιοχής έκανε το πλασέ και «έγραψε» το 1-0.
Στο 32΄ ο Γιαννάκης έκανε δυνατό σουτ διαγώνιο αλλά έδιωξε ο Γιαγτζόγλου. Στην επανάληψη η ομάδα του Αντώνη Κοζανίτη ρίσκαρε κάπως περισσότερο αλλά και πάλι η Θύελλα Κατσικάς είχε τα ηνία. Στο 63΄ είχε διπλή ευκαιρία με τους Γούλα και Γιαννάκη η οποία πέρασε ανεκμετάλλευτη. Από εκεί και μετά χάθηκαν κάποιες ευκαιρίες με τους Ριστάνη και Γιωτάκη και εκεί θα μπορούσε να είχε τελειώσει το παιχνίδι.
Όμως η Προοδευτική κατάφερε να κλέψει το βαθμό όταν στις καθυστερήσεις ο Μηλίτσης εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Γιαγτζόγλου και ο Λάππας με κεφαλιά από κοντά έκανε το 1-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Διαιτησία: Τασιούλας (Κοσίνας-Γιώτης).
Κατσικά (Π. Κοντοδήμας): Γιαγτζόγολου, Παππάς, Λισγάρας Ε., Τάτσης, Πότσης (67΄Γιωτάκης), Βαρτζιώτης, Γούλας (90΄Μαρούλης), Κωνσταντινίδης, Γιαννάκης (77΄ Ριστάνης), Νάκος, Ασωνίτης.
Πέραμα (Α. Κοζανίτης): Ελευθεριάδης, Μηλίτσης, Μπαρούτας (89΄Λέζος), Διαμάντης, Ντόβας, Στάθης (46΄Ντόβας), Σίμος (57΄Ζαλαβράς), Ρίζος (75΄Τσιάβος), Μπισέλας, Μανιώτης, Λάππας.
Μιχάλης Τσάγκας
* * *
METS0B0 KRYA

Μέτσοβο-Κρύα 6-1
Την δεύτερη σερί του νίκη στο Πρωτάθλημα της Α ερασιτεχνικής κατηγορίας, πέτυχε το Μέτσοβο επικρατώντας με 6-1 της Κρύας , πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση.
Το παιχνίδι είχε ρυθμό, φάσεις, γκολ, δοκάρια και αρκετά νεύρα, με τους γηπεδούχους να είναι η ομάδα που κυριάρχησε στο ματς και τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν το πρώτο τους γκολ στο Πρωτάθλημα, ψάχνοντας ακόμη τα θετικά αποτελέσματα.
Αγωνιστικά, καλύτερα και πιο δυνατά μπήκαν στο παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι είχαν την πρώτη τους ευκαιρία μόλις στο 4΄ με το σουτ του Μπαμπούλια Ηλία να απομανρύνεται από τον τερματοφύλακα του Μετσόβου, ενώ σε επόμενη στιγμή ο Μάντζαρης από θέση βολής έστειλε την μπάλα αουτ.
Στο 8΄ ήρθε η πρώτη απειλή και από τους γηπεδούχους με το σουτ του Γοδέβενου, να μπλοκάρεται από τον Κέτογλου, ενώ στο 11΄ το στρωτό σουτ του Παλαιοπάνου δεν απείλησε τον τερματοφύλακα της Κρύας.
Ο ΠΑΣ Μετσόβου ήταν η ομάδα που άνοιξε το σκορ, και στο 12΄ ο Θεοφάνης Τσουλιάης πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ, με άπιαστο σουτ έξω από την περιοχή κάνοντας το 1-0. Στο 23΄ η Κρύα προσπάθησε να απειλήσει από μια στατική φάση, όταν από το κόρνερ του Λεοντίου η μπάλα βρέθηκε στα καρέ του Μαργωμένου, ο Καραγεώργος πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα αουτ. Οι «μπλε» διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 32΄, με το πλασέ του Σταχούλη, εκμεταλλευόμενος το λάθος της άμυνας της Κρύας.
Το 3-0 σημειώθηκε στο 38΄ με το πλασέ του Τσιόστα, έπειτα από φάση διαρκείας στην περιοχή του Κέτογλου.
Στο 43΄ η Κρύα από ακόμη μια στατική φάση δεν κατάφερε να πετύχει κάτι, καθώς από την εκτέλεση φαουλ του Λεοντίου, ο Συμεωνίδης πιο ψηλά απ΄όλους πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει αουτ.
Λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου, ο Σταχούλης με δεύτερο προσωπικό τέρμα, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0, γράφοντας και το σκορ του ημιχρόνου.
Στο δεύτερο μέρος, οι μετσοβίτες μπήκαν ορεξάτοι, έχοντας στο 52΄ δοκάρι με τον Τσουλιάη Θ., ενώ στο 58΄από το φαουλ του Παλαιοπάνου ο Τσουλιάης Ι. πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνά αουτ.
Αμέσως μετά και στο 59΄, ο Γιοβανόπουλος από κοντά, έγραψε το 5-0 , έπειτα από φάση διαρκείας.
Στο 61΄ το σουτ του Λεοντίου από καλή θέση, απέκρουσε ο Μαργωμένος, ενώ στο 63΄ το σουτ του Κοτσώνη πέρασε πάνω από τα δοκάρια της αντίπαλης εστίας.
Στο 80΄ οι παίκτες του Κώστα Γκολφινόπουλου, πέτυχαν ακόμη ένα τέρμα, έπειτα από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Παλαιοπάνου, σε χέρι που έκανε ο Μπαμπούλιας Α.
Το Μέτσοβο αγωνίστηκε για 10΄ με παίκτη λιγότερο, λόγω τραυματισμού του Σταχούλη και ενώ είχαν πραγματοποιηθεί όλες οι αλλαγές του.
Στο 83΄ οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι, με τον Οικονόμου, ενώ οι παίκτες του Αντώνη Δημητρίου στο 88΄ πέτυχαν το γκολ της τιμής, με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ηλία Μπαμπούλια, έπειτα από την ανατροπή του Κοτσώνη εντός περιοχής, κάνοντας το 6-1 και διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.
Διαιτησία: Νέος (Σπυρογιώτης – Πάνος Σ.)
ΠΑΣ Μετσόβου (Κώστας Γκολφινόπουλος): Μαργωμένος, Σιούτας, Τσιόστας, Τσουλιάης Ι., Κέντρος, Γοδέβενος (53΄ Γεωργίου), Σταχούλης, Παλαιοπάνος, Γιοβανόπουλος (60΄Τσουλιάης Κ.), Τσουλιάης Θ. (70΄ Τικάϊ), Τρίτος (46΄Χήτας).
ΠΑΟ Κρύας (Αντώνης Δημητρίου): Κέτογλου, Πανταζής, Κακογλέπης, Καραγεώργος, Μπαμπούλιας Α., Συμεωνίδης, Μπαμπούλιας Η., Οικονόμου, Μάντζαρης, Κοτσώνης, Λεοντίου (73΄Χαλιγιάννης).

* * *

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Κοσμηρά-Σερβιανά 3-0
Καστρίτσα-Κράψη 2-0
Πίνδος Κόνιτσας-Μικρασιάτες 4-0
Αγία Μαρίνα-Κόντσικα 1-1
Χουλιαράδες-Αγροτ. Αστέρας 0-4
Κατσικά-Πέραμα 1-1
Αετός Νήσου-Ελεούσα 3-2
Μέτσοβο-Κρύα 6-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.Μέτσοβο 6 7-1
2.Αγρ.Αστέρας 6 7-2
3.Καστρίτσα 6 4-0
4.Πίνδος Κόνιτσας 4 5-1
5.Κοσμηρά 4 4-1
6.Θύελλα Κατσικάς 4 4-1
7.Αετός Νήσου 3 5-5
8.Θύελλα Ελεούσας 3 5-3
9.Χουλιαράδες 3 5-4
10.Αγία Μαρίνα 2 3-3
11.Προοδευτική Περ. 1 1-2
12.Κράψη 1 2-4
13.Κόντσικα 1 1-4
14.Σερβιανά 0 0-5
15.Κρύα 0 1-9
16.Μικρασιάτες 0 0-9

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (5, 6/10/2019)
Σερβιανά-Κράψη
Κρύα-Κατσικά
Κόντσικα-Καστρίτσα
Μικρασιάτες-Κοσμηρά
Αγροτ. Αστέρας-Πίνδος Κόνιτσας
Πέραμα-Αγία Μαρίνα
Θύελλα Ελεούσας-Χουλιαράδες
Αετός Νήσου-Μέτσοβο