Ασπρόπυργος ή Ελασσόνα στο δρόμο του ΠΑΣ για το Κύπελλο

on .

XRISTOBASILHS NIARXAKOS

Την ομάδα του Ασπροπύργου ή την Ελασσόνα θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΣ Γιάννινα σε εκτός έδρας νοκ άουτ αναμέτρηση για την 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, όπως προέκυψε από την χτεσινή κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ.
Το σύνθετο και περίπλοκο της κλήρωσης για την ομάδα της Ηπείρου είναι πως λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας της κλήρωσης η Ελασσόνα κατέθεσε ένσταση κατά του κύρους του αγώνα της προηγούμενης φάσης με τον Ασπρόπυργο.
Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Ο ΠΑΣ Γιάννινα, όντας ομάδα Super League 2, μπήκε στο δυνατό γκρουπ δυναμικότητας και θα αντιμετωπίσει τον Ασπρόπυργο ή την Ελασσόνα αν δικαιωθεί στην ένστασή της σε εκτός έδρας νοκ άουτ αναμέτρηση που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, μια ημέρα από 24 έως 26 Σεπτεμβρίου. Η ομάδα του Ασπροπύργου που βρίσκεται στην Αττική είναι μια ένωση δύο ομάδων, του ΑΟ Πανασπροπυργιακού και της Δόξας Ασπροπύργου και θα αγωνιστεί φέτος στην Football League.
Το θέμα που έχει προκρύψει μεταξύ του Ασπρόπυργου και του ΠΟ Ελασσόνας είναι ότι η ομάδα της Ελασσόνας κατέθεσε ένσταση κατά του κύρους του αγώνα (σ.σ. τον οποίο έχασε στην παράταση με 0-1) και διεκδικεί τον αγώνα στα χαρτιά. Γιατί όπως υποστηρίζει η ομάδα της Ελασσόνας ο Ασπρόπυργος είχε μόνο έναν παίκτη κάτω των 20 ετών στην αποστολή του και όχι δύο όπως προβλέπει η προκήρυξη. Έτσι, πλέον, τα αρμόδια όργανα καλούνται να αποφασίσουν για την τύχη του ματς και ο ΠΑΣ θα μάθει τον αντίπαλο του από τα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ.
Αναλυτικά τα ζευγάρια της 4ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας:
Αετός Ορφανού – Απόλλων Λάρισας, Ασπρόπυργος – ΠΑΣ Γιάννινα, Τρίκαλα – Δόξα Δράμας, Καβάλα – Χανιά, Ιωνικός – Παναχαϊκή, Πανθηραϊκός – Πλατανιάς, Αιγάλεω – Εργοτέλης, Καλαμάτα – Καραϊσκάκης Άρτας, Αταλάντη ή Ολυμπιακός Βόλου – Απόλλων Πόντου, Βέροια ή Διαγόρας – Λεβαδειακός, Σπάρτη ή Ιάλυσος – Κέρκυρα, Αιολικός-Κόρινθος (ο νικητής θα παίξει με το νικητή του αγώνα Νίκη Βόλου – Απόλλων Σμύρνης).
Χωρίς αγώνα προκρίνεται στην επόμενη φάση ο Πανσερραϊκός.

Παραιτήθηκε ο Νιαρχάκος
Μετά από 9 ½ χρόνια παρουσίας, ο γενικός αρχηγός της ομάδας του ΠΑΣ Γιάννινα Δημήτρης Νιαρχάκος, αποτελεί από χθες παρελθόν, μιας και υπέβαλε στον Γ. Χριστοβασίλη την παραίτησή του.
Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στις τάξεις της ηπειρωτικής ομάδας, μιας και κανείς δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη. Κύκλοι της ΠΑΕ επιβεβαιώνουν την παραίτηση Νιαρχάκου και τονίζουν ότι αυτή προήλθε λόγω… διάστασης απόψεων σε θέματα που αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα. Υπενθυμίζουμε ότι και πριν από περίπου ένα χρόνο ο κ. Νιαρχάκος είχε υποβάλει την παραίτησή του, αλλά τελικά συνέχισε στην ομάδα.
Επίσημη ανακοίνωση δεν έχει βγει μέχρι στιγμής από καμία πλευρά και αναμένεται ο Δημήτρης Νιαρχάκος να παραμείνει στο πόστο του μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης, όπως άλλωστε διαβεβαίωσε και τον Γ. Χριστοβασίλη. Ήδη στην ΠΑΕ εξετάζουν διάφορα ονόματα για τον αντικαταστάτη του Δημήτρη Νιαρχάκου και αναμένονται εκπλήξεις…