Ακολουθούν σαρωτικές αλλαγές στον ΠΑΣ Γιάννινα

on .

TZHMOPOYLOS LILA

• Μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας με τον νέο προπονητή του ΠΑΣ Γιάννινα, Αργύρη Γιαννίκη μπαίνει επί τάπητος ο σχεδιασμός της επόμενης σεζόν, η οποία θα βρει την ομάδα στην καινούργια κατηγορία που θα δημιουργηθεί, την Super League 2.
O 39χρονος ομογενής προπονητής αναμένεται προς τα τέλη του μηνός στην πόλη των Ιωαννίνων, προκειμένου να παρουσιαστεί και επίσημα από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και να εγκατασταθεί μόνιμα στην πόλη των Ιωαννίνων.
Ο νέος, φιλόδοξος και φέρελπις τεχνικός του ΠΑΣ έχει τα χαρακτηριστικά που ήθελαν οι διοικούντες για να στηρίξουν το εγχείρημα της ανανέωσης της ομάδας, ωστόσο η απόκτησή του αποτελεί και ρίσκο καθώς δεν έχει ξαναδουλέψει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν έχει τις εμπειρίες που χρειάζονται σίγουρα στον πάγκο ελληνικών ομάδων.
Ερωτηματικό παραμένει ακόμα το πότε θα ξεκινήσει η καλοκαιρινή προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα και πιθανότερη ημερομηνία είναι τα μέσα Ιουλίου, κάπου ανάμεσα από 15 και 20 Ιουλίου, με δεδομένο ότι το πρωτάθλημα της Super League 2 αναμένεται να ξεκινήσει τέλη Σεπτέμβρη. Υπάρχουν βέβαια πολλές εκκρεμότητες και ερωτηματικά όσον αφορά τη δομή και τη λειτουργία του πρωταθλήματος της Super League 2, τα οποία δεν θα λυθούν μέχρι να γίνει το ιδρυτικό ΔΣ της κατηγορίας με τα 12 μέλη που θα την απαρτίσουν.

Διαφωνία με Τζημόπουλο και Λίλα
Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι σαρωτικές αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας και πλέον ο αριθμός των αποχωρήσεων έχει γίνει διψήφιος. Μετά τη λύση της συνεργασίας με τον αρχηγό Αλέξη Μιχαήλ, αβέβαιο είναι το μέλλον στην ομάδα και των άλλων δύο αρχηγών, του Θέμη Τζημόπουλου και του Άντι Λίλα.
Η διοίκηση Χριστοβασίλη έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε σημαντική μείωση του μπάτζετ και δραστικές περικοπές στα συμβόλαια των παικτών. Έτσι στη συνάντηση που έγινε με τους δύο ποδοσφαιριστές συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνέχισης της συνεργασίας, με νέα όμως οικονομικά δεδομένα.
Θυμίζουμε ότι Λίλα και Τζημόπουλος έχουν άλλον έναν χρόνο συμβόλαιο με τον ΠΑΣ Γιάννινα, δηλαδή μέχρι το καλοκαίρι του 2020.
Στην περίπτωση του Τζημόπουλου προέκυψε διαφωνία καθώς ο ποδοσφαιριστής δεν δέχτηκε το "ψαλίδι" στο συμβόλαιο, το οποίο είναι μεγάλο και από πλευράς ΠΑΣ του ζητήθηκε να βρει ομάδα και να συνεχίσει αλλού την καριέρα του. Από πλευράς παίκτη διατυπώθηκε η επιθυμία να παραμείνει στην ομάδα και να τηρηθεί το υπάρχον συμβόλαιο.
Πρόκειται άλλωστε για συμβόλαιο διετές, το οποίο υπογράφτηκε το περασμένο καλοκαίρι.
Στην περίπτωση του Λίλα τα δεδομένα είναι ελαφρώς διαφορετικά καθώς ο παίκτης έχει κάνει πρόσφατα χειρουργείο για οστικό οίδημα και έχασε το τελευταίο κομμάτι της σεζόν. Το αν θα βρεθεί η "χρυσή" τομή και θα λυθεί συναινετικά το συμβόλαιο με τον διεθνή Αλβανό μεσοαμυντικό θα φανεί εντός των επόμενων ημερών.