Ντέρμπι για «πέντε» το εισιτήριο ανόδου στη Γ’ Εθνική μια στροφή πριν το τέλος του α’ γύρου της Α’ Ερασιτεχνικής

on .

ERASITEXNIKO FASH 1

• Ένα καλό και δυνατό σε γενικές γραμμές πρωτάθλημα διεξάγεται φέτος στην Α’ κατηγορία με πέντε ομάδες να διεκδικούν τον τίτλο, ενώ μάχη αναμένεται να γίνει και για την αποφυγή του υποβιβασμού.
Ο «Πρωινός Λόγος» κάνει ένα αφιέρωμα για το πώς είδαμε τις ομάδες μια αγωνιστική πριν το τέλος του πρώτου γύρου.

Αγροτικός (32 βαθμοί)
Μόνο τυχαία δεν ήταν η περσινή καλή πορεία του Αγροτικού μετά την επιστροφή του στην Α΄ κατηγορία με την ομάδα του Θανάση Χαρίση να φτάνει μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.
Φέτος τα πράγματα πηγαίνουν ακόμη καλύτερα αφού μια αγωνιστική πριν το φινάλε του πρώτου γύρου η ομάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και διεκδικεί με αξιώσεις το πρωτάθλημα για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Αν εξαιρέσουμε τα δύο άσχημα παιχνίδια με Ανατολή και Πέραμα όπου γνώρισε τις δύο μέχρι στιγμής ήττες, ο Αγροτικός έχει μια καλή και σταθερή πορεία αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο, έχοντας αξιόλογους ποδοσφαιριστές.
Η ομάδα του Παρακαλάμου έχει την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας με 44 τέρματα και την δεύτερη καλύτερη άμυνα με 16 γκολ παθητικό.

Ανατολή (31 βαθμοί)
Δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το πρωτάθλημα για την Ανατολή μιας και στις τρεις πρώτες αγωνιστικές μετρούσε μόλις ένα βαθμό.
Η αλλαγή προπονητή και η έλευση του Ανέστη Ζώη στον πάγκο της ομάδας λειτούργησε θετικά και είδαμε σιγά-σιγά να έρχονται οι νίκες και μάλιστα με μεγάλα σκορ, αλλά και να παίζει η ομάδα πολύ καλό ποδόσφαιρο δείγμα της αξίας και της ποιότητας των ποδοσφαιριστών που την απαρτίζουν.
Ο αποκλεισμός από το κύπελλο ήταν ένα χτύπημα για την Ανατολή, ωστόσο αυτό ξεπεράστηκε γρήγορα και η ομάδα κάλυψε την βαθμολογική διαφορά που την χώριζε από τον πρωτοπόρο Αγροτικό και είναι μέσα στο στόχο της που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Δεύτερη καλύτερη επίθεση με 37 γκολ και την καλύτερη άμυνα μόλις με 10 γκολ παθητικό έχει η Ανατολή.

Ελεούσα (29 βαθμοί)
Χωρίς τυμπανοκρουσίες και πολλά λόγια η Ελεούσα κάνει ένα ακόμη καλό πρωτάθλημα με την ομάδα του Πέτρου Κοντοδήμα να είναι (αν και στη Θύελλα λένε για μια καλή πορεία) μέσα στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος.
Μια ομάδα που στηρίζεται ως επί το πλείστον σε δικά της παιδιά από την ακαδημία και με την προσθήκη κάποιων έμπειρων παικτών όπως ήταν φέτος οι Νάκος, Πέτσιος δείχνει αυτή την καλή εικόνα μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

Κατσικά (28 βαθμοί)
Η Κατσικά ξεκίνησε στο φετινό πρωτάθλημα με πρωταγωνιστικούς στόχους όπως φυσικά κάνει κάθε χρόνο.
Η νέα διοίκηση του Αλέξανδρου Βαρτζιώτη έθεσε πρωταρχικό στόχο να μπορεί η ομάδα πρώτα να παίζει καλό ποδόσφαιρο και εν μέρει αυτό το κατάφερε, ωστόσο δεν ήταν αρκετό να την φέρει κοντά στον τελικό του κυπέλλου μιας και ένας από τους βασικούς στόχους ήταν η κατάκτηση του, με την Κατσικά να αποκλείεται από το Νησί. Αυτό ήταν κάτι που δεν ξεπεράστηκε με αποτέλεσμα να έχουμε και την παραίτηση του Μανώλη Σκούφαλη από την τεχνική ηγεσία και την έλευση του Γιώργου Λαδιά.
Στο πρωτάθλημα μπορεί να είναι κοντά στον πρωτοπόρο Αγροτικό, αλλά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει για το τι είναι ικανή να κάνει στον δεύτερο γύρο.

Μικρασιάτες (28 βαθμοί)
Μια από τις θετικές εκπλήξεις του πρωταθλήματος είναι οι Μικρασιάτες.
Πέρυσι η ομάδα του Γιώργου Θρασκιά σώθηκε στα μπαράζ παραμονής και φέτος κάνει έναν πολύ καλό πρώτο γύρο που την φέρνει στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος.
Οι καλές εμφανίσεις και κυρίως τα αποτελέσματα έχουν διώξει το άγχος που κυρίευε τα τελευταία χρόνια τους ποδοσφαιριστές αφού η ομάδα πάλευε να σωθεί κατηγορία και έτσι δείχνουν την ποιότητα τους και το τι μπορεί να κάνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Εκτός από την πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα ανάλογη είναι και στο κύπελλο, με την ΑΕΜ να βρίσκεται στα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει σε διπλά παιχνίδια το Νησί και έχει τα φόντα να φτάσει στον τελικό.

Πέραμα (25 βαθμοί)
Με όνειρα ξεκίνησε η χρονιά και για το Πέραμα, όμως, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε.
Το πρώτο χτύπημα ήρθε αρκετά νωρίς αφού από την πρώτη φάση αποκλείστηκε από το κύπελλο στα πέναλτι και μάλιστα εντός έδρας από την Κόνιτσα.
Στη συνέχεια, με το ξεκίνημα του πρωταθλήματος οι εμφανίσεις δεν ήταν οι ανάλογες με το ρόστερ και του ποδοσφαιριστές που είχε η ομάδα και έμεινε πίσω βαθμολογικά από τις πρώτες θέσεις και έτσι η διοίκηση αποφάσισε την αλλαγή προπονητή με την αποχώρηση του Νίκου Γκούρα και την έλευση του Αντώνη Δημητρίου.
Το ντεμπούτο του κ. Δημητρίου ήταν ονειρικό με τη νίκη μέσα στον πρωτοπόρο και αήττητο μέχρι τότε Αγροτικό και αυτό έδωσε την ώθηση και στους ποδοσφαιριστές να δώσουν αυτό που ξέρουν. Η ομάδα έκανε ένα ντεμαράζ αποτελεσμάτων που την έφτασε στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Χουλιαράδες (24 βαθμοί)
Η φετινή πορεία των Χουλιαράδων δεν είναι ανάλογη των περασμένων ετών μιας και την είχαμε συνηθίσει να βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος.
Είναι μια ομάδα που στηρίζεται εδώ και πολλά χρόνια στους ίδιους παίκτες με μερικές προσθαφαιρέσεις και αυτό ίσως κάπου να έφερε και τον κορεσμό μιας και το να παραμείνει στην κατηγορία είναι εύκολο και δεν υπάρχει κάποιος άλλος στόχος αφού στο Κύπελλο αποκλείστηκε.

Κράψη (24 βαθμοί)
Η δεύτερη ευχάριστη έκπληξη στο πρωτάθλημα είναι η Κράψη.
Όπως οι Μικρασιάτες έτσι και η Κράψη σώθηκε πέρυσι στα μπαράζ παραμονής και φέτος έκανε ένα καταπληκτικό ξεκίνημα εντυπωσιάζοντας τους πάντες. Βέβαια μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξαν και οι μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν τον καλοκαίρι με τον πρόεδρο Γιάννη Πασιά να ενισχύει την ομάδα με πολύ καλούς παίκτες.
Στα τελευταία παιχνίδια όμως υπάρχει μια αγωνιστική κάμψη κάτι που φαντάζει φυσιολογικό αφού καμιά ομάδα δεν μπορεί να βγάλει ένα πρωτάθλημα στους ίδιους ρυθμούς.

Μέτσοβο (21 βαθμοί)
Πολύ καλή βαθμολογική συγκομιδή έχει το νεοφώτιστο Μέτσοβο μια αγωνιστική πριν το τέλος του πρώτου γύρου.
Οι Μετσοβίτες δείχνουν με την πορεία τους μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα ότι μπορεί μια ομάδα να τα καταφέρει έχοντας το ίδιο ποδοσφαιρικό υλικό που είχε και στη Β’ κατηγορία. Αυτό το λέμε γιατί η ενίσχυση που είχε τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού ήταν μηδαμινή ωστόσο ο Λεωνίδας Μαλισόβας και οι παίκτες τους δείχνουν μέχρι στιγμής ότι μπορούν να πετύχουν τον στόχο της παραμονής.

Καστρίτσα (20 βαθμοί)
Περιμέναμε μια καλύτερη πορεία από την ομάδα της Καστρίτσας, η οποία μπορεί να ανέβηκε πέρυσι στην Α’ κατηγορία, ωστόσο με τις μεταγραφές που έκανε το καλοκαίρι έδειξε ότι μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω, αλλά αυτό δεν φαίνεται εφικτό.
Καλό ήταν το ξεκίνημα της Καστρίτσας, ωστόσο τρεις συνεχόμενες ήττες από Ανατολή, Κράψη και Κατσικά οδήγησαν στο διαζύγιο με τον τεχνικό Γιάννη Καραφέρη και την έλευση στην ομάδα του Μανώλη Λιαπάκη. Με τον νέο τεχνικό η Καστρίτσα κατάφερε σε τέσσερα παιχνίδια να πάρει εννέα βαθμούς και από τους 11 που ήταν τις πρώτες δέκα αγωνιστικές να φτάσει τους 20 βαθμούς.

Κόνιτσα (18 βαθμοί)
Μετά το Μέτσοβο, η ακριτική Κόνιτσα είναι η δεύτερη ομάδα που στηρίζεται σε δικά της παιδιά.
Μέχρι στιγμής η πορεία της στο πρωτάθλημα είναι ικανοποιητική και δείχνει ότι μπορεί να τα καταφέρει και να πετύχει τον στόχο της παραμονής, αν και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη ζώνη των αγώνων μπαράζ. Βασικό μέλημα της Κόνιτσας είναι η αξιοποίηση της έδρας μιας και αυτό ήταν πάντα όλα τα χρόνια το δυνατό της σημείο και ό,τι καταφέρει να πάρει εκτός έδρας κυρίως από τις ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο με αυτή.

Ζωοδόχος (12 βαθμοί)
Αρνητική έκπληξη στο φετινό πρωτάθλημα είναι η νεοφώτιστη Ζωοδόχος. Δεν ξεκίνησε καλά και δεν συνεχίζεται με τον καλύτερο τρόπο η φετινή χρονιά για τη Ζωοδόχο μετά την επιστροφή της στα σαλόνια της Α’ κατηγορίας.
Η μέχρι τώρα πορεία της είναι αντιστρόφως ανάλογη με το καλό ποδοσφαιρικό υλικό που έχει και είναι απορίας άξιο που αυτή η ομάδα βρίσκεται σε αυτή τη βαθμολογική θέση.
Για την ώρα φαίνεται ότι ούτε η αλλαγή του προπονητή (στη θέση του Χρήστου Βαζάτη πήγε ο Βασίλης Σιαφάκας) έχει δώσει την ώθηση στους παίκτες να δείξουν τις πραγματικές τους δυνατότητες και αν αυτό συνεχιστεί και στα επόμενα παιχνίδια τότε τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα.

Κουτσελιό (10 βαθμοί)
Λίγο πολύ αναμενόμενη η πορεία του Κουτσελιού, μιας ομάδας που ανέβηκε μέσω των μπαράζ ανόδου από τη Β’ κατηγορία, αλλά φαίνεται ότι δεν ήταν έτοιμη για να κάνει αυτό το βήμα.
Αυτό φυσικά δείχνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα και η πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα, μιας και το Κουτσελιό είναι από τις ομάδες που δεν έκανε πολλές μεταγραφές, στηρίχθηκε στην περσινή ομάδα αλλά φαίνεται ότι αυτό το μοντέλο δεν του βγαίνει σε αυτή την κατηγορία.

Πράμαντα (5 βαθμοί)
Πολύ δύσκολα είναι φέτος τα πράγματα για τα Πράμαντα με μόλις 5 βαθμούς στο ενεργητικό τους μια αγωνιστική πριν το τέλος του πρώτου γύρου. Δεν μπόρεσε η ομάδα να αξιοποιήσει την έδρα της φέτος όπου χάθηκαν αρκετοί βαθμοί και σε συνδυασμό με το ότι δεν μπορούσε να πάρει βαθμούς εκτός έδρας έφεραν τα Πράμαντα στη ζώνη του υποβιβασμού και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια στο να μπορέσει να πάει τουλάχιστον στα μπαράζ παραμονής.

Νησί (5 βαθμοί)
Από το ζενίθ της περσινής χρονιάς, βρίσκεται στο ναδίρ φέτος το Νησί με την ομάδα να βρίσκεται σε δυσχερή θέση μιας και είναι στη ζώνη του υποβιβασμού. Η εύκολη παραμονή πέρυσι εξελίσσεται φέτος σε πολύ δύσκολη υπόθεση, παρότι ο Αετός παίζει καλό ποδόσφαιρο εν τούτοις δεν έχει τα ανάλογα αποτελέσματα και έτσι έφτασε σε αυτή τη θέση. Μπορεί για το πρωτάθλημα το Νησί να παλεύει για την επιβίωση του στην κατηγορία, στο Κύπελλο όμως θα διεκδικήσει την είσοδο του στον τελικό μιας και στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει σε διπλά παιχνίδια τους Μικρασιάτες.

• Η Μουσιωτίτσα είναι η ομάδα που αποχώρησε φέτος από το πρωτάθλημα αφού δεν κατάφερε να βγάλει ούτε τον πρώτο γύρο.