ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

on .

Το δις εξαμαρτείν...

Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα ο Πρόεδρος της Βουλής παρεκτράπη δις της αποστολής του. Την πρώτη φορά μας καράφλιασε, ότι η Ορθοδοξία εκτρέφει ταλιμπάν! Και δεν είμαστε ορθόδοξο κράτος! Την δεύτερη φορά σε δηλώσεις του τόνισε, ότι ανασχηματισμό θα έχουμε μετά την τρίτη αξιολόγηση! Με δεδομένο ότι ο ανασχηματισμός είναι προνόμιο του πρωθυπουργού και ποτέ δεν ανακοινώνεται, ο σ. Βούτσης εξετράπη του θεσμικού του ρόλου και ανέλαβε αλλότριες αρμοδιότητες και πρωτοβουλίες, εκτός και αν πρόκειται περί κοινοκτημοσύνης των θεσμών!..

Επί μέρους νόμοι!..

Ειναι χάρμα το αφουγκράζεσθαι όσους παρελαύνουν από τα «βοθροκάναλα» για να διαχύσουν τις σκέψεις τους, τις γνώμες τους, τις ιδέες τους. Ένας από δαύτους και ο σ. Γιάννης Τσιρώνης του Κινήματος των Οικολόγων - Πρασίνων. Με την ευκαιρία της διακοπής των εργασιών από την Eldorado Gold, τον αφουγκρασθήκαμε να μας καραφλιάζει λέγοντας:
- Δεν πρέπει να τηρείται μόνον το Σύνταγμα και οι Νόμοι αλλά πρέπει να τηρούνται και οι επί μέρους Νόμοι! Και ποιοί, σ. Τσιρώνη, είναι αυτοί οι επιμέρους νόμοι; Είναι Νόμοι που αφορούν κάθε επενδυτή; Είναι Νόμοι που αφορούν κάποια συντεχνία; Είναι Νόμοι απόρρητοι που δεν πρέπει να τους γνωρίζουν οι Ελληνογενείς αυτού του τόπου; Τι στο διάτανο Νόμοι είναι;

Ανιστόρητος ο Αλέξης!

Συνάντηση με τον Βούλγαρο ομόλογό του είχε ο σ. Αλέξης στην Καβάλα. Φαίνεται, ότι αυτοί που οργανώνουν τις συναντήσεις του πρωθυπουργού αποδεικνύονται ανιστόρητοι, αφού προγραμμάτισαν αυτή τη συνάντηση με το Μπόικο Μπορίσωφ στις 6 Σεπτεμβρίου, την ημερομηνία αυτή οι Βούλγαροι εορτάζουν την Βουλγαρική Ένωση, ήτοι την ενσωμάτωση της Ανατολικής Ρωμυλίας στην Βουλγαρία τη επεμβάσει του «Ξανθού Γένους», για το οποίο μας χάϊδευαν τα αυτιά ότι θα μας συνδράμη. Και, φυσικά, ο δικός μας θα συγχάρηκε τον Βούλγαρο για την βουλγαρική αυτή εθνική επέτειο! Και μη χειρότερα! Δηλαδή, θα του είπε: -Σας συγχαίρω, που αναιμάκτως ενσωματώσατε την ελληνική απ’ αιώνων Ανατολική Ρωμυλία! Και εις άλλες ενσωματώσεις!

Όλοι μαζί μπορούμε!

Πραγματοποιήθηκε προ ημερών ο Γύρος της Λίμνης, στον οποίο συμμετείχαν περί τις 2.500 δρομείς και είχε μεγάλη επιτυχία. Και φυσικά δεν ήταν η μοναδική. Τι θα προβλημάτιζε, όμως αν επικρατούσε το σύνθημα: Όλοι μαζί μπορούμε και στην αντιμετώπιση της φτώχειας, στην ενίσχυση των μαθητών που δεν μπορούν να προμηθευθούν τα σχολικά τους είδη, στους ασθενείς που δεν μπορούν να αγοράσουν τα φάρμακά τους και παρότρυναν τους συμμετάσχοντες σ’ αυτές τις εκδηλώσεις να προσέλθουν με μία σακκούλα με είδη μακράς διαρκείας τροφίμων, ή φαρμάκων ή σχολικών ειδών; Όμως, χρειάζεται πρωτοβουλία και αυτή λείπει, ώστε να αναπτυχθεί και το αίσθημα της αλληλεγγύης, που διαπιστώνουμε ότι απουσιάζει από την κοινωνία που επικαλέσθηκε και ο σ. Τσιρώνης, για να δικαιολογήσει την καταπόντιση του σαπιοκάραβου «Αγία Ζώνη ΙΙ», με τα ολέθρια αποτελέσματα, ότι αυτή φταίει που συνήθισε στην κατανάλωση υγρών καυσίμων!