Η Περιφέρεια εκδίδει τις άδειες εμπορίας μεταλλικού νερού

on .

PERIFEREIAKO 22 9 17

• Την κατηγορηματική του θέση, ότι σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις που αποτελούν εναρμόνιση της Ελληνικής με την Κοινοτική νομοθεσία, οι άδειες εμπορίας εμφιαλωμένου μεταλλικού νερού που εμπορεύονται οι βιομηχανίας «ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ» και «ΒΙΚΟΣ Α.Ε.», εκδίδονται από την Περιφέρεια εξέφρασε χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε ερώτηση της περιφερειακής συμβούλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Όλυ Τσουμάνη.
Όπως διευκρίνισε υπάρχει διαφοροποίηση της νομοθεσίας για τις άδειες που εκδίδονται για πόσιμο και για εμφιαλωμένο νερό, σημειώνοντας ότι ήταν λάθος η εισήγηση που είχε γίνει στο Δήμο Ιωαννιτών για επιβολή προστίμου. Τη θέση του Περιφερειάρχη, όπως ανέφερε ο ίδιος, επιβεβαιώνει και το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας με σχετικό του έγγραφο.
 Εν τω μεταξύ στο θέμα αυτό αναφέρονται με κοινή τους ανακοίνωση οι παρατάξεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους Δήμους Ιωαννιτών και Πωγωνίου, περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται η ΒΙΚΟΣ Α.Ε., επαναλαμβάνοντας πέραν των όσων αφορούν την επιβολή προστίμων και τις θέσεις τους κατά της εμπορίας του νερού.

Κατατέθηκε η προσφυγή
για τα διόδια
Η προσφυγή της Περιφέρειας Ηπείρου κατά της λειτουργίας σταθμού διοδίων στο Δροσοχώρι, κατατέθηκε ήδη στο ΣτΕ, ανέφερε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο. Η προσφυγή έχει κατατεθεί και για τακτική δικάσιμο, αλλά και για προσωρινή αναστολή της απόφασης λειτουργίας του σταθμού. Η απόφαση που θα εκδοθεί, πρόσθεσε ο κ. Καχριμάνης, θα είναι πρόδρομη και για τους άλλους δύο σταθμούς διοδίων της Εγνατίας που επηρεάζουν την Ήπειρο, στην Τύρια και στο Μαλακάσι, καθώς δεν υπάρχει κατάλληλο παράλληλο οδικό δίκτυο για όσους δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον οδικό άξονα.