Comp 1

Γιατί σταμάτησαν τα έργα για δίκτυο φυσικού αερίου στα Γιάννενα;

on .

FYSIKO AERIO AGOGOS 1

Σχεδόν ενάμιση χρόνος συμπληρώθηκε από τη στιγμή που ξεκίνησαν στα Γιάννενα οι εργασίες για δίκτυο διανομής φυσικού αερίου από τη ΔΕΔΑ. Ωστόσο, εδώ και αρκετούς μήνες τα έργα έχουν διακοπεί και ενημέρωση δεν υπάρχει για το πότε θα ξεκινήσουν ξανά.

Το θέμα φέρνει στη Βουλή, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ν. Ιωαννίνων Γιάννης Τσίμαρης και συνυπογράφων ο βουλευτής Ν. Ηρακλείου και υπεύθυνος του Κ.Τ.Ε. Ενέργειας Φραγκίσκος Παρασύρης.

Στην ερώτηση οι βουλευτές θέτουν το ζήτημα της διακοπής των εργασιών υλοποίησης των έργων υποδομής διανομής φυσικού αερίου ενώ το έργο είναι συμβασιοποιημένο από το 2022 με συγχρηματοδοτούμενο προϋπολογισμό 14,8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το ποσό της επιχορήγησης από το Π.Δ.Ε. ανέρχεται στα 9,7 εκατ. και το χρονοδιάγραμμα για το πέρας των εργασιών οριζόταν για τα τέλη του 2023. 

Ρωτούν δε τον αρμόδιο Υπουργό  για ποιο λόγο σταμάτησαν οι εργασίες και αν έχει τροποποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο η σύμβαση του αναδόχου, ώστε να διαφοροποιεί το τελικό παραδοτέο έργο, καθώς και ποια είναι η πορεία εξέλιξης των έργων για τις υπόλοιπες περιοχές της Ηπείρου.