Comp 1

Πρεμιέρα σήμερα για τις θερινές εκπτώσεις

on .

KALOKAIRINES EKPTOSEIS

Μουδιασμένα ξεκινούν σήμερα, Δευτέρα οι θερινές εκπτώσεις τόσο για τους καταναλωτές, όσο και για τους εμπόρους, αφού αυτή την περίοδο οι αγορές περνούν σε δεύτερη μοίρα. Κι αυτό, γιατί για τους περισσότερους ένα σημαντικό κομμάτι του οικογενειακού προϋπολογισμού θα κατευθυνθεί προς τις καλοκαιρινές διακοπές και τις άλλες τρέχουσες υποχρεώσεις που δεν είναι και λίγες. 

Η εκπτωτική περίοδος ωστόσο θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου, οπότε κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ακόμη πώς θα κινηθεί. Από την μια το διαθέσιμο εισόδημα είναι πιεσμένο και από την άλλη οι επιχειρήσεις ελπίζουν σε κάποια – έστω μικρή – ανάκαμψη του τζίρου τους. 

Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία, τα εμπορικά καταστήματα μπορούν ν’ ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή της εκπτωτικής περιόδου, δηλαδή την Κυριακή, 14 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εκπροσώπων των εμπορικών συλλόγων, αναμένονται υψηλά ποσοστά εκπτώσεων που θα ξεκινούν από 40% και 50%. Τα ποσοστά αυτά θα αυξάνονται σταδιακά, όσο θα εξελίσσονται οι θερινές εκπτώσεις.