Ανεξέλεγκτα τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης

on .

KSENODOXEIO DOMATIO 1

• Ανακοίνωση - διαμαρτυρία για την ένταξη των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2022» εξέδωσε χθες η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων η οποία τη χαρακτηρίζει ως «αθέμιτο ανταγωνισμό». 

Όπως αναφέρει δεν υπάρχει κανένα ξεκάθαρο θεσμικό πλαίσιο τόσο για τη λειτουργία τους, όσο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες, ενώ θέτει και ζητήματα φορολογικά, δημοτικών τελών, τελών παρεπιδημούντων κ.α. 

«Δυστυχώς η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, παρατηρούμε συνεχώς ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα και πολυκατοικίες να λειτουργούν υπό αυτό το προνομιακό καθεστώς σε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και η Πολιτεία να κωφεύει μεταφέροντος τις ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προσβλέποντες σε μια συνολική λύση του προβλήματος», αναφέρει μεταξύ άλλων η Ένωση επιρρίπτοντας ευθύνες και στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος που δεν παίρνει μέτρα ώστε να θεωρηθούν τα καταλύματα αυτά επαγγελματικές στέγες, αλλά και στις Δημοτικές Αρχές της Π.Ε. Ιωαννίνων που καμία δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει σε επιστολή που τους έστειλε.