Για μεταχρονολογημένες επιταγές διαμαρτύρονται οι πρατηριούχοι καυσίμων

on .

BENZINADIKO

• Αίτημα να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που δημιούργησε η κρίση στα πρατήρια καυσίμων από την πανδημία του κορωνοϊού και να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες του κλάδου, έθεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων, η οποία προειδοποίησε για κίνδυνο οικονομικής καταστροφής των επαγγελματιών.
Σε επιστολή της προς τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αναφέρεται στη ρύθμιση για την αναστολή είσπραξης των επιταγών, σημειώνοντας ότι μεγάλο μέρος των πωλήσεων από τα πρατήρια έχει γίνει με εξόφληση μέσω μεταχρονολογημένων επιταγών, σε επιχειρήσεις των οποίων έχει ανασταλεί η δραστηριότητά τους.
«Όλα τα οικογενειακά πρατήρια παροχής καυσίμων και ενέργειας που βρίσκονται με μεταχρονολογημένες επιταγές πελατών τους δεν μπορούν πλέον να τις εισπράξουν για τις επόμενες 75 ημέρες, με βάση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ούτως ώστε αδυνατούν πλέον από τις επόμενες ημέρες να προμηθεύονται πετρελαιοειδή προϊόντα λόγω έλλειψης ρευστότητας κεφαλαίων», σημειώνει η Ομοσπονδία. 
Και επαναλαμβάνει το αίτημα για ένταξη των πρατηρίων που έχουν υποστεί δραματική μείωση του τζίρου, στους πληττόμενους κλάδους.