Χρ. Σταϊκούρας: Δεν υπάρχει θέμα για συντάξεις και αφορολόγητο

on .

STAIKOYRAS

• Μήνυμα «ρεαλιστικής αισιοδοξίας» εξέπεμψε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατά τη διάρκεια των επαφών που είχε στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον.
Στις συναντήσεις με εκπροσώπους της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας, ομολόγους του, επικεφαλής των θεσμών αλλά και ηγετικά στελέχη του Ταμείου, ο Έλληνας υπουργός παρουσίασε τους στόχους που έχουν ήδη υλοποιηθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο της νέας κυβέρνησης, τονίζοντας την θετική ανταπόκριση που έχουν λάβει από τις αγορές και τους θεσμούς. Επιπλέον, εστίασε στους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα στηριχθεί ο οδικός χάρτης για την οικονομική πορεία της χώρας.

Η βασική προτεραιότητα
Ο Χρήστος Σταϊκούρας εστίασε αρχικά στο γεγονός ότι έχει επιτευχθεί συναίνεση με τους θεσμούς για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων παρά το γεγονός ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα περιλαμβάνει μειώσεις φόρων.
«Είναι αισιόδοξο το γεγονός ότι με τα σημερινά δεδομένα έχουμε με τους θεσμούς μια καταρχήν συμφωνία για το ποιες είναι οι εκτιμήσεις και των δύο πλευρών για το 2019 και το 2020», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.
Συνεχίζοντας, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι η νομοθέτηση αλλά και η ταχεία υλοποίηση του προγράμματος «Ηρακλής» αποτελεί βασική προτεραιότητα με στόχο να αντιμετωπιστεί με συστηματικό τρόπο το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Συντάξεις και αφορολόγητο
Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Πολ Τόμσεν και την νέα παρότρυνση για μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και το αφορολόγητο, ο Έλληνας αξιωματούχος τόνισε πως για την ελληνική πλευρά δεν υπάρχει τέτοιο θέμα στο τραπέζι. Μάλιστα σημείωσε ότι ούτε οι θεσμοί θέτουν πλέον το συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ για το ΔΝΤ παρατήρησε ότι παρόλο που δεν μπορεί να κάνει «οβιδιακές μεταμορφώσεις» έχει αρχίσει να εγκαταλείπει σταδιακά αυτή τη θέση.