Σε συνεχή ανοδική πορεία ο Συνεταιρισμός «Πίνδος»

on .

PINDOS ERGOST

• Εξήντα ένα χρόνια ζωής κλείνει φέτος ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων Πίνδος, μια από τις μεγαλύτερες συνεταιριστικές βιομηχανίες της χώρας, που παρά τις δυσκολίες της εποχής έχει καταφέρει να εξελιχθεί σε ηγέτη της ελληνικής πτηνοτροφίας, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και στηρίζοντας την τοπική οικονομία.
Ο ετήσιος κύκλος εργασιών ξεπερνάει τα 250 εκατ. ευρώ, ενώ ο Συνεταιρισμός, ο οποίος απασχολεί 1.200 εργαζόμενους, θα προχωρήσει μέχρι το 2022 σε επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ. Τα προϊόντα του είναι τοποθετημένα σε 7.000 σημεία πώλησης, ενώ κάθε χρόνο βραβεύονται για την εξαιρετική ποιότητα και την μοναδική τους γεύση σε διεθνείς διαγωνισμούς. Δίκαια λοιπόν ο Πρόεδρος Ανδρέας Δημητρίου και όλα τα μέλη της Διοίκησης νιώθουν περήφανοι που επιτυγχάνονται οι στόχοι που θέτουν.
Τα μεγέθη και οι μελλοντικοί στόχοι της Βιομηχανίας, που τέλη Δεκεμβρίου παρουσιάστηκαν σε πανηγυρική εκδήλωση στα Γιάννενα (σχετικά είχε γράψει ο «Π.Λ.»), η Διοίκηση τα περιέγραψε και σε δημοσιογράφους της Αθήνας που πρόσφατα βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της.
Χαρακτηριστικά τα όσα αναφέρει ο Δημ. Τσουκαλάς στο businessnews.gr: «η συνεισφορά της «Πίνδος» στο Δημόσιο ξεπερνά τα 13 εκατ. ευρώ, ενώ η στήριξη που προσφέρει στην τοπική οικονομία είναι σημαντική και πολυεπίπεδη. Παράλληλα, στοχεύει συνεχώς όλο και πιο ψηλά και σύμφωνα με τον Γενικό του Διευθυντή Λάζαρο Τσακανίκα έχει σαν βασική επιδίωξη να αναπτύσσεται τουλάχιστον κατά 3%-5% σε ετήσια βάση. Μάλιστα για αυτό τον λόγο έχει προχωρήσει σε σημαντικά νέα λανσαρίσματα ενώ έχει δρομολογήσει και μια σειρά από δυναμικές κινήσεις για να ενισχύσει περαιτέρω τα ήδη ανοδικά μεγέθη του…».
Μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά στη νέα μονάδα επεξεργασίας κρέατος κοτόπουλου και μονάδα έτοιμων ψημένων που δημιουργείται στις εγκαταστάσεις της πρώην ΣΒΕΚΗ (Συνεταιριστική Βιομηχανία Κρέατος Ηπείρου), που αναμένεται να λειτουργήσει το πρώτο τρίμηνο του 2020.
Σε άλλο σημείο του εκτενές ρεπορτάζ παρουσιάζονται οι συνέργειες, όπως αυτή με την ΑΒ Βασιλόπουλος, «καθώς για λογαριασμό της αλυσίδας παράγει και συσκευάζει τα προϊόντα της σειράς Κοτόπουλο ΑΒ Επιλογή από Γιαννιώτικες Φάρμες, που, μάλιστα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εμπλουτιστεί με δυο ακόμη προϊόντα. Πρόκειται για προϊόντα που κινούνται ανάμεσα στο συμβατικό και το ελευθέρας βοσκής κοτόπουλο του Συνεταιρισμού και υπάρχουν σκέψεις ακόμη και για εξαγωγές τους μέσω του δικτύου της Ahold Delhaize καθώς έχουν τιμηθεί και με διεθνή βραβεία ποιότητας.
Ακόμη από τα τέλη του 2018 έχει προχωρήσει σε στρατηγική συμμαχία συνεργασίας σε εμπορικό επίπεδο με τα Ηπειρώτικα Αυγά από την Πτηνοτροφική Ιωαννίνων ενώ σε μια άκρως δυναμική κίνηση έχει ξεκινήσει επίσης την περασμένη χρονιά την επέκταση του στον τομέα των κρεάτων από επιλεγμένες ελληνικές φάρμες. Συγκεκριμένα, συνεργάζεται με επιλεγμένους Έλληνες παραγωγούς που ασχολούνται με ειδικές εκτροφές βουβαλίσιου, χοιρινού, μοσχαρίσιου (βόειου) κρέατος, μαύρου χοίρου κλπ., που κυκλοφορούν στην αγορά λιανικής στους πάγκους των κρεοπωλείων, ενώ ετοιμάζονται και συσκευασμένα προϊόντα υπό το σήμα ΑΓΡΟΖΩΗ της ομώνυμης βιομηχανίας στην Εύβοια που ελέγχει από το 2001 ο ΑΠΣΙ Πίνδος. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Τσακανίκας, στόχος του Συνεταιρισμού δεν είναι να μπει στην παραγωγή βοείου ή χοιρινού κρέατος αλλά η συνεργασία με επιλεγμένους παραγωγούς, που θα τηρούν τα πρότυπα που ορίζει ο ΑΠΣΙ Πίνδος».