«Φρένο» στη δράση συμμορίας που εξαπατούσε ηλικιωμένους!

on .

KLOPIMAIA 26 4 23

• Έχουν αποθρασυνθεί τελευταία οι επιτήδειοι, οι οποίοι επινοώντας διάφορες προφάσεις καταφέρνουν και εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες, αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά ή τιμαλφή. Στο στόχαστρο βάζουν συνήθως ηλικιωμένους κατοίκους χωριών, οι οποίοι είναι περισσότερο ευάλωτοι και οι δράστες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να τους ξεγελάσουν.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί της Ηπείρου έχουν δώσει μεγάλη βαρύτητα στην εξιχνίαση αυτών των υποθέσεων και με συντονισμένες ενέργειες συχνά βάζουν φρένο στη δράση αυτών των συμμοριών, αν και διαρκώς ξεφυτρώνουν νέες.

Μια τέτοια συμμορία, τα μέλη της οποίας παρίσταναν υπαλλήλους της ΔΕΗ και εξαπατούσαν  ηλικιωμένους εντοπίστηκε στην Άρτα, με την ΕΛ.ΑΣ. να συλλαμβάνει τρία άτομα. Προχθές το μεσημέρι, αστυνομικοί της Ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ύστερα από ενημέρωση των αστυνομικών υπηρεσιών της Θεσπρωτίας σχετικά με υποθέσεις εξαπάτησης που είχαν λάβει χώρα το πρωί της ίδιας ημέρας στην περιοχή αρμοδιότητάς τους, εντόπισαν τους κατηγορούμενους, καθώς και αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσαν και είχαν σταθμεύσει σε κοντινό σημείο, το οποίο κατασχέθηκε. 

Λίγο νωρίτερα σε περιοχή της Πρέβεζας, οι κατηγορούμενοι δεν είχαν συμμορφωθεί σε σήμα στάσης αστυνομικών της Ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. Πρέβεζας, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. 

Παρίσταναν υπαλλήλους της ΔΕΗ

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης διακριβώθηκε ότι οι τρεις ημεδαποί είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό την εξαπάτηση ηλικιωμένων ατόμων. Ειδικότερα, μεταβαίνοντας με το παραπάνω αυτοκίνητο σε χωριά της Ηπείρου, ένας από αυτούς εισέρχονταν σε σπίτια ηλικιωμένων, όπου παριστάνοντας υπάλληλο της Δ.Ε.Η., τους έπειθε να του παραδώσουν προς φύλαξη ή να συγκεντρώσουν σε ασφαλές σημείο χρήματα και χρυσαφικά, προκειμένου δήθεν να τα προστατέψει από ενδεχόμενο κίνδυνο από τις εργασίες που θα εκτελούσε. 

Στη συνέχεια, αφαιρώντας τα αντικείμενα αξίας, διέφευγε επιβιβαζόμενος στο αυτοκίνητο, όπου ανέμεναν οι συνεργοί του. Με τον παραπάνω τρόπο διαπιστώθηκε ότι προχθές το πρωί αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν δύο ηλικιωμένες σε χωριά της Θεσπρωτίας, ενώ αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 1.800 ευρώ και χρυσαφικά από ηλικιωμένη σε χωριό της Πρέβεζας, τα οποία βρέθηκαν εντός κρύπτης στο αυτοκίνητό τους και αποδόθηκαν στην παθούσα. 

Ακόμη, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες εμπλέκονται και στις παρακάτω περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων: στις 5 Απριλίου σε χωριό της Θεσπρωτίας, από όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 1.000 ευρώ και χρυσαφικά, στις 6 Απριλίου σε χωριό της Άρτας, από όπου αφαίρεσαν 10.000 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 700 ευρώ και στις 7 Απριλίου σε χωριό της Πρέβεζας, από όπου απέσπασαν χρυσαφικά. Επίσης, εντός του αυτοκινήτου τους βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν 400 ευρώ και 30 γερμανικά μάρκα.