Η ποιότητα των ελληνικών προϊόντων «κλειδί» για να κατακτήσουμε τις διεθνείς αγορές

on .

GEORGANTAS

Η ταύτιση των ελληνικών προϊόντων με την ποιότητα και την ασφάλεια αποτελεί το μεγαλύτερο «όπλο» της χώρας μας για τη διεθνή προβολή της αγροτικής μας παραγωγής, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, σε παρέμβασή του κατά τη διάρκεια ημερίδας που διοργάνωσε το ΕΣΥΔ, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, με θέμα «Η προβολή των ελληνικών προϊόντων μέσω των Διεθνών Εκθέσεων και η συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε αυτόν τον στόχο. Ανάδειξη του ρόλου της διαπίστευσης στην εξωστρέφεια των ελληνικών προϊόντων».

Στην εκδήλωση ομιλητές ήταν επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Μάκης Βορίδης, ο βουλευτής Σερρών, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.

Με δεδομένο ότι η χώρα μας δεν μπορεί να έχει μεγάλη παραγωγή, η ταύτιση των προϊόντων μας με την ποιότητα και την ασφάλεια και η αξιοποίηση της παγκόσμιας τάσης για πιο ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα, τους δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν προστιθέμενη αξία και να κατακτήσουν σημαντική θέση στις διεθνείς αγορές, είπε ο κ. Γεωργαντάς. Και πρόσθεσε ότι η διαδικασία της πιστοποίησης μέσω του ΕΣΥΔ, επικυρώνει τη ζητούμενη ποιότητα και ασφάλεια. Χαρακτήρισε δε, τις πιστοποιήσεις – διαπιστεύσεις του ΕΣΥΔ «διαβατήριο» για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές.

Ο ΥπΑΑΤ αναφέρθηκε και στο ρόλο της Αυτοδιοίκησης στην προβολή των πολλών τοπικών και ιδιαίτερα των ΠΟΠ προϊόντων που διαθέτει η χώρα μας, μέσα από τη συμμετοχή Δήμων και Περιφερειών σε διεθνείς εκθέσεις. Παράλληλα έκανε αναφορά στις υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ (ΔΑΟΚ και ΓΟΕΒ) που λειτουργούν με τη συνδρομή των Περιφερειών, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των αγορών και των αναγκών τους στη διασφάλιση της παραγωγής.