Πρεμιέρα σήμερα για τις χειμερινές εκπτώσεις

on .

EKPTOSEIS XEIMERINES

• Πρεμιέρα κάνουν σήμερα, Δευτέρα οι χειμερινές εκπτώσεις, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, αλλά και έντονης αβεβαιότητας για την πορεία της οικονομίας. Οι καταναλωτές λίγο μετά τις γιορτές κι ενώ παρατηρείται κύμα ακρίβειας σε πολλά βασικά αγαθά και υπηρεσίες, εμφανίζονται διστακτικοί, γι’ αυτό και οι Γιαννιώτες έμποροι σε πρώτη φάση κρατούν μικρό καλάθι.
Η εκπτωτική περίοδος θα διαρκέσει έως και τις 28 Φεβρουαρίου, ενώ την ερχόμενη Κυριακή 16 Ιανουαρίου, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι προαιρετικά ανοιχτά σε όλη την επικράτεια.
Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την επιβεβλημένη αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών, που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.
Εφόσον η μειωμένη τιμή αφορά σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.
Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού. Σε κάθε περίπτωση, ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή στους καταναλωτές, πρέπει να είναι απόλυτα ακριβής. Κατά τη διενέργεια των ελέγχων οι εμπορικές επιχειρήσεις πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.