Θετικά μηνύματα για τον τουρισμό στην Ήπειρο στην μετά covid εποχή

on .

TOURISMOS

Με θετικά μηνύματα για τον τουρισμό, επέστρεψε από το Λονδίνο η αποστολή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία με επικεφαλής τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Γοργόλη και την Διευθύντρια Τουρισμού της Περιφέρειας Ιουλία Μαρκούλα, η οποία συμμετείχε στην παγκόσμια έκθεση τουρισμού WTM, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο από τις 1 έως και τις 3 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του Έργου: «Δικτύωση και Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου».
Η αποστολή της Περιφέρειας Ηπείρου, προέβαλλε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Ηπείρου, τον τέλειο συνδυασμό ορεινού και θαλάσσιου τουρισμού, το περιβάλλον, την γαστρονομία της περιοχής, τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, ενώ έμφαση επίσης δόθηκε, στο πλήθος εναλλακτικών μορφών τουρισμού που διαθέτει η Ήπειρος και στην προσπάθεια διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η Εγνατία και η Ιόνια Οδός, τα Αεροδρόμια Ακτίου και Ιωαννίνων.
Στο επίκεντρο των δράσεων ήταν η θεματική ενότητα «Ήλιος-Θάλασσα», η οποία παρουσιάστηκε, στο πλαίσιο παράλληλης εκδήλωσης που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου, σε ελληνικό εστιατόριο του Λονδίνου, με καλεσμένους Βρετανούς δημοσιογράφους, στους οποίους παρατέθηκαν δείγματα της Ηπειρωτικής γαστρονομίας.
Η περαιτέρω ανάδειξη και εδραίωση της Ηπείρου ως προορισμός τεσσάρων εποχών είναι στρατηγικός στόχος της Περιφέρειας, ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης καθώς είναι μια περιοχή με ασύγκριτο φυσικό περιβάλλον, πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα, γαστρονομία που βασίζεται στα τοπικά προϊόντα και σύγχρονες τουριστικές υποδομές που μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις κάθε επισκέπτη.
«Κάθε επισκέπτης μπορεί να ζήσει στην Ήπειρο μια άνευ προηγουμένου εμπειρία, γνωρίζοντας αρχαιολογικούς χώρους, μονοπάτια πεζοπορίας, απολαμβάνοντας αξιοθαύμαστα τοπία σε μοναδικά χρώματα και δοκιμάζοντας αυθεντική τοπική κουζίνα», τόνισε η Διευθύντρια Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου, Ιουλία Μαρκούλα, καλωσορίζοντας τους Βρετανούς δημοσιογράφους στην εκδήλωση.
Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πάργας Αντώνης Ζυγούρης, παρουσίασε τον προορισμό σημειώνοντας μεταξύ άλλων, πως «η υπάρχουσα σύνδεση του αεροδρομίου του Ακτίου με επτά περίπου αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου είναι καθοριστικής σημασίας για την προσέλκυση ακόμη περισσότερων τουριστών.
Καθ' όλη την διάρκεια της Έκθεσης, τα στελέχη της Περιφέρειας, ο Δήμος Ιωαννιτών με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Λώλη και επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, που φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, πραγματοποίησαν Β2Β συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους και εκπροσώπους αεροπορικών εταιριών.
Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφτηκε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας ο οποίος, χαρακτήρισε την Ήπειρο ως μια περιοχή με πολλές δυνατότητες στην ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού όλο το χρόνο. Έκανε δε γνωστό, πως η Ήπειρος θα πρωταγωνιστεί στην καμπάνια του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ για τον χειμερινό τουρισμό και την ανάδειξη των ειδικών μορφών τουρισμού που θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο.