ΧΡ. ΓΚΟΚΑΣ: Να ενισχυθούν οι αγρότες λόγω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου κίνησης

on .

XORAFI EYRO

• Οικονομική ενίσχυση των αγροτών λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης της τιμής του πετρελαίου κίνησης ζητά με ερώτησή του ο βουλευτής Άρτας του ΚΙΝΑΛ Χρ. Γκόκας, που κατέθεσε μαζί με συναδέλφους της Κ.Ο. του κόμματος προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών.
Συγκεκριμένα σημειώνουν ότι «σε όλους τους αγροτικούς Νομούς της χώρας, όπως και στον Ν. Άρτας, το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων βιοπορίζεται αποκλειστικά από την καλλιέργεια της γης. Η τιμή των καυσίμων έχει αυξηθεί και η ανοδική της πορεία συνεχίζεται χωρίς να γνωρίζουμε που θα φτάσει. Απόρροια αυτής της κατάστασης είναι οι αυξήσεις στο πετρέλαιο κίνησης, αλλά και στις τιμές των αγροεφοδίων».
Επιπρόσθετα τονίζουν ότι οι αγρότες βρίσκονται στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου για τα περισσότερα προϊόντα και είναι ήδη επιβαρυμένοι με οφειλές από τις προηγούμενες καλλιεργητικές περιόδους οι οποίες, λόγω της πανδημίας και των έντονων καιρικών φαινομένων, δεν είχαν τις οικονομικές απολαβές με τις οποίες θα κάλυπταν τις οικονομικές τους εκκρεμότητες. Έτσι με μεγάλη δυσκολία θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στο συνεχώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής, χωρίς να ληφθούν από την Πολιτεία άμεσα μέτρα για την ενίσχυσή τους.
Οι βουλευτές ΚΙΝΑΛ ρωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς σχετικά με τις προθέσεις τους να ενισχύσουν οικονομικά τους αγρότες για το πετρέλαιο κίνησης για την τρέχουσα περίοδο, καθώς επίσης και εάν προτίθενται να τους παρέχουν έκτακτο επίδομα πετρελαίου κίνησης ανά στρεμματική καλλιέργεια.