Ενισχύονται τα τουριστικά λεωφορεία για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο

on .

leoforeio

Mία πολύ σημαντική οικονομική ανάσα στον κλάδο των επιχειρήσεων των Τουριστικών Γραφείων και στις Τουριστικές Επιχειρήσεις Οδικών Μεταφορών (Τ.Ε.Ο.Μ.) που διαθέτουν τουριστικά λεωφορεία Δ.Χ. έδωσε το υπουργείο Τουρισμού, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕ.Π.Ο.Ε.Τ.).
Συγκεκριμένα, μετά από πρωτοβουλία του υπουργού Τουρισμού Χ. Θεοχάρη και κατόπιν σχετικού αιτήματος της ΓΕΠΟΕΤ υπογράφεται Κοινή Υπουργική Απόφαση, την οποία συνυπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης για την οικονομική ενίσχυση του κλάδου για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.
Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε ποσό, πάνω από 20 εκατ. ευρώ, το οποίο θα δοθεί ως αποζημίωση στις επιχειρήσεις Τουριστικών Γραφείων και στις Τουριστικές Επιχειρήσεις Οδικών Μεταφορών που διαθέτουν τουριστικά λεωφορεία Δ.Χ. για τους δυο μήνες, που ο κλάδος επλήγη από τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν εξαιτίας του κορωνοϊού.
Αυτό, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, πρακτικά σημαίνει πως αντιστοιχούν κατά μέσο όρο 3.600 ευρώ σε κάθε λεωφορείο, δηλαδή επιδοτούνται οι δεσμευμένες θέσεις με το ποσό των 0,87 ευρώ ανά θέση και ανά μήνα.
Ο Πρόεδρος της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας ΓΕ.Π.Ο.Ε.Τ. Άρης Μαρίνης σε δήλωσή ευχαρίστησε τον υπουργό τονίζοντας ότι «πρόκειται για μία πολύ σημαντική οικονομική ανάσα στους ανθρώπους του κλάδου μας, που τόσο επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού, ειδικά μέσα στο καλοκαίρι».

Web Baner Antigoni