Περισσότερα χρήματα για τις επιχειρήσεις της Ηπείρου ζητά το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

on .

epimelhthrio

Την αύξηση του ποσού χρηματοδότησης τουλάχιστον στο διπλάσιο (60.000.000€) από τον σημερινό προϋπολογισμό των 30.000.000€ του προγράμματος «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Ηπείρου» ζητά το Επιμελητήριο Ιωαννίνων με επιστολή τους προς τον Υπουργό και τους Υφυπουργούς Ανάπτυξης.
Στην επιστολή (την υπογράφει ο Πρόεδρος Δημ. Δημητρίου) επισημαίνονται τα δυσεπίλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της Ηπείρου λόγω της πανδημίας, καθώς και η ανάγκη περαιτέρω στήριξής τους, όπως αυτή προκύπτει από τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στο Ν. Ιωαννίνων, μετά και την μεταπήδησή του στο επίπεδο 4.
«Με δεδομένη την διαμορφούμενη κατάσταση, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων θεωρεί ότι ο επιχειρηματικός κόσμος της περιοχής της Ηπείρου και μετά την ολοκλήρωση του προσωρινού lockdown, δεν θα επιστρέψει στους ρυθμούς ανάπτυξης που χρειάζονται για να επιλυθούν τα συσσωρευμένα προβλήματα του τελευταίου επταμήνου.
Το πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Ηπείρου» και υλοποιείται από την Περιφέρεια Ηπείρου, πριν τη λήξη της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων διαφαίνεται, ότι δεν θα σταθεί ικανό να καλύψει μεγάλο τμήμα των πληττόμενων επιχειρήσεων και κυρίως πραγματικά μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και οι οποίες όπως γνωρίζετε στον μεγαλύτερο τους βαθμό, δεν έχουν την δυνατότητα χρηματοδότησης από το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας αλλά και τη δυνατότητα μεγάλης και ικανής χρηματοδότησης από τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουν υλοποιηθεί και υλοποιούνται με την μορφή της επιστρεπτέας χρηματοδότησης», τονίζεται στην επιστολή.