Προς επέκταση των μέτρων του τουρισμού και στις εποχικές εμπορικές επιχειρήσεις

on .

trapezi

Σημαντικές βελτιώσεις στα χρηματοδοτικά εργαλεία προς τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τον εμπορικό κόσμο της χώρας επέφερε η παρέμβαση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της με επικεφαλής τον Πρόεδρο Γ. Καρανίκα με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδη.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΣΕΕ ο κ. Γεωργιάδης ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Συνομοσπονδίας για επέκταση όλων των θετικών μέτρων του τουρισμού και στις εποχικές εμπορικές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τη δέσμευση αυτή και σε συνεννόηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλο αναμένεται συμπλήρωση της πρόσφατης απόφασης για δίμηνη επέκταση της μείωσης ενοικίου κατά 40%, ώστε να περιλαμβάνει και το τουριστικό εποχικό εμπόριο. Για το φλέγον ζήτημα των εμπορικών μισθώσεων πάντως ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ υπογράμμισε πως η κυβερνητική δέσμευση ικανοποιεί εν μέρει τις επείγουσες ανάγκες στήριξης του εμπορίου, υπενθυμίζοντας την πρόταση της Συνομοσπονδίας για κρατική επιδότηση των ενοικίων του συνόλου των εμπορικών επιχειρήσεων σε ποσοστό 40% έως το τέλος του έτους.
Αναφορικά με το ΤΕΠΠΙΧ ΙΙ ο Υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως θα υπάρξει ενίσχυση των κονδυλίων που διανέμει προς τις επιχειρήσεις κατά 1 περίπου δισ. ευρώ, έτσι ώστε να ικανοποιηθούν όλες οι εγκεκριμένες αιτήσεις, οι οποίες παρότι είχαν εγκριθεί δεν είχαν ικανοποιηθεί λόγω εξαντλήσεως των κονδυλίων.