ΣΥΡΙΖΑ: Να δοθεί επίδομα εορτών και στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας

on .

EURO

• Ερώτηση με την οποία ζητούν από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να επεκταθεί και στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας το έκτακτο επίδομα εορτών κατέθεσαν 58 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Πρέβεζας Κ. Μπάρκας.
Όπως επισημαίνεται στη σχετική ερώτηση, η εξαίρεση της καταβολής του επιδόματος εορτών στα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας είναι αδικαιολόγητη, από τη στιγμή που εκτός από τον αγώνα που δίνει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, μεταξύ άλλων, καλούνται να δώσουν τη μάχη για την αντιμετώπιση και διαχείριση της κρίσης. Πολύ δε περισσότερο, όταν τα μέτρα της Κυβέρνησης συνεπάγονται συνεχείς ελέγχους από αστυνομικούς, κάτι που, αν δεν ληφθούν μέτρα προστασίας, εγκυμονεί κινδύνους τόσο, φυσικά, για τους ίδιους όσο, όμως, και για τους πολίτες με τους οποίους έρχονται σε επαφή. 
Οι βουλευτές ρωτούν, μεταξύ άλλων, την κυβέρνηση, με ποιο ειδικό προστατευτικό υγειονομικό εξοπλισμό, με ποια ατομικά μέσα προστασίας έχει εφοδιάσει τις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας και πώς σκοπεύει να στηρίξει τους αστυνομικούς και τις οικογένειές τους από τη μετάδοση του κορονοϊού.