Σε εκδήλωση για τα «κόκκινα» δάνεια ο Δ/νων Σύμβουλος της Τράπεζας Ηπείρου

on .

HPEIROU

• Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου Ι. Βουγιούκας ήταν ανάμεσα στους ομιλητές του NPL Summit 2019, συμμετέχοντας στο πάνελ «Το προφίλ των συναλλαγών των κόκκινων δανείων που έχουν ολοκληρωθεί στην Ελλάδα», που διεξήχθη πρόσφατα στο Divani Apollon Palace & Thalasso, παρουσία εκπροσώπων της πολιτείας και εξειδικευμένων στελεχών επιχειρήσεων.
Ο κ. Βουγιούκας κατά την τοποθέτησή του, ανέφερε ότι μέχρι σήμερα οι συνεταιριστικές τράπεζες δεν έχουν προχωρήσει σε πωλήσεις χαρτοφυλακίων, διότι αυτά είναι μικρά και δεν υπήρχε ενδιαφέρον από πλευράς των funds. Ωστόσο, προέβλεψε ότι λόγω της συγκέντρωσης της αγοράς, θα υπάρξουν αγοραστές, οι οποίοι για να μη μείνουν εκτός αγοράς, θα ενδιαφερθούν και για αυτά τα μικρότερα χαρτοφυλάκια. Επιπλέον, σημείωσε ότι καλό θα είναι οι συνεταιριστικές τράπεζες να συμπράξουν στις τιτλοποιήσεις των προς πώληση χαρτοφυλακίων τους - είτε μέσω του «Ηρακλή», είτε απευθείας σε funds- προκειμένου να επιτύχουν οικονομίες κλίμακος και καλύτερες τιμές πώλησης.
Μεταξύ άλλων δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Τράπεζα Ηπείρου, έχοντας τη στήριξη των Ηπειρωτών και του στρατηγικού της επενδυτή ΤΕΑ ΕΑΠΑΕ, στοχεύει να γίνει η τράπεζα πρώτης επιλογής για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιφέρειας, έχοντας το πλεονέκτημα της εντοπιότητας, της ευελιξίας και των άμεσων εγκρίσεων, σε αντίθεση με τις συστημικές τράπεζες οι οποίες συρρικνώνονται στην περιοχή και μεταφέρουν τις εγκριτικές τους αρμοδιότητες εκτός Ηπείρου».