Comp 1

Μύλος στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το «μπλόκο» στην υποψηφιότητα Κασσελάκη!

on .

KASSELAKHS SYRIZA

Δεν προκαλούν πλέον σε κανέναν έκπληξη τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε αποδρομή! 

Η κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος χτύπησε «κόκκινο» το Σάββατο, καθώς η Κεντρική Επιτροπή με 140 ψήφους, αποφάσισε να μπλοκάρει την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την ηγεσία του κόμματος! Η συνεδρίαση ξεκίνησε εν μέσω σφοδρών αντεγκλήσεων και μεγάλης έντασης, η οποία βέβαια δεν κρύβεται καθόλου το τελευταίο διάστημα, γι’ αυτό και τα όσα συνέβησαν το Σάββατο για τους καλά γνωρίζοντες τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν αναμενόμενα. 

Για να οδηγηθούν εκεί τα πράγματα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι μεσολάβησε το εξώδικο από τον έκπτωτο πρόεδρο του κόμματος προς τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Αν και το απέσυρε στη συνέχεια ο Στεφ. Κασσελάκη, η Πολιτική Γραμματεία έκανε λόγο για «πρωτοφανή πράξη στα χρονικά της Ελληνικής Δημοκρατίας»!

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: «Είμαι εδώ»!

Λίγο μετά τον αποκλεισμό του από τις εκλογές ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε σε μια ανάρτηση με τη φωτογραφία του γράφοντας: «Είμαι εδώ - Η Φωνή μας είναι το Συνέδριο - Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ».

Αυτό σημαίνει ότι η πλευρά Κασσελάκη θεωρεί ότι η τελική απόφαση θα παρθεί από το συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου. 

Κρίσιμο το συνέδριο…

«Το συνέδριο είναι πάρα πολύ κρίσιμο, γιατί πρέπει να σχεδιάσει την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε χθες ο εκ των υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος.

Σε ερώτηση για το αν το συνέδριο μπορεί να αναιρέσει την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, απάντησε: «Η πολιτική δεν είναι υποθέσεις. Τα πραγματικά γεγονότα είναι ότι είμαστε σε μία δύσκολη και κρίσιμη κατάσταση, που μας γεννά προβληματισμό. Δεν μπορεί κανείς να είναι ικανοποιημένος και ευχαριστημένος από μία εσωκομματική κρίση. Η πρόταση που είχα καταθέσει και εγώ και πάρα πολλοί άλλοι σύντροφοι και συντρόφισσες ήταν να πάμε σε προσφυγή στη βάση, χωρίς ούτε καν μομφή. Ήταν ξεκάθαρη άποψη πολλών, γιατί η κατάσταση ενός συρρικνωμένου και απαξιωμένου ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολύ άσχημη. Υπήρχαν σοβαρά λάθη σε επίπεδο ηγεσίας. Και είχα εκτιμήσει – και το είχα προτείνει – ότι χρειάζεται μία αλλαγή και στο επίπεδο της ηγεσίας, ώστε να ανταποκριθούμε στην ανάγκη που έχει η κοινωνία. Δεν υπήρχε από εμένα καμία διάθεση να δημιουργηθεί αυτή η ένταση. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει σοβαρός και αξιόπιστος».