Comp 1

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών - Τουρισμού

on .

BOZENMPERG MPELERHS

Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών, Τουρισμού και Ναυτιλίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξελέγη χθες με συντριπτική πλειοψηφία η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζεμπεργκ (ΕΛΚ). 

Έλαβε 33 ψήφους (μυστική ηλεκτρονική ψηφοφορία), συγκεντρώνοντας την απόλυτη πλειοψηφία. Ο έτερος υποψήφιος Roman Haider (Πατριώτες, Aυστρία) εξασφάλισε μόνο 13 ψήφους υπέρ.

Ευχαριστώντας τους συναδέλφους της για την εμπιστοσύνη που της έδειξαν η κ. Βόζεμπεργκ δήλωσε: «Οι πολιτικές μεταφορών και τουρισμού βρίσκονται στον πυρήνα του ευρωπαϊκού εγχειρήματος και αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο του τρόπου ζωής μας. Είμαι σίγουρη ότι μαζί θα μπορέσουμε να επιτύχουμε σπουδαία αποτελέσματα τόσο για τους πολίτες όσο και για τις επιχειρήσεις μας». 

Σε ανάρτησή της στο facebook αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική είναι η εν λόγω Επιτροπή για την πατρίδα μας, καθώς η ναυτιλία και ο τουρισμός αποτελούν τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. «Από τη θέση της Προέδρου θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να αναδείξω και να προωθήσω τα εθνικά μας συμφέροντα», τόνισε.

Στην ίδια επιτροπή υπάρχει μια ακόμη ελληνική παρουσία, αυτή της ευρωβουλευτού Έλενας Κουντουρά (Αριστερά), η οποία εξελέγη τρίτη αντιπρόεδρος.

Ο Φρ. Μπελέρης 

Ελληνική συμμετοχή όμως έχουμε και σε άλλες επιτροπές: ο Φρ. Μπελέρης (ΕΛΚ) εξελέγη δεύτερος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αναφορών και σε ανάρτησή του από τις αλβανικές φυλακές (!) ευχαρίστησε τους συναδέλφους του για την εκλογή, τονίζοντας, μεταξύ άλλων: «Αποτελεί μεγάλη τιμή και ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη για έναν νεοεκλεγέντα Ευρωβουλευτή, αλλά και για τη χώρα μας. Σύντομα η περιπέτειά μου τελειώνει και θα μπορέσω να εκτελέσω απερίσπαστος τα καθήκοντα που μου ανέθεσαν με τη ψήφο τους οι Έλληνες πολίτες».

Επίσης, τέταρτος αντιπρόεδρος της Υποεπιτροπής Δημόσιας Υγείας εξελέγη ο Εμμανουήλ Φράγκος (ECR).

***

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «το Προεδρείο της κάθε επιτροπής (πρόεδρος και μέχρι τέσσερις αντιπρόεδροι) εκλέγεται για θητεία δυόμιση χρόνων. Οι επιτροπές ασχολούνται με νομοθετικές προτάσεις, ορίζουν διαπραγματευτικές ομάδες για τη διεξαγωγή συνομιλιών με τους υπουργούς της ΕΕ, εγκρίνουν εκθέσεις, οργανώνουν ακροάσεις και ασκούν δημοκρατικό έλεγχο στα άλλα όργανα και στους θεσμούς της ΕΕ».