Comp 1

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρός πόλος πλέον στο πολιτικό σύστημα…»

on .

ANDROYLAKHS IOANNINA PED 

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης από τα Γιάννενα, όπου βρέθηκε χθες στο πλαίσιο περιοδείας του ως υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές. 

Tο μεσημέρι συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Ηπείρου (φωτό), ενώ το βράδυ μίλησε σε συγκέντρωση φίλων του στο «Du Lac».

«Ισχυρός πόλος…»

Σε δηλώσεις του από την ΠΕΔ ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε σχετικά με τις εκλογές: «Δώσαμε μια μεγάλη μάχη εδώ και έναν χρόνο, σε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πια το κόμμα του «με ποιον θα πάτε;», είναι ένας αυτόνομος, ισχυρός πόλος στο πολιτικό σύστημα. Αυξήσαμε τις δυνάμεις μας, είμαστε πολύ ισχυροί στην τοπική αυτοδιοίκηση. Είμαστε κατ’ εξοχήν το κόμμα της αυτοδιοίκησης. Κάναμε όλους τους μεγάλους νόμους, τις μεταρρυθμίσεις, ώστε ο πυλώνας αυτός της δημοκρατίας να έχει και πόρους και δυνατότητες να υπηρετεί και από κοντά τον πολίτη».

Συγκεντρωτικό μοντέλο

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «ήρθα να συζητήσω και με τους αυτοδιοικητικούς της Ηπείρου πώς θα βελτιωθεί η συμπεριφορά του κεντρικού κράτους έναντι της δικής τους δουλειάς. Έχουμε ένα συγκεντρωτικό μοντέλο, ένα μοντέλο που τους περιφρονεί, ένα μοντέλο που ονομάζεται επιτελικό κράτος και επί της ουσίας, έχει μαζέψει στα χέρια του όλες τις εξουσίες, αντί να πάμε σε μια εποχή εκδημοκρατισμού του τρόπου λήψης αποφάσεων. Σε μια εποχή όπου θα υπάρχουν συνέργειες, διάλογος, γιατί αυτό γίνεται και σε όλη την Ευρώπη».

Σε ερώτηση για τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε: «Έχουμε πάρα πολύ υψηλό κόστος και νέες επιδοτήσεις. Μα, οι επιδοτήσεις είναι “τα παίρνουμε από τη μία τσέπη του λαού και τα βάζουμε στην άλλη”, με πολύ μεγάλη, κατά την ταπεινή μου άποψη, ευελιξία της Κυβέρνησης σε σχέση με τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα των μεγάλων παραγωγών. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας καταρρέει, παρά το φαραωνικό Ταμείο Ανάκαμψης που δημιουργήθηκε λόγω της πανδημίας. Χρησιμοποιήθηκαν πολύ λιγότερα απ΄ όσα έπρεπε για την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Για τις δηλώσεις Ερντογάν 

Ο κ. Ανδρουλάκης δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις δηλώσεις Ερντογάν για την εισβολή στην Κύπρο τονίζοντας πως όταν ο Πρόεδρος της Τουρκίας χαρακτηρίζει «ειρηνική επιχείρηση» τον «Αττίλα», που άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς, οι ελπίδες είναι λιγοστές προκειμένου να βρεθεί μια βιώσιμη λύση.

«Ας είμαστε ειλικρινείς… Δυστυχώς, η Τουρκία παραμένει αμετανόητη. Μια αναθεωρητική δύναμη που προσβάλλει και υπονομεύει το διεθνές δίκαιο και έχει τεράστια ευθύνη η Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες ισχυρές δυνάμεις, που επιτρέπουν αυτήν τη συμπεριφορά», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων.

 

ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΟΡΤΗΣ