Comp 1

Όλα τα φώτα της δημοσιότητας διεθνώς στον «ελεύθερο… φυλακισμένο» Φρ. Μπελέρη

on .

MPELERHS EYROKOINOBOYLIO

Τα φώτα της δημοσιότητας διεθνώς στρέφει πάνω του αυτές τις μέρες ο νεοεκλεγείς ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Φρ. Μπελέρης που βρίσκεται στο Στρασβούργο, ο πολιτικός που - ως γνωστόν - στη χώρα του εκτίει ποινή φυλάκισης και έλαβε πενθήμερη άδεια, προκειμένου να ορκιστεί και να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα. 

Με αφορμή την εναρκτήρια Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο ομογενής ευρωβουλευτής δεν έκρυψε την συγκίνησή του και σε ανάρτησή του έγραψε, μεταξύ άλλων: «Ευρώπη σημαίνει ελευθερία, υπερηφάνεια, αξιοπρέπεια. Σημαίνει υπόσχεση για μια καλύτερη ζωή. Για το ευρωπαϊκό όνειρο που πρέπει να δυναμώσει ξανά θα εργαστώ με όλη μου την ψυχή...».

Μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ εμφανίστηκε βέβαιος ότι στο τέλος απ' όλη αυτή την περιπέτεια θα βγει δικαιωμένος, ενώ αναφορικά με το αίτημα της αποφυλάκισής του, είπε πώς «υπάρχει συμπαράσταση απ' όλους».

Ωστόσο πρόσθεσε ότι «η φυλακή όπως και να 'χει, είναι φυλακή» και ότι το Σάββατο θα πρέπει να επιστρέψει στις αλβανικές φυλακές.

Σχετικά με τις νέες εκλογές για τον Δήμο Χειμάρρας που θα γίνουν στις 4 Αυγούστου εξέφρασε την ελπίδα του να μην γίνουν ξανά τα ίδια!

Σε άλλες δηλώσεις του στην εφημερίδα του Μονάχου Süddeutsche Zeitung ο Φρ. Μπελέρης ανέφερε πως η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία βιώνει μία «πραγματική αδικία», καθώς και ότι θα εργαστεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου «να δοθεί η απαραίτητη προσοχή» στο ζήτημα.